Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006, 11:51 |
pytanie o głośniki |
Autor |
Wiadomość |
habit_m [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sie 2005, 12:13 pytanie o głośniki
|
|
|
mam male pytanie. posiadam fieste 1.1 `93 z orginalnymi glosnikami w drzwiach. pytanie moje - jakie parametry maja owe glosniczki? zamierzam podlaczyc cedeka komputerowego i dorobic do niego wzmacniacz z zestawu do lutowania. zastanawiam sie czy na te glosniczki oferta WZMACNIACZ SAMOCHODOWY 2 X 20W styknie. w sumie planuje wszystko zrobic tanim kosztem, cdromek mam a wzmacniacz wybralem najtanszy z zestawu:) radia samochodowego sie nie dorobilem:/
pozdrowienia |
|
|
|
 |
Laskosz

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Piotr
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2321 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 4 Sie 2005, 12:34
|
|
|
Taki wzmacniaczyk powinien ci wystarczyć. Niestety nie wiem jakie mają parametry te głośniczki |
_________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź " |
|
|
|
 |
Kurtus [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sie 2005, 12:41
|
|
|
nie chce cie wprowadzac w blad ale te glosniki maja chyba do 10-15 watt wiec taki wzmacniaczyk wystarczy. Jedynym minusem jest to ze nie bedziesz mial opcji sterowania basem czy syczkami co w twoim przypadku bardzo by sie przydalo np. przy pierdzeniu glosnikow od zbyt duzegoi basu |
|
|
|
 |
coccolino [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sie 2005, 13:36
|
|
|
Głośniki mają 25 W. Ale odbiór będzie taki sobie, ze względu na brak sterowania BAS - SOPRAN. Nie wiem czy to dobry pomysł. |
|
|
|
 |
pawliku
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 5 Sie 2005, 18:24
|
|
|
podepnę sie pod temat co myslicie o głosnikach firmy atex sound nie znam tego producenta proszę o opinnie
dzieki |
|
|
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 7 Sie 2005, 18:19
|
|
|
Atex sound...kolejny wynalazek choc juz dosc dlugo na rynku typu alphard boshmann... chyba troche lepsze niz 888 999 hansen i inne.... |
|
|
|
 |
wójas 22 [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Sie 2005, 14:51
|
|
|
co do głośników to trzeba usłyszeć jak gra, jak się będzie podobało to się kupuję, ostatnio się tak przejechałem na skrzyni magnata 30cm, kolega ma tę samą skrzynię tylko głośnik alphard (czy coś tam) za 90zł hehe i w porównaniu na tym samym radiu i wzmaku ten mój magnat wypada bardzo słabiutko,a kosztował prawie 4 razy więcej więc nie ma zasady, że co droższe to lepsze, lepiej porównać i dopiero wywalać kasę |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 21 Sie 2005, 14:56
|
|
|
Z tym porownywaniem to prawda... przyklad: pod szkola kiedys nam sie nudzilo z kumplem i zaczelismy napierdzielac kto glosniej... on mial Suba tez Magnata tylko aktywnego... a ja mialem zwyklego alpharda i wzmacniacz CDI :lol: efekt koncowy basem zagluszylem mu tego magnata... aha no i on mial radio na CD ja jechalem z kaseciaka... |
|
 |
wójas 22 [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Sie 2005, 15:08
|
|
|
właśnie to mnie też przybiło, że taki lipny sprzęt gra lepiej od mojego i nawet gotów byłem się zamienić ale nie chciał hehe |
|
|
|
 |
molu

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 21 Sie 2005, 16:24
|
|
|
Fordon napisał/a: | napierdzielac kto glosniej... on mial Suba tez Magnata tylko aktywnego... a ja mialem zwyklego alpharda i wzmacniacz CDI :lol: efekt koncowy basem zagluszylem mu tego magnata... aha no i on mial radio na CD ja jechalem z kaseciaka... |
Co do tego zagluszania to chyba nie o to chodzi ze ten ktory zagluszy jest lepszy ;-) pozatym sub aktywny-wiadomo ze to popierdułka 8) no i magnat tez nie jest jakas rewelacyjna firma Ale pozatym tak jak ktos pisal wczesniej trzeba glosnikow posluchac 8)
pzdr |
|
|
|
 |
Ketchup87 [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Sie 2005, 19:55
|
|
|
Koledzy urządzali db drag:) a w tym podobno najlepsze są głośniki... Boschmana. Co oczywiście nie znaczy, że ładnie grają... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.