| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK7] Fiesta MK7 1.0 Ecoboost Stage2 |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | MadMaxx   
 Model: Ford Fiesta Mk7`14
 Wersja: Titanium X
 Silnik: 1.0EcoBoost/100KM

| 

|  Wysłany: 7 Cze 2021,  20:08   [MK7] Fiesta MK7 1.0 Ecoboost Stage2 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, 
 Posiadam Fiestę MK7 1.0 Ecoboost 100KM z programem na 155KM i 240Nm.
 Rozglądam się za wydajniejszym intercoolerem i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już ma jakieś doświadczenia z wymianą IC w tym silniku?

Zastanawiam się nad dedykowanym Airtec Stage2 lub TurboWorks. Czy przy tych pojemnościach i średnicach będzie większy lag?

Nie znalazłem informacji o zakazie wklejania linków więc poniżej linki do stron producentów:
 IC Airtec Stage2
 IC turboworks

Pozdrawiam,
 MadMaxx
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Waldzior   
 Model: Ford Fiesta Mk8`20
 Wersja: ST-Line
 Silnik: 1.0EcoBoost/140KM

| 

|  Wysłany: 11 Cze 2023,  16:46 |   
 |  
               | 
 |  
               | Kupiłem intercooler w Turboworks do Fiesty MK8 1.0 i powiem Ci że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach , mało tego już jest założony i powiem że nie spodziewałem się żadnych efektów , no bo wiatru więcej nie ma , paliwa więcej nie ma a auto wyraźnie lepiej przyspiesza , co do montażu to pracy trochę było szczególnie przy rozbieraniu elementów za zderzakiem , ale warto było teraz czekam na termin u Kiviego żeby to wystroić , a zapomniałem laga większego nie wyczuwam. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |