| Fiesta mk7 1.4 16v gotuje płyn | 

| Autor | Wiadomość | 

| Piotroooo   
 Model: Ford Fiesta Mk7`10
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 13 Mar 2022,  17:29   Fiesta mk7 1.4 16v gotuje płyn |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć, mam na imię Piotrek napotkałem spory problem w aucie swojej dziewczyny mianowicie : Ford Fiesta 2010r 1.4 16v duratec 96KM z lpg Auto gotuje płyn. Diagnostyka takiego zachowania : niesprawne wentylatory, wynienine na nowe sprawdzane przed montażem ( sprawne) nieszczelny zbiornik wyrównawczy, wymieniony na nowy wraz z korkiem, termostat zamontowany nowy sprawdzamy 3x działa bez problemu, pompa wody sprawna test uszkodzenia UPG przeprowadzany 3 x z wynikiem negatywnym. Auto nadal się gotuje, po przejechaniu paru nastu km. Wąż chłodnicy górny bardzo twardy, wąż dolny idący do termostatu chłodny, próba uchylenia tylko korka zbiorniczka powoduje natychmiastowe gotiwanie i wyrzucanie plynu... Przyznam że kończą mi się pomysły dlatego proszę o pomoc i ewentualne podpowiedzi. Ogrzewanie sprawne
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09

| 

|  Wysłany: 13 Mar 2022,  20:28 |   
 |  
               | 
 |  
               | Jak tam uszczelka pod głowica? |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Piotroooo   

| 

|  Wysłany: 14 Mar 2022,  16:25 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie rozumiem pytania kolegi.... Jak tam uszczelka pod głowicą? ... |  | 

|   |  | 

|  | 

| vegetagt   Administrator / Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk2`87
 Wersja: Inna
 Silnik: 2.0 16V

| 

|  Wysłany: 15 Mar 2022,  17:51 |   
 |  
               | 
 |  
               | raz miałem taką akcje, że parownik puszczał lpg w układ chłodzenia, co powodowało objawy a'la upg. Czyli: zakręć butle w bagażniku, wyjeździj resztki gazu z układu i zobacz, czy się coś zmieniło.

A chłodnica wody jest drożna? Bo troche mnie dziwi, że jeden wąż jest gorący i twardy, a ten po drugiej stronie już nie.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09

| 

|  Wysłany: 15 Mar 2022,  21:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Piotroooo skoro bardzo szybko gotuje płyn to może dmucha z cylindra któregoś, wypadało by odrzucić nieszczelność, przez sprawdzenie kompresji, druga sprawa, wywal termostat i zobacz jak będzie bez, na głównym układzie od startu,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Piotroooo   

| 

|  Wysłany: 19 Mar 2022,  03:53 |   
 |  
               | 
 |  
               | Reduktor niby jest nowy ma nie cały rok ale hmmm. Sprawdzę to w sensie zakręcę bułkę a węże wodne połącze na ta chwilę jakaś rurką. Nie sprawdzałem zachowania bez termostatu, niby mam stary i mogę odciąć element pracujący i zostawić sam korpus żeby założyć uszczelkę, odnośnie chłodnicy hmmm, zdejmując dolny wąż wylatuje z niej sporo płynu, na podstawie tego myślę że jest drożna, ale ewidentnie coś powoduje zator bo nagrzewają się tylko do połowy
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.