| 
| 

| 

|  
 |  

| Wspomaganie elektryczne |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | jan1111   
 Model: Ford Fiesta Mk6`03
 Wersja: Trend
 Silnik: 1.4i16V/80KM

| 

|  Wysłany: 30 Lip 2020,  13:20   Wspomaganie elektryczne |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, 
 przymierzam się do zakupu fiesty z 2015 roku wersja 82 KM Ambiete. Moje pytanie dotyczy wspomaganie elektrycznego z którym nigdy nie miałem do czynienia. Czy wspomaganie elektryczne w czasie pracy (skręcania, ruszanie kołem kierowniczym) wydaje jakiekolwiek ciche dźwięki? W czasie jazdy próbnej i na postoju (ruszając kierownicą) jest słyszalny bardzo cichy szum/tarcie - ciężko to określić. Czy tak pracuje wspomaganie elektryczne? Czy u Was również jest cokolwiek słyszalne z układu kierowniczego?

Ten szum jest słyszalny tylko w kabinie, kiedy bardzo powoli skręcam to prawie go nie słychać, jak bardziej dynamicznej skręcę kierownica jest słyszalny. W czasie jazdy na wprost jest cisza.
 Dziękuję za odpowiedź

Jan
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 31 Lip 2020,  20:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja tam nic nie słyszę,,, znaczy czy kiery nie dotykam czy nią kręcę w środku mam taki sam zestaw dźwięków,,, no może + szuranie opon z zewnątrz, 
 Nie ma też charakterystycznego dla hydraulicznego wspomagania zmiany obrotów silnika i buczenia przy dokręceniu do końca,,,
 |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |