| [MK4] 96 1.3 Endura-e Gaśnie na niskich obrotach. | 

| Autor | Wiadomość | 

| Deore   
 Wersja: Flair
 Silnik: 1.3/69KM
 Imię: Filip

| 

|  Wysłany: 21 Cze 2016,  21:02   [MK4] 96 1.3 Endura-e Gaśnie na niskich obrotach. |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam taki problem, że silnik gaśnie na niskich obrotach, nie trzyma ich. Jak odpalam silnik (zimny) i nie przytrzymam gazu to gaśnie. Jak jadę i dojeżdżam np do ronda (silnik ciepły) to silnik również gaśnie. Nawet jak w trakcie jazdy wrzucę luz, to też zgaśnie. Macie pomysły co to może być i jak to sprawdzić? Nie chcę dawać do diagnozy u mechanika bo boję się że jakiś kit mi wcisną :( 
 Pomożecie?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| MungoGTC   
 Silnik: 1.3i/60KM
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 22 Cze 2016,  19:03   [MK4] 96 1.3 Endura-e Gaśnie na niskich obrotach. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witaj. Prawdopodobnie krokowiec, Spróbuj odkręcić go, wyczyścić w benzynie ekstrakcyjnej. Chyba że jest zużyty jeżeli tak, to wymiana nie będzie droga, bo z tego co pamiętam kroko do fiesty kosztuje 25zł. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Deore   

| 

|  Wysłany: 23 Cze 2016,  06:24   [MK4] 96 1.3 Endura-e Gaśnie na niskich obrotach. |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki za informację - rozumiem że chodzi o ten element: http://allegro.pl/silnicz... ... 91585.html , tak? Póki co rozwiązałem problem podciągając linkę gazu ale docelowo chyba lepiej będzie to naprawić. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Deore   

| 

|  Wysłany: 1 Lis 2016,  12:31   [MK4] 96 1.3 Endura-e Gaśnie na niskich obrotach. |   
 |  
               | 
 |  
               | Dobra, po długim czasie okazało się ze wąż dolotu powietrza do silnika był dziurawy i silnik brał lewe powietrze. Tak sądzę, ze to było to ale po naprawieniu silnik utrzymuje równe obroty i wygląda na to, że jest wszystko ok. Dzięki za pomoc!   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.