| Lusterka elektryczne instalacja | 

| Autor | Wiadomość | 

| modell1   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6i16V/100KM
 Imię: Marcin

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2016,  19:27   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam zamiar zamontować sobie lusterka elektryczne. I tu pytanie czy wystarczy zamontować instalację do drzwi, i będzie działać. Czy też są różnice w instalacji w samochodzie. Pytam może ktoś już to robił. I nie wiem czy jest sens bawić się   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| DemptD   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: Trend
 Silnik: 1.8i16V/130KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 27 Sty 2016,  13:35   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | No ja robiłem u siebie na podstawie schematu wiązki z MK5. W skrócie - lusterka musisz mieć połączone ze sobą (czyli przez cały środek idzie kilka bonusowych kabli), do lusterka kierowcy doprowadzasz masę i +, ogrzewanie standardowo się podłącza pod ogrzewanie tylnej szyby ewentualnie sobie możesz zrobić osobny pstryczek tylko pod grzanie lusterek (ofc w fabryczne miejsce tylko oznaczenie zmienić albo cuś) Jak znajdę gdzieś ten schemat to wrzucę

Dodano po  6 minutach 50 sekundach:
 znalazłwszy
 [attachment=0:2lpzhy5e]podgrzewanie_szyb_el_lust.jpg[/attachment:2lpzhy5e]
 |  
				| _________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
 Czerwono-czarna®
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| arekw   
 Model: Ford Fiesta Mk5`01
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.3i/60KM

| 

|  Wysłany: 27 Sty 2016,  19:53   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | lusterko ma tam ok 5 pinów i jeśli nie ma wtyczki już w drzwiach z przygotowaną instalacją to może być kłopot z przełożeniem przewodów z drzwi do budy. W wersji bez elektryki masz gumę ale jeśli ma elektryczne szyby to może mieć taki łączony dynks ( a'la wtyczke) i tam już dodatkowych nie wciśnie |  | 

|   |  | 

|  | 

| arekw   

| 

|  Wysłany: 31 Sty 2016,  18:33   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | [attachment=4:xig8e6dx]DSC_0735.jpg[/attachment:xig8e6dx]to są przewody od strony lusterka 
 [attachment=3:xig8e6dx]DSC_0737.jpg[/attachment:xig8e6dx]to od strony budy

[attachment=2:xig8e6dx]DSC_0738.jpg[/attachment:xig8e6dx]tak wygląda wtyczka jeśli ford by przewidział Twoje zamiary

[attachment=1:xig8e6dx]DSC_0741.jpg[/attachment:xig8e6dx]to jest wtyczka przy trójkącie prze regulacji lusterka

[attachment=0:xig8e6dx]DSC_0739.jpg[/attachment:xig8e6dx]wtyczka od strony budy. Ma 15 pinów na około i 4 w środku
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| arekw   

| 

|  Wysłany: 31 Sty 2016,  18:35   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | [attachment=0:1wyl6iu7]DSC_0746.jpg[/attachment:1wyl6iu7] tu od strony pasażera. 14 pinów i 4 w środku

sorry że post pod postem ale nie mogłem dodać szóstego zdjęcia
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| modell1   Moderator

| 

|  Wysłany: 31 Sty 2016,  18:55   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | A ty masz instalację z pumy czy mk5 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| arekw   

| 

|  Wysłany: 31 Sty 2016,  20:58   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | z fiesty została tylko blacha,reszta to puma ale nie sądzę żeby instalacja znacznie odbiegała od fiesty. Np przy cięciu wiązki przy tylnych światłach przewody się zgadzały tylko przeciwmgielny był z drugiej strony. 
 wydaje mi się że różnica będzie dwóch przewodów bo puma miała jeszcze jakiś dynks przy zamkach. Jeśli będzie odbiegać znacząco to wtedy można się martwić.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| modell1   Moderator

| 

|  Wysłany: 31 Sty 2016,  22:27   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | Te dyksy to od alarmu. Miałem takie w mk4 ghia . A tak do ciekawości w instalacji z Fiesty Sport która miała lusterka w prądzie są 14/13 przewodów. I środki wolne. Muszę podejrzeć jak ma się w fieście bez lusterek elektrycznych.
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| arekw   

| 

|  Wysłany: 1 Lut 2016,  11:06   Lusterka elektryczne instalacja |   
 |  
               | 
 |  
               | Tak teraz myślę... (tzn wcześniej też mi się zdarzało) że jak masz lustra i instalacje z drzwi od innego sporta to na otwartych drzwiach rozlacz z obu stron elektryke i podepnij na krótko obie instalacje z lusterkami i sprawdź czy regulacja reaguje. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.