| Gaśnie po wymianie filtrów | 

| Autor | Wiadomość | 

| nosek7   
 Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.4TDCi/68KM

| 

|  Wysłany: 24 Sty 2015,  09:50   Gaśnie po wymianie filtrów |   
 |  
               | 
 |  
               | witam, ostatnio wymieniłem: - filtr powietrza marki filtron
 - filtr paliwa marki mil...coś tam
 - filtr ojeju marki filtron
 - wymiana oleju, zalalem olej 5W30 olej forda
 a teraz co się dzieje: po tych wymianach szczególnie filtra paliwa i powietrza pompka ręczna odpowietrzylem układ i nie było powietrza więc odpaliłem silnik i pracował na luzie około 3 minut po czym silnik zgasł i pojawiło się powietrze w przewodach, teraz po nocy muszę odpowietrzac bo silnik nie odpala i jest powietrze w przewodach.może ktoś wie o co chodzi co się dzieje?
 silnik to 1.4 Tdci DuraTorQ
 rok produkcji 2006
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 24 Sty 2015,  20:05, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 24 Sty 2015,  18:53 |   
 |  
               | 
 |  
               | Źle założony filtr paliwa i/lub nieszczelność w układzie. Wrzuć zdjęcie złączek paliwowych, bo nie wiem czy w mk6 jest ten sam chłam co w mk5.   |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  | 

|   |  | 

|  | 

| nosek7   

| 

|  Wysłany: 24 Sty 2015,  22:05 |   
 |  
               | 
 |  
               | być może te złączki uszkodziłem bo ciężko schodziły i z bratem trochę to szarpałem... no nic narazie jest ok, zobaczę jak dalej bedzie autko sie spisywało, może już się odpowietrzył po dłuższym czasie? 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Puff   Forumowy Maruda

| 

|  Wysłany: 24 Sty 2015,  23:22 |   
 |  
               | 
 |  
               | Oesu. To jest to samo g***o, które mam w mk5. W najgorszym wypadku będziesz musiał to odciąć i założyć wąż + cybanty. Niestety to jest bardzo słabe ogniwo w tym systemie, a znając życie końcówki są niedostępne i możesz jedynie zamówić cały wąż za czterocyfrową kwotę... |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

|  | 

|   |  | 

|  | 

| nosek7   

| 

|  Wysłany: 25 Sty 2015,  07:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | to mnie nie pocieszyłeś... ten biały kwadracik co jest na przewodzie był brudny i delikatnie w ropie...wyczyscilem go dokładnie i zobaczę za parę dni jak znowu będzie brudny i w ropie to mam przyczynę... zielony jest suchy i bez oznak ropy |  | 

|   |  | 

|  | 

| Puff   Forumowy Maruda

| 

|  Wysłany: 25 Sty 2015,  22:25 |   
 |  
               | 
 |  
               | To nie kwestia tego, że ropa wycieka. To kwestia tego, że przez o-ringi jest zaciągane powietrze, którego w układzie paliwowym być nie powinno. |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| nosek7   

| 

|  Wysłany: 26 Sty 2015,  10:03 |   
 |  
               | 
 |  
               | wiem wiem ale skoro ropa cieknie to jest nieszczelność przez którą wycieka ropa i zasysa lewe powietrze. jak narazie jest ok po wyczyszczeniu patyczkiem do uszu tych szybkozłączek i ponownym ich podłączeniu. może gdzieś syf się dostał i nie docisnęły się, zobaczę dzisiaj po całej nocy czy jest lewe powietrze i czy odpali. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.