| Przesunięty przez: szynszyl 27 Mar 2014,  19:47
 | [MK6] Ogrzewanie przedniej szyby | 

| Autor | Wiadomość | 

| dzi3ciak   
 Model: Ford Fiesta Mk6`03
 Wersja: Inna
 Silnik: 1.4TDCi/68KM
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 6 Mar 2011,  19:16   [MK6] Ogrzewanie przedniej szyby |   
 |  
               | 
 |  
               | Od kilku dni mam problem z ogrzewaniem przedniej szyby. Jestem laikiem i nie bardzo wiem od czego mam się zabrać żeby to naprawić. Ogrzewanie działało sprawnie do niedawna grzały sie obie sekcje i przy dużym mrozie po chwili wszystko się rozpuszczało i git. Kiedyś jadac przez ten Poznanski ser szwajcarski wpadlem w niezla dziure (az mi kolpak pekl ;p). Od tego momentu szyba nie grzeje. Co wiecej przy niskich obrotach zwlaszcza przy ruszaniu jak sie mu nie nadepnie powyzej 1,5 tysiaca obrotów słychać delikatne drezenie - odglos tak jakby drzala przednia szyba gdzies tak po srodku. Ogladalem i nic tam nie ma peknietego. Skad to drzenie ? Po wlaczeniu ogrzewania slychac po obrotach silnika ze idzie duuuzo pradu wiec chyba bezpieczniki ok sa? Moze sie rozlaczyla wtyczka co laczy szybe? A tak w ogole gdzie ta wtyczka od szyby jest gdzie ja znalesc? Jakies inne porady? 2 miesiace jezdzenia i pierwsza srutututu sie popsula :/ |  
				| _________________ Fiesta 1.4TDCI "Duval"
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez bidżej 6 Mar 2011,  20:37, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| AccessX   
 Model: Ford Fiesta Mk2`84
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.3/66KM
 Imię: Radek

| 

|  Wysłany: 6 Mar 2011,  21:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | A sprawdź bezpiecznik, wpierw czy od tego wstrząsu nie pierdyknął. A po drugie, weź, i sprawdz dokładnie, czy w miejscu gdzie szyba jest podłączana do bezpiecznika, czy się  nie przerwało coś.(chodzi o przewod od szyby,i zapewne lusterek bocznych). Bo jest łączone.. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 6 Mar 2011,  21:30 |   
 |  
               | 
 |  
               | Lusterka łączone są z tylną szybą, a tu chodzi o przednią... 	  | AccessXR napisał/a: |  	  | (chodzi o przewod od szyby,i zapewne lusterek bocznych). Bo jest łączone.. | 
 |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| AccessX   
 Model: Ford Fiesta Mk2`84
 Wersja: Classic
 Silnik: 1.3/66KM
 Imię: Radek

| 

|  Wysłany: 6 Mar 2011,  22:15 |   
 |  
               | 
 |  
               | Parzych racja, pomyliłem się. Przepraszam   |  | 

|   |  | 

|  | 

| lakiernik175   
 Model: Inne auto
 Wersja: Ghia
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 7 Mar 2011,  08:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Skoro piszesz że słychać po obrotach że idzie dużo prądu to coś musi ten prąd pobierać.Rozłączona wtyczka odłącza odbiornik (szybę) więc i nie powinno pobierać prądu.Wszystko co hamuje obroty silnika pobiera dużo prądu.Im więcej pobiera prądu tym więcej wydziela ciepła (zgodnie z logiką elektryczności).Skoro coś drży to może to być wtyczka od szyby.Znajdują się w siwych słupkach po bokach szyby.Trzeba zajrzeć i zobaczyć co się tam dzieje.Na logikę to może przewód plusowy masować na budę i grzeje się i pobiera na zwarciu prąd.Z drugiej strony jakby było zwarcie to by spaliło bezpiecznik.Chyba że był już tam jakiś domorosły elektryk i zawatował go konkretnym drutem.Jak tak to możesz mieć niedługo pożarek w kabinie.   |  
				| _________________ Wyprzedaż części do mk6,głównie silnikowe(benzynowe),części zawieszenia,wnętrza,elektryka.
 Zawsze gwarancja rozruchowa.Pytać na maila.Z braku czasu odpowiem wieczorem.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| dzi3ciak   
 Model: Ford Fiesta Mk6`03
 Imię: Łukasz

| 

|  Wysłany: 8 Mar 2011,  12:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | Bezpieczniki sprawdziłem i są ok w weekend jak będę miał więcej czasu to zajrzę do tych wtyczek. Nie straszyć pożarem !!   |  
				| _________________ Fiesta 1.4TDCI "Duval"
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| wandzik   
 Model: Ford Fiesta Mk6`02

| 

|  Wysłany: 29 Gru 2013,  14:17 |   
 |  
               | 
 |  
               | witam powiedzcie mi czy to normalne w mk6 ze przednia szyba podgrzewana jest pionowo nie jak tylno poziomo? bo u mnie podgrzewa takimi pasami pionowymi... i to roznej grubosci... nie jednolicie cala szyba..
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 29 Gru 2013,  14:45 |   
 |  
               | 
 |  
               | Normalne 	  | wandzik napisał/a: |  	  | powiedzcie mi czy to normalne w mk6 ze przednia szyba podgrzewana jest pionowo | 
   Po prostu padła część ścieżek grzejnych, też tak mam 	  | wandzik napisał/a: |  	  | bo u mnie podgrzewa takimi pasami pionowymi... i to roznej grubosci... nie jednolicie cala szyba.. | 
   |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...

|  | 

|   |  | 

|  | 

| wandzik   

| 

|  Wysłany: 29 Gru 2013,  14:47 |   
 |  
               | 
 |  
               | no to witam w klubie... przypuszczam ze jedyne wyjscie to nowa szyba co? |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 29 Gru 2013,  14:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dobrze przypuszczasz... 	  | wandzik napisał/a: |  	  | przypuszczam ze jedyne wyjscie to nowa szyba co? | 
   |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Ewelina   
 Silnik: 1.3i/60KM
 Imię: Ewelina

| 

|  Wysłany: 6 Wrz 2016,  08:12   [MK6] Ogrzewanie przedniej szyby |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam.Odświeże temat.Czy powodem niedziałającego grzania szyby może być "pajączek"po kamieniu który mógłby doprowadzić do przerwania obwodu grzania? Oczywiście chodzi o przednią szybę
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Freeman   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: C
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: Sławek

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Ford5610   
 Wersja: Trend
 Imię: damian

| 

|  Wysłany: 7 Lis 2016,  22:08   [MK6] Ogrzewanie przedniej szyby |   
 |  
               | 
 |  
               | Chcialem dolaczyc sie do tematu.Nie wiecie ktory bezpiecznik to ten od podgrzewania przedniej szyby?bylbym wdzieczny za jakis schemat. |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  |