[MK6] kompletny sprzęt audio |
Autor |
Wiadomość |
Kochamtuska
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 10 Sie 2014, 13:20 [MK6] kompletny sprzęt audio
|
|
|
Witam, na forum jestem nowy ale z uwagi na nowy samochód pewnie będę często wpadał Zamierzam zamontować w fieście mk6 3 drzwiowej odpowiedni sprzęt audio.
Na razie mam
Radio Pionera niedawn kupione za 200 zł
subwoofer Ground zero radioactive o mocy 1000 wat RMS
wzmacniacz hifonics zeus zs 6000 o mocy 600 wat RMS
kondensator hifonics 2F
i tu pytanie a właściwie pytania.
Jakie głośniki w komplecie z tweeterami, dystansami na przód i jaki wzmacniacz do nich ?
Którędy przeprowadzić kable do wzmacniaczy z komory silnika ?
Jak zdjąć w samochodzie progi i inne części tapicerki aby przeciągnąć kable ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tobol

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 11 Sie 2014, 19:28
|
|
|
Ja Ci powiem szczerze pomyśl bardziej nad wytłumieniem drzwi matami wygłuszającymi i ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć tylko tyle, że mam już po wyżej uszu montowania dystansów. Moje dystanse grubości 5mm stanowią taki problem, że moje głośniki Hertza DSK 165 walą membraną o boczek z drzwi grrr nie będę już więcej kombinować poprostu zmieniam głośniki na HERTZ DCX-570.3 i bez dystansów i innych głupot będzie na pewno grać przyjemnie i świetnie co Hertz to Hertz. Bez tweeterów też da się żyć. Co do wzmacniacza to kup coś firmowego Blaupunkt, Crunch etc. do tyłu też wstaw sensowne głośniki i pytaj się innych jak przeprowadzić kable z budy do drzwi bo Ford musi mieć swoje genialne patenty, które jak zwykle muszą być idiotyczne więc przeciągnięcie sensownych kabli pod wzmacniacz będziesz miał na pewno utrudnione Progów nie musisz ściągać wyciągnij gumę i wciśnij kable ja tak przeciągałem u siebie wszystkie kable i jest cacy W komorze silnika masz 2 wyjścia albo przecisnąć się przez przejście w którym idzie przewód do spryskiwacza tylnej szyby (prawa strona w komorze) ale po lewej stronie będziesz widział gumową zaślepkę to tam najlepiej, najszybciej i najwygodniej jest się przecisnąć sam ją mam jakbyś chciał fote daj znać to Ci zrobię bo auto się zbroi chwilowo |
|
|
|
 |
Kochamtuska
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 11 Sie 2014, 21:38
|
|
|
Fotka się przyda, tak poza tym jak się dobiera kondensatory ? Jest jakieś przeliczenie, ze np 50 A pobieranych przez wzmaka to 1F ? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.