Przesunięty przez: szynszyl 22 Mar 2014, 19:24 |
[MK6] Awaryjne otwieranie bagażnika od środka. |
Autor |
Wiadomość |
Kamillom
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 26 Sty 2014, 10:50 [MK6] Awaryjne otwieranie bagażnika od środka.
|
|
|
Witam!
Mam problem.... Jedyną możliwością otwarcia tylnej klapy w moje Fieście MK6 (2007) jest kluczyk.... Niestety ta metoda nagle przestała działać i pewnie czeka mnie wymiana zamka :(
Czy jest jakiś sposób aby otworzyć zamek awaryjnie od środka po opuszczeniu tylnych foteli? |
Ostatnio zmieniony przez Parzych 26 Sty 2014, 12:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tobol

Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 26 Sty 2014, 11:03
|
|
|
Tak musisz cały ten plastik klapy zdjąć 3 śruby go trzymają później ciągniesz ku sobie bardzo mocno teoretycznie nic nie połamiesz. On naprawdę mocno siedzi później przy zamku będziesz widział "dzyndzel" przesuwasz w lewo lub prawo aż Ci się zamek otworzy I po robocie |
|
|
|
 |
tyrko
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Family
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 20 Lut 2014, 10:00
|
|
|
Teoretycznie, u mnie popękały spinki, ale koszt groszowy, więc i problem niewielki : P |
_________________ Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta przez Freeman
Zapoznaj się z regulaminem. |
|
|
|
 |
TSRules

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 20 Lut 2014, 17:57
|
|
|
jak już wymienisz zamek to polecam wyczyszczenie wszystkich WD40, a potem zakonserwowanie\nasmarowanie olejem wazelinowym do maszyn do szycia, wtedy mięciutko pracują bez zacinki (co zamki forda potrafią grymasić) lepiej zapobiegać niz leczyć, pozdrawiam |
|
 |
stico80
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: SX
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 9 Lis 2018, 22:32
|
|
|
Hej trochę odgrzeje. U mnie w Fieście od razu po zakupie nie otwiera się bagażnik. A jedyna możliwość to otworzenie z kluczyka. Poprzedni właściciel coś tam uszkodził i twierdził że otwiera śrubokrętem. Ja jednak tym śrubokrętem nie potrafię. I teraz nie wiem co robić. Wymienić wkładkę ? A może da się to jakoś przerobić żeby można było otwierać od środka. Wiem, że w niektórych wersjach był przycisk do otwieranie ze środka. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.