Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Przesunięty przez: trzeci
1 Kwi 2014, 20:00
Program do konfiguracji ELM-FFN
Autor Wiadomość
Igraszki 

Model: Ford Fiesta Mk6`08
Wersja: ST
Silnik: 2.0 16V
Imię: Radziu
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 185
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Sty 2014, 07:24   

Ii ja razem z kolega wyzej:-)
_________________
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 53
Skąd: W-wa
Wysłany: 8 Sty 2014, 09:28   

Parzych napisał/a:
mayak, chętnie bym się podłączył Twoim ELM-em i zobaczył czy da się u mnie coś doprogramować...

zapraszam (priv) - Dominik podesłał mi też zegary z myślą o Tobie, ale pisał, że zrezygnowałeś

Cytat:
Ii ja razem z kolega wyzej:-)

w profilu masz mk7 - jeszcze nie jest obsługiwane, tylko mk6 po lifcie (czyli z CANem)

PooL napisał/a:
Czekam na nowy Gem powinien byc jutro jak tylko go podłącze to chętnie podjadę zmienić parę ustawień.

jeśli nowy GEM nie pochodzi z auta o dokładnie takim samym wyposażeniu, to wskazane byłoby przegrać konfigurację ze starego GEMa do nowego aby wszystko banglało (tak robiłem w swoim Focusie mk2)
 
 
Igraszki 

Model: Ford Fiesta Mk6`08
Wersja: ST
Silnik: 2.0 16V
Imię: Radziu
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 185
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Sty 2014, 11:26   

profil zle pokazuje, mam mk6 po lifcie:)
_________________
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 53
Skąd: W-wa
Wysłany: 8 Sty 2014, 11:31   

źle zinterpretowałem
 
 
PooL 

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Basic
Silnik: 1.3/69KM
Dołączył: 06 Sty 2014
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Sty 2014, 13:58   

Moduł nie pochodzi z auta o takim samym wyposażeniu napewno z auta o lepszym wyposażeniu zważywszy na fakt że dołożyłem centralny wiec lepszy moduł był potrzebny wiec chyba wszystko powinno być ok?
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 53
Skąd: W-wa
Wysłany: 20 Sty 2014, 13:23   

coś temat ucichł

Mimo, że nie do końca dotyczy to programu, który jest w temacie, aby się ruszyło, to pochwalę się:
wczoraj w Fieście mk6 1.4 tdci z 2002 r. wymieniłem zegary na zegary z 2003 r. (wg właściciela ładniejsze, bo ze srebrnymi obwódkami) i doprogramowałem składany kluczyk

nie było problemów z immobilizerem :)
Ostatnio zmieniony przez mayak 20 Sty 2014, 14:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
srvrserver 


Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: ST
Silnik: ST 150
Imię: Seweryn
Wiek: 38
Dołączył: 07 Paź 2013
Posty: 30
Skąd: k. Częstochowy
Wysłany: 20 Sty 2014, 14:52   

ja bym chetnie cos podzialal gdyby program byl w normalnym jezyku, a tak po prostu tego nie ogarniam :(
_________________
Dokładny opis mojego Escorta znajdziesz TUTAJ!!
 
 
Mantis82 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Wiek: 36
Dołączył: 28 Gru 2013
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 20 Sty 2014, 17:03   

Potwierdzam i Dziękuję MAYAK za ekspresową pomoc :)

Wszystko trwało do 20 min :)

1. Zegary Piękne z Ringami z 2004 roku: http://allegro.pl/show_item.php?item=3838550411

wczesniej mialem taki: http://allegro.pl/ford-fi...3821343377.html

a takiego raczej nie da sie włożyć bo sa inne mocowania: http://allegro.pl/ford-fi...3819906270.html

2. Składany kluczyk z tej aukcji: http://allegro.pl/pilot-k...3898648163.html od sprzedającego: daria8326 również chyba z tego forum

dodam że miałem tylko jeden kluczyk, a jak wiadomo niby nie da się dograć w łatwy sposób drugiego kluczyka jak nie posiada sie wcześniej 2 swoich z immo. Jednak się da ;)

3. Pokasowane błędy e które dało się skasować. Mam coś z pedałęm przyspieszenia, bo zostały błędy. Ale z tym sobie poradze zeby błędów nie bylo :)

Wszystko podpięte, zaprogramowane jak trzeba. Jeszcze raz Dzięki MAYAK.

PS< żałuje że nie pogrzebałeś w tych ustawieniach dodatkowych (awaryjne przy hamowaniu, samoryglowanie drzwi), nie wiem co by się dało doprogramować, ale może by się dało :) nie pomyslalem zeby Cie poprosić.

Pozdrawiam

Jarek



mayak napisał/a:
coś temat ucichł

Mimo, że nie do końca dotyczy to programu, który jest w temacie, aby się ruszyło, to pochwalę się:
wczoraj w Fieście mk6 1.4 tdci z 2002 r. wymieniłem zegary na zegary z 2003 r. (wg właściciela ładniejsze, bo ze srebrnymi obwódkami) i doprogramowałem składany kluczyk

nie było problemów z immobilizerem :)
 
 
mayak 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 53
Skąd: W-wa
Wysłany: 20 Sty 2014, 17:57   

Uwierz mi, że chętnie pobawiłbym sie ustawieniami w Twojej Fiescie, ale jest mozliwe dopiero od liftingu mk6, bo wtedy dodali CAN, a Twój nie ma.
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8048
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 22 Sty 2014, 00:42   

Wczoraj z mayakiem z godzinkę posiedzieliśmy w naszej Fieście podłączonej do kompa, sporo da się spersonalizować pod użytkownika: u mnie wyłączyliśmy przednie wycieraczki podczas psikania spryskiwaczem i składanie lusterek podczas zamykania autka pilotem... Jest sporo opcji, trzykrotne kierunki wł/wył, pikanie w kabinie przy wrzuconym wstecznym, awaryjne podczas nagłego hamowania wł/wył, pozycyjne po otwarciu z pilota wł/wył, oraz wiele innych których nie zapamiętałem...
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
PooL 

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Basic
Silnik: 1.3/69KM
Dołączył: 06 Sty 2014
Posty: 10
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24 Sty 2014, 22:16   

Jakiego programu używaliście?
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8048
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 15 Lut 2014, 22:38   

Mantis82 napisał/a:
1. Zegary Piękne z Ringami z 2004 roku: http://allegro.pl/show_item.php?item=3838550411

wczesniej mialem taki: http://allegro.pl/ford-fi...3821343377.html

a takiego raczej nie da sie włożyć bo sa inne mocowania: http://allegro.pl/ford-fi...3819906270.html

2. Składany kluczyk z tej aukcji: http://allegro.pl/pilot-k...3898648163.html od sprzedającego: daria8326 również chyba z tego forum
Wielka prośba do Ciebie Mantis82, jako że aukcje na aledrogo kończą się i znikają, wrzuć zdjęcia liczników i kluczyka, coby dla potomności zostało... :ok:

Dziś z mayakiem wymieniliśmy zegary w naszej F1.6 na takie z kompem pokładowym:



mayak bez problemu przeprogramował immo i ustawił właściwy przebieg (licznik z kompem miał ok 42kkm)... Także polecam usługi mayaka :ok:
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
mmbu 

Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 327
Skąd: WF
Wysłany: 17 Lut 2014, 12:49   

mayak napisał/a:
mam "luzem" zegary od Fiesty mk6 i podłączyłem się do nich "na stole" (zasilanie i CAN) - wszystko z nich mogłem odczytać i zapisywać różne rzeczy, więc mogę powiedzieć, że DZIAŁA :)


No dobra, a zmienisz oprogramowanie w licznikach mondeo mk3? Chodzi o wgranie oprogramowania z komputerem pokladowym i aktywowanie tempomatu
_________________
jak ktoś się p... urodził, to skowronkiem nie umrze

Umiesz liczyć? Licz na siebie...

Moje Allegro
 
 
strusiek74 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i16V/80KM
Dołączył: 24 Lut 2014
Posty: 3
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 24 Lut 2014, 20:43   

mayak napisał/a:
coś temat ucichł

Mimo, że nie do końca dotyczy to programu, który jest w temacie, aby się ruszyło, to pochwalę się:
wczoraj w Fieście mk6 1.4 tdci z 2002 r. wymieniłem zegary na zegary z 2003 r. (wg właściciela ładniejsze, bo ze srebrnymi obwódkami) i doprogramowałem składany kluczyk

nie było problemów z immobilizerem :)


Też chciałbym zmienić zegary w mojej fieście na te ze srebrnymi obwódkami. Czy przy samej wymianie zegarów też trzeba coś programować czy tylko wystarczy je przełożyć?
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8048
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 24 Lut 2014, 21:18   

strusiek74 napisał/a:
Czy przy samej wymianie zegarów też trzeba coś programować czy tylko wystarczy je przełożyć?
W liczniku jest immobiliser, trzeba go przeprogramować... :yes:
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
mocher 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: S
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Wiek: 29
Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 37
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 18 Mar 2014, 16:04   

mayak a czy jestes w stanie zmienic jezyk w komputerze pokladowym na polski? Mam piekny francuski i strasznie mnie wkur... Mimo recznej zmiany na polski w kompie pokazuje sie tylko informacja Polski geselected i salej jest francuski. Ewentualnie czy jestes w stanie podrzucic mi jakis program do zmiany i troche nakierowac jak to zrobic :)
_________________
Mk VI 2006 Sport 1.6 TDCI 113 KM, 280 Nm
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8048
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 18 Mar 2014, 16:18   

mocher, żeby zatwierdzić nowy język, trzeba 2 razy długo przytrzymać przycisk w manetce aż do sygnału dźwiękowego - sprawdzone... :ok:
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
mocher 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: S
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Wiek: 29
Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 37
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 18 Mar 2014, 19:50   

Parzych udało sie, :jupi: zastanowiło mnie to Twoje "trzeba 2 razy długo przytrzymać" hmm...
jak tylko dojechałem do pracy, przebrałem sie i poleciałem to sprawdzic i ku mojemu zdziwieniu pokazał sie taki oto obrazek:

Wielkie dzieki :piwkowanie:

PS. zostaje tylko te piekne kreseczki od temp. naprawic. a tak btw Parzych kupowałes czujnik temp zewn? bo moj jak widac padl...
 
 
strusiek74 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i16V/80KM
Dołączył: 24 Lut 2014
Posty: 3
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 22 Mar 2014, 18:18   

U mnie w Fieście mk6, 2002 kolega Mayak też zmieniał licznik na ten ze srebrnymi ringami z 2005 roku podobnie jak u Mantisa82. Przeprogramował immobiliser i przebieg bez problemu. Pokasował błędy. Wszystko działa jak należy i cieszę się z nowych zegarów . Z czystym sumieniem polecam usługi Mayaka.
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 45
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8048
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 11 Lip 2014, 16:05   

mocher napisał/a:
Parzych kupowałes czujnik temp zewn? bo moj jak widac padl...
Sorka że tak późno odpisuję, ale dopiero zauważyłem Twoje zapytanie, jeszcze nie kupiłem czujnika, jakoś mi się nie pali...
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów elm-ffn
tr4ffic Elektryka ogólna 0 8 Lip 2015, 22:31
tr4ffic
Brak nowych postów Program diagnostyczny
gomaniak Elektryka silnika 31 21 Cze 2015, 17:04
wrsdz
Brak nowych postów [MK6] Program do ST
Kruku Tuning mechaniczny 8 10 Lut 2017, 21:34
Jarecki
Brak nowych postów [MK3] Diagnostyka auta - program
obal Mechanika 3 3 Paź 2006, 06:57
Gość
Brak nowych postów [MK3] program do diagnostyki komputerowej
santana Elektryka 5 25 Cze 2011, 17:09
etzmen


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.