[MK6] Sprężyny tył |
Autor |
Wiadomość |
nigras
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: L
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 12 Sty 2012, 12:29 [MK6] Sprężyny tył
|
|
|
Witam, proszę o podpowiedź czy można kupić sprężyny do zawieszenia tył nie orginalne
sprawdzałem dwie firmy i samochód siedział niżej niż na starych (motocraft jest drogi)
Proszę o podpowiedzi... |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
lakiernik175
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Wiek: 47 Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 240 Skąd: Kraśnik Lub.
|
Wysłany: 12 Sty 2012, 14:31
|
|
|
Napisałeś długie zdanie bez kropki czy przecinka i się pogubiłem o co w nim pytasz.
Chcesz kupić sprężyny nieoryginalne?
Czy raczej sprawdzałeś dwie firmy nieoryginalne i było niżej a chcesz żeby było wyżej.
Stare pękły?Czy samochód na nich siedzi nisko. |
_________________ Wyprzedaż części do mk6,głównie silnikowe(benzynowe),części zawieszenia,wnętrza,elektryka.
Zawsze gwarancja rozruchowa.Pytać na maila.Z braku czasu odpowiem wieczorem. |
|
|
|
 |
Desperados
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 19 Sty 2012, 09:56
|
|
|
to prawda, troche chaotyczny ten post... ale domyslam sie, ze chodzi ci o to, zeby polecic ci dobre sprezynki, zeby auto ci nie opadlo na glebe. generalnie polecam ci lesjoforsa, wyglada to tak - sprężyny zawieszenia, dobra, szwedzka firma, a sprezyny sa konkretne, mialem juz w paru autach i zawsze bylo ok, cena tez atrakcyjna, nic tylko brac |
|
|
|
 |
pmu
Wersja: Inna
Imię: Paweł
|
Wysłany: 25 Sie 2012, 19:17 Fiesta [mk5] na szczudłach
|
|
|
Poradźcie proszę czy są możliwości podwyższenia Fiesty MK5?
Wygodniej było by (w)siadać, gdyby siedzenie było wyżej.
Zamierzam, wymienić opony z 185/5 na 185/60 lub nawet 185/65 (jeżeli cena bedzie racjonalna). Ale to ledwie 2cm wyżej.
Może można wyższe sprężyny, lub podkładki pod sprężynami zastosować? Do Octavi są podkładki. Ale tam to producent umożliwia z tego powodu, bo Skody z ciężkim dieslem często rozbijały aluminiowe miski olejowe. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 4 Wrz 2012, 02:05
|
|
|
pmu, w temacie o MK6 pytasz o MK5 - błąd... A jak zmienisz opony na wyższe to baaardzo dużo się zmieni - od przyspieszenia i spalania, po prowadzenie w zakrętach... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
pmu
Wersja: Inna
Imię: Paweł
|
Wysłany: 4 Wrz 2012, 08:32
|
|
|
Tak1, bez przerwy mi się myli którą emkę ma żona.
Tak2, to słuszna uwaga. Dziękuję. Zresztą nie jest łatwo dobrać wyższe opony do MK5, choć.... i tu uwaga... znalazłem w wyszukiwarce sklepu oponiarskiego, że model przejściowy Fiesty jeździł też na kołach 15" |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 52 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 4 Wrz 2012, 10:52
|
|
|
pmu napisał/a: | że model przejściowy Fiesty jeździł też na kołach 15" | Nie tyle przejściowy co Sport, z fabryki wychodził na 15" ale z oponami 195/50R15... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.