| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK4] Brak podświetlenia wewnątrz pojazdu |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Grax   
 Model: Ford Fiesta Mk4`97
 Wersja: Courier
 Silnik: 2.0 16V
 Imię: Mariusz

| 

|  Wysłany: 22 Kwi 2012,  22:22   [MK4] Brak podświetlenia wewnątrz pojazdu | 
 |  
               | 
 |  
               | WITAM!! 
 Wyjmując radio starałem się nie dotykać żadnych metalowych części pojazdu lecz jednak coś gdzieś mi uciekło gdyż przestały działać światła wewnętrzne te w kabinie oraz zegarek jak należy - podświetla lecz nie widać cyferek . Bezpieczniki wszystkie ok . Radio odczepione gdyż będę wkładał nowsze . I takie pytanie czy jest możliwość żeby radio zamykało obwód??

Jutro wymienie wszystkie bezpieczniki jak lecą na nowe może coś ruszy ?

Szukałem i nie znalazłem nic co by mi pomogło w tej sprawie :/

Pozdrawiam i prosze o pomoc
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 23 Kwi 2012,  06:40, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 23 Kwi 2012,  06:55 | 
 |  
               | 
 |  
               | Gdybyś zaczął od sprawdzenia bezpieczników, to nie byłoby tego postu   
 Poza tym nie jesteśmy jasnowidzami, żeby wiedzieć z jakiego radia wymieniałeś na jakie i czy (m.in.) w związku z tym nie masz w obwodzie dodatkowych kabli.

Zrób co należy, pomoże.
 |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Grax   

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Puff   Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
 Wersja: Fun
 Silnik: 1.8DI/75KM
 Imię: Dawid

| 

|  Wysłany: 23 Kwi 2012,  08:02 | 
 |  
               | 
 |  
               | To, że bezpiecznik wygląda ok, nie znaczy, że jest sprawny. Mk4 to nie mk5, więc nie pamiętam położenia bezpiecznika odpowiedzialnego za pamięć radia + oświetlenie kabiny, etc. - na forum jest opis bezpieczników w mk4, zajrzyj do niego, podmień bezpiecznik na świeży i powinno hulać. 
 A radio powinno mieć przynajmniej 3 z kabli podstawowych - +12 stałe, +12 podtrzymania i masę.
 |  
				| _________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
 bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."

Wierny osiołek pochłania jedynie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Grax   

| 

|  Wysłany: 23 Kwi 2012,  19:52 | 
 |  
               | 
 |  
               | No niestety radio poprzedni właściciel wmontował jakieś VW kable nie posiadają złączek tylko były na wcisk :(( j/w pisałem tylko dodatni ujemny oraz głośniki i antena wszystko po rozdzielane .... co do radia to mam już inne czekające na montaż ale ja się tego nie podejme niechce spalić elektryki. |  
				| _________________ Wejdz i zostaw komentarz rady pomysły co robić dalej.....
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |