| [MK7] Lotka sport - montaż | 

| Autor | Wiadomość | 

| kml2oo6   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Gold
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Kamil

| 

|  Wysłany: 14 Wrz 2014,  17:20   [MK7] Lotka sport - montaż |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam! 
 Gdzieś z tylu głowy mam plany na wymianę oryginalnej małej lotki na tą z wersji sport/st (MK7). Mam kilka pytań właśnie odnośnie tej modyfikacji. Piszę tu gdyż nie znalazłem tematu odnośnie moich wątpliwości.

1. Czy te wszelakie lotki sport/st które są dostępne na Allegro (aktualnie okolice 270zł) są takie jak oryginalne wydawane przez forda (Krztałt, montaż) ? I czy pasują metodą pług&play? Ewentualnie gdzie warto się rozejrzeć?
 2. Jak wygląda wymiana, czy mogę to zrobić we własnym zakresie? Wiem, że wielu z forumowiczów dokonywało tej operacji na swoich fieścinach
  gdybym mógł to proszę o jakiś dokładniejszy opis (tutorial ;>), 3. Spoilerki są dostępne w podkładzie. Czy ktoś wie ile mniej więcej wychodzi koszt lakierowania takiego elementu?
 4. Czy trzecie światło stop z wersji standardowej lotki pasuje do lotki sport? (Pług&play) i czy przewody mają odpowiednią (wystarczającą) długość?

Będę wdzięczny za wszelkie info w tej sprawie
  pozdrawiam   |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Wrz 2014,  20:04, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| michal77   

Wersja: Sport
 Silnik: 1.4 Duratec

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 14 Wrz 2014,  21:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | kml2oo6, śruby montażowe w obu lotkach są w tych samych miejscach, montaż plug&play, najprościej kupić używaną w kolorze i po prostu wymienić, zamiast bawić się w nówkę zapodkładowaną... Tak zrobił Grzesiek w swojej...   |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| kml2oo6   

| 

|  Wysłany: 14 Wrz 2014,  22:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzieki Michal77 za instrukcje, tylko tam na stronie 12 obrazek 11 mówi coś o wierceniu/powiększaniu otworu za pomocą wiertarki  ... czy konieczne jest to wiercenie? ;o nie chciałbym niczego popsuć   
 no właśnieParzych, wiem, że najlepiej kupić w kolorze. Nawet szukałem takich w moim czarnym kolorze ale wszystko co do tej pory znajdowałem było w podkładzie albo w innych kolorach
  a nie ukrywam, że najwygodniej i najtaniej byłoby znaleźć już polakierowaną sztukę.. tylko pytanie gdzie?   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Parzych   Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
 Wersja: Ambiente
 Silnik: 1.6Duratec 100KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 15 Wrz 2014,  01:12 |   
 |  
               | 
 |  
               | Na aledrogo, wystarczy uzbroić się w cierpliwość... Z tego co pamiętam, to Grzesiek niczego nie rozwiercał... Poczytaj TUTAJ 	  | kml2oo6 napisał/a: |  	  | nie ukrywam, że najwygodniej i najtaniej byłoby znaleźć już polakierowaną sztukę.. tylko pytanie gdzie?   | 
 |  
				| _________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

|  | 

|   |  | 

|  | 

| kml2oo6   

| 

|  Wysłany: 15 Wrz 2014,  14:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | Muszę dorwać Grześka na pw  czytałem jego temat niejednokrotnie   
 koniec końców będzie mi musieć wystarczyć póki co instrukcja, którą dostałem w tym temacie
  ponieważ już dziś zamówiłem oryginalną lotkę Fiesty ST/sport w czarnym kolorze na allegro  . Sprzedawca mówi, że jej stan jest b. dobry, zobaczymy czy to się potwierdzi po wizycie kuriera  . Mam nadzieję, że ingerencja lakiernika nie będzie mi do niczego potrzebna   
 [ Dodano: Wto Wrz 16, 2014 20:23 ]
 Dziś nadjechał wyczekiwany przeze mnie kurier i przywiózł mi obiekt moich westchnień
  . 
 po rozpakowaniu zrobiłem zdjęcie:

Powiem szczerze, że od razu zabrałem się za wymianę ale napotkałem problem, który muszę usunąć
  . Okazało się, że przewód od trzeciego stopu oraz przewód spryskiwacza są za krótkie do spoilera sport...Nie dosięgają.  Muszę jutro o ile będzie bezdeszczowa pogoda przedłużyć kabel zasilający STOP a także przedłużyć gumowy przewód spryskiwacza. Czy ktoś z podmieniających lotkę miał też taki problem?   
 [ Dodano: Czw Wrz 18, 2014 00:39 ]
 Dziś zamontowałem lotkę i wygląda konkret
  najwięcej zabawy było przy przedłużaniu przewodów   
 mam póki co jedno zdjęcie:

|  | 

|   |  | 

|  | 

| janek80   
 Wersja: Sport
 Silnik: 1.6TDCi/90KM

| 

|  Wysłany: 12 Gru 2014,  09:03 |   
 |  
               | 
 |  
               | dobrze rozwiązany jest ten montaż. W moim starszym C2 lotka jest przykręcana do szyby. By ją zamontować trzeba mieć specjalną szybę z dziurami. |  
				| _________________ 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.