| 
| 

| 

|  
 |  

| [MK4] Wysokie obroty i nie pali na cieplym silniku |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | 19szycek89 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 27 Paź 2010,  11:42   [MK4] Wysokie obroty i nie pali na cieplym silniku | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy więc sorki jeśli ten temat już kiedyś był. 
 To tak, mam problem z moja Mazdą121 z silnikiem Fiesty 1.3KAT Endura, jest na elektronicznym wtrysku, roczik 1996.
 Otóż Mazda na zimnym silniku pali bez problemów, ale wchodzi na wysokie obroty ok. 1600 i tak trzyma i nie chce zejść na niższe obroty. Z kolei gdy silnik się nagrzeje nie chce odpalać, dopiero za 7-8 razem sie uda lub wcale. Gdy dodaje jej gazu na luzie zaczyna kopcić na czarno.

Bylem 3 razy na komputerze, wykazało kilka czujników ale wymieniłem już dosłownie wszystkie czujniki te co komputer wykazał, a mianowicie: czujnik położenia przepustnicy, silnik krokowy, przepływomierz powietrza i sondę lambda, a zmian nie widać i wciąż jest tak samo.
 Proszę o was o pomoc, bo moja Mazda stoi już 3 tydzień :/
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez trzeci 27 Paź 2010,  15:45, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |