[MK3] które sprzęgło ? |
Autor |
Wiadomość |
pawlak
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 2 Lis 2009, 22:05 [MK3] które sprzęgło ?
|
|
|
Witam
Będę w swojej MK3 (1.1i) wymieniał sprzęgło, problem jest w tym iż w sklepach są zestawy pasujące do rocznika 1990.04 i od 1990.05. Moja fiesta została pierwszy raz zarejestrowana 18.05.1990, kiedy dokładnie została wyprodukowana niestety nie wiem :(
Czy przed rozebraniem można jakoś stwierdzić, w który zestaw powinienem się zaopatrzyć ?
Patrząc na skład zestawów okazuję się, że różnice są jedynie w samej tarczy, czy ktoś wie czym one się różnią ? (oprócz oczywiście ceny, jedna prawie trzy razy droższa niż druga :yyy: )
Wszelkie wskazówki odnośnie wymiany mile widziane Do dyspozycji mam garaż, dobre podnośniki, parę kobyłek/klocków a i ktoś do pomocy się znajdzie. Doświadczenie jako takie również jest ale w fieście jeszcze skrzyni ani silnika nie wymieniałem
pozdrawiam |
|
|
|
 |
pvzon

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 2 Lis 2009, 22:14
|
|
|
skoro będziesz to robił sam w garażu to trochę czasu Ci zleci, więc rozbierz skrzynię i kup sprzęgło jak będzie na wierzchu. po co zgadywać |
_________________ 1.1 clx rally
www.flmg.pl |
|
|
|
 |
pawlak
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 2 Lis 2009, 22:21
|
|
|
pvzon napisał/a: | skoro będziesz to robił sam w garażu to trochę czasu Ci zleci, więc rozbierz skrzynię i kup sprzęgło jak będzie na wierzchu. po co zgadywać |
Garaż mam 30km od sklepu a planuję na wymianę poświęcić sobotę i niedzielę więc nie bardzo mam jak rozebrać i podjechać po części :( |
|
|
|
 |
cradleoffilth
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Fun
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 00:38
|
|
|
Jak podasz VIN w odpowiednim dziale (Hyde Park), to poznasz dokladna date produkcji.... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.