Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Sadzawka
Autor Wiadomość
Matis 

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Wysłany: 9 Lut 2008, 16:14   Sadzawka

Ostatnio po deszczu podniosłem dywaniki w aucie od strony kierowcy i pasażera a tam pełno wody, nie jest to płyn z nagrzewnicy. Poradźcie skąd cieknie bo mi auto zgnije. Szukałem podobnych tematów ale nic konkretnego nie znalazłem.

kosiniak
[Usunięty]

Wysłany: 9 Lut 2008, 16:17   

osusz, wstaw gdzies do garazu i lej, zobaczysz gdzie puszcza :)

Matis 

Wysłany: 9 Lut 2008, 16:28   

kosiniak napisał/a:
osusz, wstaw gdzies do garazu i lej, zobaczysz gdzie puszcza :)
najgorsze że to dwie strony a jeżdżę autem trzy lata i wcześniej tego nie było.

amokk
[Usunięty]

Wysłany: 9 Lut 2008, 17:12   

Poczytaj moje posty to znajdziesz kilka porad :)
Mi ciekło przez uszczelkę szyby przedniej (między szybą, a uszczelką), więc szybę założyłem na silikonie.
Montaż na silikonie czeka też szybę tylną, bo podczas deszczu woda leje się do bagażnika, ale dopiero po przyciemnieniu szyby :)

szef-mk3 

Wersja: Fun
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Marcin
Wysłany: 9 Lut 2008, 17:36   

Mi również ciekło uszczelką i podobnie jak Kolega wyżej sprawę załatwił silikon :)

Matis 

Wysłany: 10 Lut 2008, 12:48   

szef-mk3 napisał/a:
Mi również ciekło uszczelką i podobnie jak Kolega wyżej sprawę załatwił silikon :)
w którym miejscu dawałeś sylikon ?

szef-mk3 

Wysłany: 10 Lut 2008, 15:56   

Pod uszczeleczkę z obu stron, było to mniej więcej na wysokości kierownicy.

Hans
[Usunięty]

Wysłany: 4 Mar 2008, 18:15   

Ja miałem podobny problem, z tym że u mnie mokre były duwaniki tylko od strony kierowcy. Sprawdzałem wszystko, i nic, ale...... Znalazłem przeciek. patrząc od przodu samochodu pod machą w prawym górnym rogu tuż przy przegrodzie jest gumowy mieszek, z którego wystaje gruby gumowy porzewód, a obok niego biegna w osłonie przewody elektryczne. jak pada deszcz to woda kapie na prowadnice wycieraczek tam gdzie są złączone nitem, z :-) tego miejsca na ten mieaszek. Po przewodach elektrycznych cieknie za przegrodę i w najniższy punkt tj, pod wycieraczkę. ja zrobiłem nowy mieszek, oklejając go jakąś taśmą i u mnie problem się skończył.

szef-mk3 

Wysłany: 4 Mar 2008, 19:57   

U mnie problem ponowił się po sobotniej nawałnicy, stała kałuża wody na podłodze ale i mokre siedzenie. po szybkiej wizji lokalnej z konewką i wodą okazało się że szyba jest otwarta <wszystko dzięki uprzejmości Clin super Clean :rotfl: >

Hans
[Usunięty]

Wysłany: 6 Mar 2008, 18:23   

Dzisiaj u mnie była poprawka z rozrywki. Po całodniowym deszczu, od strony kieowcy na podłodze kałuża. Lipa straszna już chciałem kupić małe karpie i na Wigilię bym podchował. Trochę posprawdzałem i jak wyciągnąłem cieknące chodniczki, to przez otwory sprawdziłem i okazało się że w progu jest full wody. Ja akurat za dobrze zakonserwowałem bitex-em progi od dołu i przypadkiem zatkałem szczelinę odprowadzającą wodę. jak odetkałem to woda szła i szła. Może już bedzie koniec basenu.

Matis 

Wysłany: 19 Mar 2008, 20:12   

Uszczaelke szyby uszczelniłem ale to nie było to bo dalej cieknie i nie wiem skąd. Wszystko już sprawdzałem bez skutku. <???>

pawloplus 

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: SuperS
Silnik: 1.4/73KM
Wysłany: 19 Mar 2008, 20:44   

patrzyłeś czy niemasz gdzies dziur w podłodze? Najlepiej jakbyś odkrecił deske rozdzielczą. i troche ja odsunął... Moze to pomoże zlokalizować wyciek

THE END

Matis 

Wysłany: 20 Mar 2008, 18:48   

pawloplus napisał/a:
patrzyłeś czy niemasz gdzies dziur w podłodze? Najlepiej jakbyś odkrecił deske rozdzielczą. i troche ja odsunął... Moze to pomoże zlokalizować wyciek
Podłoga jest ok a oprócz tego są jeszcze osłony aluminiowe od spodu.

xandiev
[Usunięty]

Wysłany: 21 Mar 2008, 10:35   

Hej! Ja mam to samo... :/
a do tego jestem zadżebiście wkur###ny bo wczoraj na śniegu jak padał zaniosło mi nieźle dupe i przytarłem auto :( Teraz szukam na szybko i na gwałt jakiegoś blacharza z Lublina który mi podklepie ten przedni błotnik... :(

Ale nie rozpisując sie na niepowiązane tematy:
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=30419
to link do mojego tematu o podobnych problemach.
Niżej są dwa odnośniki naszego Pana Prezesa i dość dokładnie wyjaśnione wszelkie możliwości wody w samochodzie, poczytaj to zapewne znajdziesz odpowiedź.
U mnie prace szukania przecieków w toku i gdyby było więcej czasu to wypowiedziałbym sie obszerniej.

KrystianA
[Usunięty]

Wysłany: 21 Mar 2008, 18:22   

a mi od pasażera robi siękałuża , woda kapie z uszczelki na słupku i nie weim czy to faktycznie uszczelka szyby, póki nie zdejmę osłony słupka i podsufitki..

do imprezy dokłada się przy dużych opadach kapanie z lampki podświetlającej autko po otwarciu drzwi !!

więc chyba combo , czyli i to i to , albo jakaś dziura w dachu....
a podsufitka to pewnie takie miłe do zdjęcia i założenia...

pszem
[Usunięty]

Wysłany: 25 Mar 2008, 14:01   

powodem zalania poza uszczelkami i nieszczelnościami szyby itd może być jeszcze w przypadku klimy przytkany wężyk odprowadzający wodę pod auto, ja dzięki listkom które się w nim znalazły zdemontowałem całą tapicerkę i suszyłem cala podłogę. W aucie było bajoro ;/

Matis 

Wysłany: 27 Mar 2008, 23:19   

KrystianA napisał/a:
a mi od pasażera robi siękałuża , woda kapie z uszczelki na słupku i nie weim czy to faktycznie uszczelka szyby, póki nie zdejmę osłony słupka i podsufitki..

do imprezy dokłada się przy dużych opadach kapanie z lampki podświetlającej autko po otwarciu drzwi !!

więc chyba combo , czyli i to i to , albo jakaś dziura w dachu....
a podsufitka to pewnie takie miłe do zdjęcia i założenia...
przez dach przy lampce może cieknąć spod anteny.

kazi 

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
Wysłany: 28 Mar 2008, 18:46   

Ja wam cos powiem wiem skad woda jest a mianowicie sa w podłodze od strony kierowcy i od strony pasazera zaslepki plastikowe a one lubia sie odkształcać i wtedy wlewa sie od spodu woda :] wyjmijcie dywan to wtedy przestaniemy gdybac skad leci

W tym miejscu gdzie jest dziora powinna byc zaslepka ale zostala chwilowo wyjęta

portos 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wysłany: 28 Mar 2008, 19:03   

Matis, Znajomy wskazał mi i zatkał silikonem dwie szczeliny będące na zewnątrz, gdzie słupek schodzi się z podszybiem. Trochę tego weszło, ale definitywnie rozstałem się z mokrymi dywanikami. :9:

do cent
[Usunięty]

Wysłany: 29 Mar 2008, 17:14   

jest jeszcze jedna mozliwosc ale to dotyczy tych ktorzy maja szyber, kanaly odprowadzajace wode z uszczelki moga byc zapchane i poprostu woda zmiast leciec nimi pod auto przelewa sie gora i zcieka po przednich slupkach na podloge czego nie widac bo slupki sa zasloniete plastikiem, w tym wypadku trzeba sie pomeczyc i przetkac owe kanaliki najlepsza do tego jest linka hamulcowa od roweru

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi