Sadzawka |
Autor |
Wiadomość |
Matis

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 9 Lut 2008, 16:14 Sadzawka
|
|
|
Ostatnio po deszczu podniosłem dywaniki w aucie od strony kierowcy i pasażera a tam pełno wody, nie jest to płyn z nagrzewnicy. Poradźcie skąd cieknie bo mi auto zgnije. Szukałem podobnych tematów ale nic konkretnego nie znalazłem. |
|
|
|
 |
kosiniak [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lut 2008, 16:17
|
|
|
osusz, wstaw gdzies do garazu i lej, zobaczysz gdzie puszcza |
|
|
|
 |
Matis

|
Wysłany: 9 Lut 2008, 16:28
|
|
|
kosiniak napisał/a: | osusz, wstaw gdzies do garazu i lej, zobaczysz gdzie puszcza | najgorsze że to dwie strony a jeżdżę autem trzy lata i wcześniej tego nie było. |
|
|
|
 |
amokk [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lut 2008, 17:12
|
|
|
Poczytaj moje posty to znajdziesz kilka porad
Mi ciekło przez uszczelkę szyby przedniej (między szybą, a uszczelką), więc szybę założyłem na silikonie.
Montaż na silikonie czeka też szybę tylną, bo podczas deszczu woda leje się do bagażnika, ale dopiero po przyciemnieniu szyby |
|
|
|
 |
szef-mk3
Wersja: Fun
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Marcin
Wiek: 35 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 106 Skąd: Kluczbork
|
Wysłany: 9 Lut 2008, 17:36
|
|
|
Mi również ciekło uszczelką i podobnie jak Kolega wyżej sprawę załatwił silikon |
_________________ FiEsToLoT |
|
|
|
 |
Matis

|
Wysłany: 10 Lut 2008, 12:48
|
|
|
szef-mk3 napisał/a: | Mi również ciekło uszczelką i podobnie jak Kolega wyżej sprawę załatwił silikon | w którym miejscu dawałeś sylikon ? |
|
|
|
 |
szef-mk3
|
Wysłany: 10 Lut 2008, 15:56
|
|
|
Pod uszczeleczkę z obu stron, było to mniej więcej na wysokości kierownicy. |
|
|
|
 |
Hans [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Mar 2008, 18:15
|
|
|
Ja miałem podobny problem, z tym że u mnie mokre były duwaniki tylko od strony kierowcy. Sprawdzałem wszystko, i nic, ale...... Znalazłem przeciek. patrząc od przodu samochodu pod machą w prawym górnym rogu tuż przy przegrodzie jest gumowy mieszek, z którego wystaje gruby gumowy porzewód, a obok niego biegna w osłonie przewody elektryczne. jak pada deszcz to woda kapie na prowadnice wycieraczek tam gdzie są złączone nitem, z tego miejsca na ten mieaszek. Po przewodach elektrycznych cieknie za przegrodę i w najniższy punkt tj, pod wycieraczkę. ja zrobiłem nowy mieszek, oklejając go jakąś taśmą i u mnie problem się skończył. |
|
|
|
 |
szef-mk3
|
Wysłany: 4 Mar 2008, 19:57
|
|
|
U mnie problem ponowił się po sobotniej nawałnicy, stała kałuża wody na podłodze ale i mokre siedzenie. po szybkiej wizji lokalnej z konewką i wodą okazało się że szyba jest otwarta <wszystko dzięki uprzejmości Clin super Clean > |
|
|
|
 |
Hans [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Mar 2008, 18:23
|
|
|
Dzisiaj u mnie była poprawka z rozrywki. Po całodniowym deszczu, od strony kieowcy na podłodze kałuża. Lipa straszna już chciałem kupić małe karpie i na Wigilię bym podchował. Trochę posprawdzałem i jak wyciągnąłem cieknące chodniczki, to przez otwory sprawdziłem i okazało się że w progu jest full wody. Ja akurat za dobrze zakonserwowałem bitex-em progi od dołu i przypadkiem zatkałem szczelinę odprowadzającą wodę. jak odetkałem to woda szła i szła. Może już bedzie koniec basenu. |
|
|
|
 |
Matis

|
Wysłany: 19 Mar 2008, 20:12
|
|
|
Uszczaelke szyby uszczelniłem ale to nie było to bo dalej cieknie i nie wiem skąd. Wszystko już sprawdzałem bez skutku. |
|
|
|
 |
pawloplus

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: SuperS
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 19 Mar 2008, 20:44
|
|
|
patrzyłeś czy niemasz gdzies dziur w podłodze? Najlepiej jakbyś odkrecił deske rozdzielczą. i troche ja odsunął... Moze to pomoże zlokalizować wyciek |
_________________ Kochaj i nie słuchaj innych..
Umieraj szybko by inni nie cierpieli....
THE END |
|
|
|
 |
Matis

|
Wysłany: 20 Mar 2008, 18:48
|
|
|
pawloplus napisał/a: | patrzyłeś czy niemasz gdzies dziur w podłodze? Najlepiej jakbyś odkrecił deske rozdzielczą. i troche ja odsunął... Moze to pomoże zlokalizować wyciek | Podłoga jest ok a oprócz tego są jeszcze osłony aluminiowe od spodu. |
|
|
|
 |
xandiev [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Mar 2008, 10:35
|
|
|
Hej! Ja mam to samo... :/
a do tego jestem zadżebiście wkur###ny bo wczoraj na śniegu jak padał zaniosło mi nieźle dupe i przytarłem auto :( Teraz szukam na szybko i na gwałt jakiegoś blacharza z Lublina który mi podklepie ten przedni błotnik... :(
Ale nie rozpisując sie na niepowiązane tematy:
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=30419
to link do mojego tematu o podobnych problemach.
Niżej są dwa odnośniki naszego Pana Prezesa i dość dokładnie wyjaśnione wszelkie możliwości wody w samochodzie, poczytaj to zapewne znajdziesz odpowiedź.
U mnie prace szukania przecieków w toku i gdyby było więcej czasu to wypowiedziałbym sie obszerniej. |
|
|
|
 |
KrystianA [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Mar 2008, 18:22
|
|
|
a mi od pasażera robi siękałuża , woda kapie z uszczelki na słupku i nie weim czy to faktycznie uszczelka szyby, póki nie zdejmę osłony słupka i podsufitki..
do imprezy dokłada się przy dużych opadach kapanie z lampki podświetlającej autko po otwarciu drzwi !!
więc chyba combo , czyli i to i to , albo jakaś dziura w dachu....
a podsufitka to pewnie takie miłe do zdjęcia i założenia... |
|
|
|
 |
pszem [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2008, 14:01
|
|
|
powodem zalania poza uszczelkami i nieszczelnościami szyby itd może być jeszcze w przypadku klimy przytkany wężyk odprowadzający wodę pod auto, ja dzięki listkom które się w nim znalazły zdemontowałem całą tapicerkę i suszyłem cala podłogę. W aucie było bajoro |
|
|
|
 |
Matis

|
Wysłany: 27 Mar 2008, 23:19
|
|
|
KrystianA napisał/a: | a mi od pasażera robi siękałuża , woda kapie z uszczelki na słupku i nie weim czy to faktycznie uszczelka szyby, póki nie zdejmę osłony słupka i podsufitki..
do imprezy dokłada się przy dużych opadach kapanie z lampki podświetlającej autko po otwarciu drzwi !!
więc chyba combo , czyli i to i to , albo jakaś dziura w dachu....
a podsufitka to pewnie takie miłe do zdjęcia i założenia... | przez dach przy lampce może cieknąć spod anteny. |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 18:46
|
|
|
Ja wam cos powiem wiem skad woda jest a mianowicie sa w podłodze od strony kierowcy i od strony pasazera zaslepki plastikowe a one lubia sie odkształcać i wtedy wlewa sie od spodu woda :] wyjmijcie dywan to wtedy przestaniemy gdybac skad leci
W tym miejscu gdzie jest dziora powinna byc zaslepka ale zostala chwilowo wyjęta |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
portos
Model: Ford Fiesta Mk3`95
|
Wysłany: 28 Mar 2008, 19:03
|
|
|
Matis, Znajomy wskazał mi i zatkał silikonem dwie szczeliny będące na zewnątrz, gdzie słupek schodzi się z podszybiem. Trochę tego weszło, ale definitywnie rozstałem się z mokrymi dywanikami. |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 17:14
|
|
|
jest jeszcze jedna mozliwosc ale to dotyczy tych ktorzy maja szyber, kanaly odprowadzajace wode z uszczelki moga byc zapchane i poprostu woda zmiast leciec nimi pod auto przelewa sie gora i zcieka po przednich slupkach na podloge czego nie widac bo slupki sa zasloniete plastikiem, w tym wypadku trzeba sie pomeczyc i przetkac owe kanaliki najlepsza do tego jest linka hamulcowa od roweru |
|
|
|
 |
|