Kable WN |
Autor |
Wiadomość |
slavko
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Classic
Silnik: 1.25Duratec 75KM
|
Wysłany: 27 Gru 2007, 21:27 Kable WN
|
|
|
Witam
Zacznę od tego, że użyłem opcji szukaj ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Otóż moja fiesta działa bez zarzutu, zapala bez problemów i silnik równo pracuje.
Problem polega na tym, że nikt mnie nie musi zobaczyć, że jadę bo widać to na dowolnym telewizorze. W domu jest jeszcze audio i malczan i takich objawów nie ma. Tylko jak ja mam odpalony silnik to widać zakłócenia na obrazie TV. Poza tym jak tylko włączę jakąś stację radiową w aucie to słyszę w głośnikach równomiernie trzaski zwiększające się jak tylko dodaję gazu. Efektu tego nie ma jak słucham muzyki z CD, tylko w przypadku radia.
Podejrzewam że coś może być nie tak z kablami bądź cewką.
Może ktoś miał podobny problem i coś podpowie? Świece mam nowe NGK, kable stare oryginalne Motorcraft.
Z góry dzięki |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 27 Gru 2007, 22:21
|
|
|
zobacz w nocy w ciemnym garażu czy skaczą iskry po przewodach lub cewce . |
|
|
|
 |
slavko
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Classic
Silnik: 1.25Duratec 75KM
|
Wysłany: 28 Gru 2007, 17:41
|
|
|
Właśnie przed chwilą sprawdzałem. Nie widzę żadnych iskier czy przebić-było ciemno jak w ...:)
Co jeszcze mogę sprawdzić? |
|
|
|
 |
Toshio
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 28 Gru 2007, 18:55
|
|
|
Ja miałem tak samo. 3 miechy sie męczyłem , aż w końcu znalazłem. Spróbuj dokręcić te pierdołki na świecach jak są luźne. Mi pomogło. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.