| Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009,  14:43
 | Jakie głośniki polecacie? | 

| Autor | Wiadomość | 

| Kafar   

Model: Ford Fiesta Mk3`92
 Wersja: Xr2i
 Silnik: Inny
 Imię: Andrzej

|  | 

|   |  | 

|  | 

| trzeci   Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Silnik: 1.6i8V/110KM
 Imię: Artur

| 

|  Wysłany: 1 Lis 2007,  15:28 |   
 |  
               | 
 |  
               | Zestawik wygląda nieżle i powinien wejść bez problemu. 13-ki to standard we Fiestach.
 Głębokość montażowa jest OK.
 Średnicy montażowej nie jestem pewien do końca ale wystarczy wyjąć stary głośnik i zmierzyć średnicę otworu czy jest ≥ 119 mm.
 Zapytaj też o zwrotnice bo brakuje ich w opisie.
 Powinny być takie jak w tym zestawie
 No i oczywiście żeby wykorzystać na maxa możliwości tego zestawu pomyśl niedługo o wzmaku  :8:
 Pozdro ...
 |  
				| _________________ Verba volant, scripta manent
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Kafar   

Model: Ford Fiesta Mk3`92
 Imię: Andrzej

|  | 

|   |  | 

|  | 

| trzeci   Moderator

| 

|  Wysłany: 1 Lis 2007,  16:07 |   
 |  
               | 
 |  
               | To jest ten sam zestaw który jest w moim poprzednim poście. Zacny, no i ma zwrotnice z wyjściem na niskie i wysokie
   Kupiłem go ostatnio do spóły z kolegą.
 Ja wziąłem woofery (bo syczki już mam) a on tweetery ze zwrotnicami.
 Jutro montaż  :8:
 Pozdro ...
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| mikolaj_r   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Imię: Mikołaj

| 

|  Wysłany: 3 Lis 2007,  14:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | 
 Pogratulować znajomych. Bardzo dobry wybór.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| FiFa   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk3`95
 Wersja: Futura
 Silnik: 2.0/16V
 Imię: Kamil

| 

|  Wysłany: 3 Lis 2007,  18:12 |   
 |  
               | 
 |  
               | Równiez gartuluje wyboru co do samych Helixow  moim zdaniem sa jednak lepsze od Blaupunktow. A co do wymiarow starajcie sie montowac 16 nie ma duzo zmian, a roznica jednak nei mała jest   |  
				| _________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
 Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają...
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| kmb   

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.4/73KM

| 

|  Wysłany: 3 Lis 2007,  19:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | No tez uwazam ze w tej cenie nie kupi sie  nic lepszego. A jeśli chodzi o blaupunkty to tez powinny zagrac poprawnie o ile tak jak trzeci,  mowi będą posiadac zwrotnice |  | 

|   |  | 

|  | 

| clain [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 4 Lis 2007,  00:09 |   
 |  
               | 
 |  
               | Przepraszam ze się wcinam, ale czy zakup phonocarów był więc chybiony? Lepiej było by kupić balupunkty 3drożne, czy lepiej phonocary odseparowane ze zwrotnicami ?  Bo phonocary juz kupiłem i teraz patrzę że w podobnej cenie sa balupunkty 3drozne :/ |  | 

|   |  | 

|  | 

| kmb   

Model: Ford Fiesta Mk3`89
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.4/73KM

| 

|  Wysłany: 4 Lis 2007,  11:22 |   
 |  
               | 
 |  
               | wg mnie phonocary lepsze, a w sumie taka krąży opinia. Ale nie mialem możliwości odsłuchania obu par głośników jednocześnie. Jeśli chodzi o mnie i o głośniki jakie ja bym kupował to najlepiej byłoby kupic helixy , później phonocary a na koncu blaupunkty  - tyle ze  róznice miedzy głośnikami  w tej samej cenie nie są oszałamiające i tak naprawde nie rażące. |  | 

|   |  | 

|  | 

| trzeci   Moderator

| 

|  Wysłany: 4 Lis 2007,  11:36 |   
 |  
               | 
 |  
               | Napewno, jeśli głośniki są w porównywalnej cenie i klasie, lepiej jest kupić zestaw odseparowany na zwrotnicach niż głośniki trójdrożne. Rożnicę słychać
   Pozdro ...
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| FiFa   Klubowicz

| 

|  Wysłany: 4 Lis 2007,  11:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | kmb, dobrze mowi helixy sa lepsze od phonocarow, ale blaupunkt chyba akurat w tym przypadku zamyka stawke... A jakie phonocary kupiłes ?? A pozatym Blaupunkty jak sam napisałes sa 3 drozne, a wiadomo ze zestaw odseparowany zagra lepiej, i jest troche milszy dla ucha niz "wszystko w jednym" A co porownania ja miałem mozliwosc porownac phonocary Y-Line 165 (bo takie mam) z blupunktami 3 droznymi tylko ze 130 i phonocar byl milszy dla ucha i nei był taki "ostry" miał milszy glos.... tylko to jest troche słabe porownaie bo 165 vs 130, no ale glosniki podanych producentow..
 |  
 Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają...
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| clain [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 4 Lis 2007,  13:18 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | FiFa napisał/a: |  	  | kmb, dobrze mowi helixy sa lepsze od phonocarow, ale blaupunkt chyba akurat w tym przypadku zamyka stawke... A jakie phonocary kupiłes ?? A pozatym Blaupunkty jak sam napisałes sa 3 drozne, a wiadomo ze zestaw odseparowany zagra lepiej, i jest troche milszy dla ucha niz "wszystko w jednym" A co porownania ja miałem mozliwosc porownac phonocary Y-Line 165 (bo takie mam) z blupunktami 3 droznymi tylko ze 130 i phonocar byl milszy dla ucha i nei był taki "ostry" miał milszy glos.... tylko to jest troche słabe porownaie bo 165 vs 130, no ale glosniki podanych producentow..
 | 

Kupiłem te głośniki http://allegro.pl/item259...z_jedwabna.html

Jeszcze do tego kupie na dniach maty bitumiczne, i tutaj pytanie, czy te maty duzo pomagaja ? Czy mam zakleic tylko otwory w blasze, czy całą powierzchnię blachy ? i czy mam zostawic gdzies dziurę do bassreflexu ? bo nie moglem znaleźć nic na temat tej dziury
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| FiFa   Klubowicz

| 

|  Wysłany: 4 Lis 2007,  13:34 |   
 |  
               | 
 |  
               | Masz dokladnie te phonocary co ja  ;-)  W sam raz na poczatek, moim zdaniem lepiej zagraja od blaupunktow przynajmneij z tego przedziału cenowego. Co do tweterka bierz tylko te z philipsa!! W tym zestawie philips bedzie najlepszy, nie bierz czasi sinuslive!! Ja miałem te i te i philips był zdecydowanie lepszy !! Oczywiscie nei masz co liczyc na te glosniki bo to tez nie jest zadna audiofilska konstrukcja, w sumie ja na poczatku byłem z nich zawiedziony, ale słuza mi do dzis i nawet całkiem całkiem graja  co prawda bede je zmianiał na hertze + wzmacniacz, ale to jzu jest inna polka cenowa.... 
 A co do wygluszenia: wszystkie otwory montazowe, nie zostawiaj dziury na żaden bass reflex(jedyny otwór ktory ma pozostac to odprowadzenie wody na samym dole), i blache na drzwiach jak wystarczy CI mat to najlepiej tez, a jak juz to przynajmniej za samym głosnikiem....
 |  
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |