| 
| 

| 

|  
 |  

| Tylna belka w MK4 wzięta z MK3 ?? |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | xsxsx [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2007,  17:24   Tylna belka w MK4 wzięta z MK3 ?? | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam wszystkich 
 Mam pewien problem, mam od niedawna fieste mk4 1,8D, zauważyłem że rozstaw kół z przodu i z tyłu jest różny tzn z przodu jest szerzej a z tyłu wężej, przy jeździe na wprost auto zostawia jakby 4 ślady, ta różnica to pare cm. (opony i felgi identyczne przód i tył)

Czy możliwe jest ze tylna belka była wymieniana i ktoś założył do niej belke na przykład z mk3 albo innej mk4 z innym silnikiem niż mój? Czy to wogóle by pasowało? A może to już tak poprostu musi byc?

Zauważyłem też że na zakrętach tył lubi się sam przemieszczać, czy jest to wina zużytych tulei tylnej belki czy moze amorki do wymiany?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | zoharek   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Rafał

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2007,  18:25 | 
 |  
               | 
 |  
               | Rozstaw tylnych kół w Mk4 jest mniejszy niż przednich, ale ile to nie wiem. Jak ucieka tył to i tuleje i amorki, po wymianie tulei poprawiło się, ale dopiero po wymianie amorków jest ok.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | xsxsx [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2007,  18:31 | 
 |  
               | 
 |  
               | Ta różnica jest niewielka w każdym razie jest widoczna (sprawdzałem to w ten sposób że przyłożyłem kij od szczotki z przodu jeden koniec równo z zewnętrzną krawędzią lewej opony i z tyłu tak samo i wyszło że tył jest węższy o kilka cm) 
 Jeżeli takim go ford stworzył no to ok
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | zoharek   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Rafał

| 

|  Wysłany: 10 Paź 2007,  19:00 | 
 |  
               | 
 |  
               | Tajest |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.         
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści. |  |  |