| Podlaczenie alternatora sierry do 1.8D | 

| Autor | Wiadomość | 

| Fordon   

Model: Ford Fiesta Mk3`94
 Wersja: Inna
 Silnik: ST 170
 Imię: Konrad

| 

|  Wysłany: 4 Wrz 2007,  19:19   Podlaczenie alternatora sierry do 1.8D | 
 |  
               | 
 |  
               | Mam taki problem... altek mam ze sierry gdzie mam oznaczenia B+ W+ i W w fabrycznej wiazce sa 3 kable 2 grube czerwone  i jeden niebieski, pamietam tylko tyle ze W jest do obrotomierza, a moje pytanie jest takie: czy te dwa przewody czerwone (grube) trzeba zlaczyc i dac pod B+ a ten niebieski pod W+ ?? Mialem cale foty jak to bylo zrobione ale niestety jakis wirus mi zjadl calosc... i teraz ni chsteczki nie pamietam...   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Wojtass   

Model: Inne auto
 Silnik: Inny

| 

|  Wysłany: 4 Wrz 2007,  21:01 | 
 |  
               | 
 |  
               | Tak, 2 grube przewody trzeba złączyć w jeden i podłączyć w miejsce gdzie prawdopodobnie będzie wcięcie na końcówkę najgrubszego przewodu, zapewne właśnie B+. Drugi w pozostałe miejsce. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Fordon   

| 

|  Wysłany: 4 Wrz 2007,  21:05 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Wojtass napisał/a: |  	  | Tak, 2 grube przewody trzeba złączyć w jeden i podłączyć w miejsce gdzie prawdopodobnie będzie wcięcie na końcówkę najgrubszego przewodu, zapewne właśnie B+. Drugi w pozostałe miejsce. | 
 Podziekowal
  jutro tak zrobie a w razie czego i tak bede mial odlaczony aku  jak nic nie zaiskrzy to bedzie lala...   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 5 Wrz 2007,  00:14 | 
 |  
               | 
 |  
               | B + to Battery + czyli rozbijasz kostkę ucinasz przewody i zagniatasz oczoko na M8 albo m10   z tego co pamiętam . A cienki niebieski przewód podłączasz pod diody wzbudzenia D+ ( jest to przewód od kontrolki jeśli zostanie zwarty do masy ma się palić kontrolka po przekręceniu stacyjki - jeśli go nie podłączysz altek nie zacznie ładować) wejście W jest przewidziany na sygnał dla obrotomierza w silnikach Diesla |  | 

|   |  | 

|  | 

| Fordon   

| 

|  Wysłany: 5 Wrz 2007,  13:14 | 
 |  
               | 
 |  
               | No dzieki super altek laduje a kontrolka sie zapala i gasnie po odpaleniu, ale no wlasnie ale sa jaja z obrotomierzem bo na wolnych obrotach mam 6k/rpm  :yyy: i teraz nie wiem czy to ja cos zle podlaczylem czy co jest grane... tam sa 2 bialo czarne kabelki ktore podlaczylem do alternatora, po odlaczeniu jednego nic sie nie dzieja obroty sa te same, po podmianie rownierz to samo... i co z tym fantem zrobic   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 5 Wrz 2007,  14:29 | 
 |  
               | 
 |  
               | schemat mi zrzucić na maila mk3 dizel to ci powiem co i jak . dzwne rzeczy opowiadasz z tymi 2 przewodami . |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.