| [MK3] Brak wolnych obrotów | 

| Autor | Wiadomość | 

| Marek   

Model: Ford Fiesta Mk3`91
 Wersja: RST
 Silnik: 2.0/16V
 Imię: Marek

| 

|  Wysłany: 18 Sie 2007,  00:38   [MK3] Brak wolnych obrotów | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, 
 a więc tak, odpala fajnie, jednak gdy spuszcze ssanie i nie bede manipulował gazem to schodzi z obrotów i gasnie
  Gaźnik wyczyszczony calutki, filtr pow. nowy. W czym może byc problem ? Z prawej strony gaźnika patrząc na silnik z przodu jest jakiś elektrozawór, czy on może byc odpowiedzialny za utrzymywanie wolnych obrotów przez silnik ? Wydaje mi sie że jest on nie sprawny ponieważ w maluchu jest podobny i tam po podłączeniu akumulatora wydaje takie charakterystyczne cyknięcie a tu jest cisza  Gdzie to można ewentualnie dostac w Gliwicach ? Pytałem w Imotex'ie, na szrocie na Toszeckiej ale nie mają. Może ma ktoś na zbyciu? Najchętniej cały gaźnik tanio   
 Pozdrawiam.
 |  
				| _________________ 
  |  
				| Ostatnio zmieniony przez bidżej 1 Wrz 2010,  14:09, w całości zmieniany 2 razy |  | 

|   |  | 

|  | 

| finster [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 21 Sie 2007,  12:48 | 
 |  
               | 
 |  
               | z tego co mi wiadomo to ten zaworek przy gazniku jest od wolnych obrotow jak nie "cyka" to jest mala lipa i trzeba go zmienic   |  | 

|   |  | 

|  | 

| Marek   

| 

|  Wysłany: 21 Sie 2007,  21:47 | 
 |  
               | 
 |  
               | Aha, dzieki za wskazowke. Jak narazie to poszukuje tego elektrozaworu, moze na gieldzie w niedziele cos dorwe   
 P.s nie orientuje sie ktos czy pasuje ten elektrozawor z fiesty np mk2 ? z tego co widzialem na fotce to gazniki sa podobne ale moge sie mylic.
 |  
				| _________________ 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 21 Sie 2007,  23:21 | 
 |  
               | 
 |  
               | pewno pasuje bo większość fordów ma takie same . Co do samego zaworka to jeśli nie pobiera prądu to znaczy ze coś mu jest . On jest do gaszenia silnika zeby po wyłączeniu stacyjki nie dostawał drgawek jeśli by były duże nagary na tlokach . Odcina od dopływ paliwa do dyszy wolnych obrotów . Od biedy doraźnie można go wyjąć i po stwierdzeniu ewidentnej usterki a nie zatarcia dzwonka można uciąć dzwonek i wkręcić w gaźnik . Ja osobiście jeździłem tak dobre 2 lata i było ok . jak chcesz moge ci zrobić fotki zaworka bo mam akurat na biurku . |  | 

|   |  | 

|  | 

| Marek   

| 

|  Wysłany: 22 Sie 2007,  18:55 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam, dzieki za odpowiedz  Wolne obroty już chyba są, ale nie jestem pewny bo chodzi ale nie na wszystkie gary. Wydaje mi się że to wina świec... Jutro zmienie i zobacze czy będzie lepiej bo dzisiaj dopadł mnie deszcz i musiałem zwijac interes  Aha, jak ją spuszcze z obrotów i dodam zaraz gazu to z tyłu kolektora dolotowego jest ogień... Jest taki śmieszny strzał temu towarzyszący. I teraz pytanie: tam ma byc jakiś otwór ? bo wyglada na fabryczny...  :yyy:  Otwór ten jest z tyłu od strony zbiorniczka płynu chłodącego. |  
				| _________________ 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

| 

|  Wysłany: 22 Sie 2007,  19:57 | 
 |  
               | 
 |  
               | a to ciekawe . Ogień ?? ustaw zawory może masz zawory ssące podparte . |  | 

|   |  | 

|  | 

| Marek   

| 

|  Wysłany: 22 Sie 2007,  20:26 | 
 |  
               | 
 |  
               | Tak ogien, jutro ustawie zawory i zobacze jak sytuacja bedzie wygladac. A co do tego otworu to on tam ma byc ? czy to mam zaslepic ? albo cos ma tam byc podlaczone ?
 |  
				| _________________ 
  |  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

| 

|  Wysłany: 22 Sie 2007,  20:46 | 
 |  
               | 
 |  
               | kolektor ssący musi być szczelny . |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.