| lakierowanie nielakierowanego | 

| Autor | Wiadomość | 

| sowa   

Model: Ford Fiesta Mk3`92
 Wersja: Xr2i
 Silnik: 1.6i8V/110KM
 Imię: joanna

| 

|  Wysłany: 24 Cze 2007,  00:55   lakierowanie nielakierowanego |   
 |  
               | 
 |  
               | ....wizyta u lakiernika tuż tuż.... poprzedniego pana Kazia zalecającego nalepy na rdze pozegnałam nieczule, ..jest juz nowy sprawdzony, tanszy i chetny do pracy   
 ale do rzeczy .. mam seryjne nielakierowane zderzaki... na tył pojdzie nowy [RS] w pełnym lakierze.. z przodu mam  mat. seria+ lakierowana dokładka RS.
 pytanie czy seryjny mat mozna bez wiekszych problemow  polakierowac czy lepiej szukac na szrocie lakierowanego i dac go do przelakierowania. Jestem zielona w tych sprawach wiec podpowiedzcie co bedzie  korzystniejsze i mniej wymagajace na baze.

calosc w tej chwili wyglada tak..

wiec biorac pod uwage nielakierowaną obudowe dachu i gumowa lotke i lusterka, zderzaki mat nie rażą ...póki oba sa nielakierowane. Pytanie co bedzie jak  tylni przestanie

Pytanie nr dwa... czy baki w mk3 i mk3,5 sa takie same i od ktorego miejca zaczynaja sie zmiany czyli w skrócie co musze dokupic zeby z gumowego guzika bez jakichs połśrodków mozna bylo przerobic na klapke??:)
 |  
				| _________________ GALERIA ZE SPOTÓW TZ

siekierap
 s'klarnia

|  | 

|   |  | 

|  | 

| zoharek   

Model: Inne auto
 Wersja: Inna
 Silnik: Inny
 Imię: Rafał

| 

|  Wysłany: 24 Cze 2007,  08:35 |   
 |  
               | 
 |  
               | nie wiem, ale masz śliczne felgi :>~~~~~ |  | 

|   |  | 

|  | 

| chary   

Wersja: Inna

| 

|  Wysłany: 24 Cze 2007,  14:35   Re: lakierowanie nielakierowanego |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | sowa napisał/a: |  	  | Pytanie nr dwa... czy baki w mk3 i mk3,5 sa takie same i od ktorego miejca zaczynaja sie zmiany czyli w skrócie co musze dokupic zeby z gumowego guzika bez jakichs połśrodków mozna bylo przerobic na klapke??:)
 | 

Baki są takie same. Jak robiłem u siebie to wycieli mi  na szrocie cały wlew z klapką(150 zł krzykneli za to) i koniecznie z rurą .
 |  
				| _________________ Autogiełda
 Wędkarstwo Warmia Mazury
 Motoryzacja
 Giełda motocyklowa
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| odyniec   

Wersja: Ghia
 Imię: B.

| 

|  Wysłany: 24 Cze 2007,  15:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | tak jak kolega wspomnial, bak z rura bo to praktycznie na stale jest zamontowane. 
 zderzaczki... lepiej poszukac lakierowanych i oddac do polakierowania. fabrycznie powierzchnia jest juz przygotowana pod lakier. chyba ze masz zduzo czasu i lubisz robotki reczne to wtedy sama bawiac sie min. papierem sciernym jestes w stanie go przygotowac. ja na szrocie wyrwalem zderzaczki polakierowane w czerwien - a tak mam auto wiec obeszlo sie bez lekiernika. praktycznie tylko dlatego je kupilem.

jak lakierowac zderzaki to dwa na raz... nie rób wioski.
 |  
				| _________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
 Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm)
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| jackrzec   Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.25Duratec/82KM
 Imię: Jacek

| 

|  Wysłany: 24 Cze 2007,  19:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie jest aż tak dużo roboty ze szlifowaniem. Są odpowiednie podkłady wypełniające. |  
				| _________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
 Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.