| Przesunięty przez: molu 4 Kwi 2008,  09:34
 | MP3 i radyjko 5000 z MK IV | 

| Autor | Wiadomość | 

| Pukiel [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Lip 2006,  08:43   MP3 i radyjko 5000 z MK IV |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam wszystkich znawców   
 Wpadł mi niedawno do głowy pomysł...Chodzi o to że mam to radyjko i nie żebym narzekał bo gra spoko
  Ale sami wiecie jak to jest z taśmami...ciężko teraz nagrać i jakość już nie ta...NO ale w każdym bądź razie, radjo może sterować zmieniarką...niemam zmieniarki ani zabardzo kasy na takie cudo ale mam odtwarzacz Mp3 taki przenośny. 
 No i moje pytanie to czy ktoś wie jak to podłączyć żeby było dobrze??Bo moim zdaniem lepiej by było zainwestować w np. 1GB pamięci i do auta niż sie z płytami męczyć. W sumie wszystko by było spoko gdyby nie fakt że radjo musi "widzieć" że coś jest wpięte w CD żeby sie przełączyło reszta to już formalność
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| katharsis [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Lip 2006,  09:44 |   
 |  
               | 
 |  
               | 1 GB to za duzo w zupelnosci wystarczy 512 Mb |  | 

|   |  | 

|  | 

| dtm [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 8 Lip 2006,  22:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | Może odbiegam trochę od pomysłu Pukiela ale ja u siebie korzystam z u siebie z czegoś takiego: http://www.allegro.pl/ite..._pojemn_t7.html 
 i sobie chwalę. Wiadomo, że jakość nigdy nie dorówna profesjonalnemu sprzętowi ale do radia 4000 w zupełności wystarcza i jak się jedzie w 2 auta to można słuchać w obu
  , ma 1 minus nie da sie kawałków przewijać tylko przełączyć na następny lub poprzedni. A plus taki, że można podpiąć kabelkiem mp3, ipoda itd. 
 Kiedyś używałem kasety adaptera do podłączenia mp3 ale jakość była o wiele gorsza od tego nadajnika

Pozdrawiam i sry za oftopic ale może pomorze
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Pukiel [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 11 Lip 2006,  19:18 |   
 |  
               | 
 |  
               | No fakt Ciekawy pomysł z ta trans-przystawka ale jednak wole swoje rozwiązanie i w dodatku juz wiem jak to należy wykonać tylko teraz mi pozostaje znalezienie schematów i ... wydarcie radyjka z auta     
 Pozdro
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| hbr   

Model: Inne auto
 Wersja: Ghia
 Silnik: Inny
 Imię: Hubert

| 

|  Wysłany: 11 Lip 2006,  19:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | dtm, napisz coś więcej o tym. Podatne na zakłócenia? Odtwarza w stereo? Jakość mocnego sygnału stacji radiowej czy gorzej? |  
				| _________________ --== fkp wawa team ==--

"Fords are magnificent in every word" J. Clarkson
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| dtm [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 11 Lip 2006,  20:29 |   
 |  
               | 
 |  
               | hbr- ja jestem zadowolonu nadaje jak normalna stacja radiowa, nadaje stereo. On ma 7 częstotlowości i tylko 1 jak byłem dłużej w Tarnowie musiałem zmienić  z 87.7 na inna bo jakaś stacja zakłucała w niektórych rejonach miasta. Ogólnie zmyślne urządzonko i napewno lepsze niż kaseta adapter bo taką miałem wcześniej. Tutaj nie ma szumów jak muzyka nie idzie. I jest też lepsze niż te nadajniki na baterie do podpięcia mp3 itp. bo tez próbowałem. Trudno też mi powiedzieć co do jakości bo ile można wyciągnąć z fordowskiego 4000. Znajomy ma to samo w xsarze picasso, a drugi w skodzie octavi i chwalą sobie. Tylko dodam, że nie ma sensu mieć większego pena niż 512mb bo można się wściec szukając kawałka   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.