[MK3] Opadnięte drzwi |
Autor |
Wiadomość |
Maru38
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 00:51 [MK3] Opadnięte drzwi
|
|
|
jak w temacie. dość spore luzy na dolnym zawiasie w drzwiach od strony kierowcy. nieco opadnięte drzwi zamykają sie dość głośno ze "stukiem". blacha wokół zawiasów jest ok, a na samym zawiasie jak podnoszę za krawędź drzwi to "widać" luz.. Można coś z tym jeszcze zrobić ??oprócz wymiany na nowe??? ma sens wspawanie nowego zawiasu? macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Lut 2010, 16:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BIGL [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 06:33
|
|
|
Może trzeba podgrzać i podgiąć zawias, niestety Ford w tym modelu nie przewidział żadnej innej regulacji.W mojej Fieście też drzwi opadły i to tak że przy otwieraniu delikatnie szorowały o przedni błotnik. |
|
|
|
 |
daro

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 19:16
|
|
|
opadniete drzwi to wina wytartych otworkow i tulejki na ktorej pracuja dzwi .Jedyna rada to wybic stare tulejki rozwiercic otwory zawiasow i otwór drzwi wiekszym wiertłem i wbic pasowna do tego rozmiaru tulejke powinno pomoc |
_________________ daro |
|
|
|
 |
Maru38
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 21:41
|
|
|
daro napisał/a: | opadniete drzwi to wina wytartych otworkow i tulejki na ktorej pracuja dzwi .Jedyna rada to wybic stare tulejki rozwiercic otwory zawiasow i otwór drzwi wiekszym wiertłem i wbic pasowna do tego rozmiaru tulejke powinno pomoc |
dzieki za podpowiedź, właśnie tego mi brakowało..dobry pomysł. Mam tylko nadzieje że po rozwierceniu zawias wytrzyma cięzar drzwi.. pamietasz może rozmiar tulejki w oryginale? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.