|
[MK3] Podwozie w oleju |
Autor |
Wiadomość |
diablusia

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Wiek: 38 Dołączyła: 17 Kwi 2010 Posty: 149 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 17 Sty 2012, 18:57
|
|
|
Stunt_Man napisał/a: | Obrazek
na tym srebrnym wałeczku nie może być nic co mogło by uszkodzić simering (zadziory, rowki itp) |
Mega Ci dziękuję! |
|
|
|
 |
DewREW
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 18 Sty 2012, 09:06
|
|
|
hmm.. wyglada to zupelnie jak u mnie.. u mnie tez jest zachlapana cala rpwa strona, pod pasazerem, silnik, te wały, filtr oleju, te ramy podrzymujace i miska olejowa, na ktorej zawsze zebira sie kropelka oleju. nei rozgrzebywalem teog po konsultacjach z mechanikami bo powiedizli ze to moze pociagnac za soba dalsze wymainy, poniewaz nei iwadomo skad cieknie, wiec trzeba rozebrac wiecej, a co z atmy idzie moze np sie okazac ze wtedy wyjda kolejne sparciale czesci ktorych jzu nie bedzie oplacalo sie skrecac z powrotem.. wiec sobei darowalem. ale po zimie chyab trzeba bedzie sie za to zabrac, bo doelwalem wcozrja oleju i znow sporo ponizej minimum... od tamtego roku, kwietnia wlalem juz 4l w sumie.
znalazlem jedno zdjecie, zrobione kiedys przypadkowo, nie przedstawia wszystkiego ale czesc:
 |
|
|
|
 |
diablusia

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Wiek: 38 Dołączyła: 17 Kwi 2010 Posty: 149 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 18 Sty 2012, 11:29
|
|
|
DewREW napisał/a: | hmm.. wyglada to zupelnie jak u mnie.. u mnie tez jest zachlapana cala rpwa strona, pod pasazerem, silnik, te wały, filtr oleju, te ramy podrzymujace i miska olejowa, na ktorej zawsze zebira sie kropelka oleju. nei rozgrzebywalem teog po konsultacjach z mechanikami bo powiedizli ze to moze pociagnac za soba dalsze wymainy, poniewaz nei iwadomo skad cieknie, wiec trzeba rozebrac wiecej, a co z atmy idzie moze np sie okazac ze wtedy wyjda kolejne sparciale czesci ktorych jzu nie bedzie oplacalo sie skrecac z powrotem.. wiec sobei darowalem. ale po zimie chyab trzeba bedzie sie za to zabrac, bo doelwalem wcozrja oleju i znow sporo ponizej minimum... od tamtego roku, kwietnia wlalem juz 4l w sumie.
znalazlem jedno zdjecie, zrobione kiedys przypadkowo, nie przedstawia wszystkiego ale czesc:
[url=http://img266.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
Mam znajomego mechanika - który nie wymyśla i nie wyszukuje co rusz nowych to części do wymiany robi co trzeba:) - nie lubię kiedy ktoś wciska mi kit że nie opłaca się czy coś... ;-/ jeśli u Ciebie jest tak samo jak u mnie.. i nie masz innych problemów to sprawa jest prosta - zimerringi do wymiany + koło pasowe wału... u mnie jest już rowek który niestety ale zimerringi niszczy.
Dziś kupiłam na szrocie koło pasowe za 50 zł w dobrym stanie bez rys zadzior i innych niepotrzebnych rzeczy jest gładkie;)
Jutro o 9 odstawiam fiestkę do mechanika na piątek mam ją do odbioru - plus przy okazji wymieniam drążek kierowniczy bo czuje luzy:)
Dzięki Panowie za pomoc! Ps. Kolego sprawdź poziom oleju bo u mnie była PADACZKA! pusto.... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|