|
[MK3] Wywala olej do gaźnika |
Autor |
Wiadomość |
habit_m [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Sie 2006, 14:25
|
|
|
popieram i suchą kalkulacje przedstawie:
10 zl/1 litr oleju mineralnego, co minimalny remoncik bedzie kosztowal 1000 zl, tak wiec:
100 litrow, jak kolega pisze 1 litr na 1000 km co daje: 100 000 km, moze wiecej jak kolega zalozy pojemik na ten wyplowany olej i do ponownego wyplucia go.
ja tam uwazam ze skoro samochod jest leciwy, dystans duzy, remont sie niezwroci, bo ten 1000 zloty to ja raczej ciezko widze. dopoki niekopci to ja bym dolewal.bym jeszczcze sie upewnil czy ten olej jesczez gdzies niewycieka i ew. to uszczelnil. zawsze mozna zaoszczedzic na wymianie oleju bo dolewajac go ciagle teoretycznie przy wymianie filtra powinien byc swiezy:D ja jezdze 20 tysiecy rocznie, i np. dla przykladu 100 000 to dla mnie by bylo 5 lat - 5 lat to dlugi okres zregoly juz sie mysli o nowym woziku w przypadku posiadania fiesty, a i zawsze mozna auto rozbic, moga ukrasc jacys gowniarze. a załóżmy ze remont wyniesie 2 tysiace? uwazam ze dopoki w miare sie trzyma i jezdzi to dolewac, a jak juz wysiadzie to - hmm uzywane silniki takie mozna za 400 zloty kupic
pozdrowienia |
|
|
|
 |
goku

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Sylwester
Wiek: 44 Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 226 Skąd: Makowisko/J-aw
|
Wysłany: 25 Sie 2006, 20:14
|
|
|
jackrzec napisał/a: | Sam pisze że nie ma kasy, to oleju napewno nie dopilnuje! |
Tego akutat dopilnuje Profilaktycznie sprawdzam co 2-3 dni.
[ Dodano: Czw Sie 31, 2006 18:29 ]
:-(
Przygladałe sie kilka razy dymi mi z bagnetu jak wyciagne i z korka od klawiatury :-( |
_________________ http://img193.imageshack....36/ninjauhd.gif
[/quote] |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|