SwiftWalk
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Courier
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Paweł
Wysłany: 22 Sie 2024, 23:18 Problem z serwem hamulcowym
Witam drogich forumowiczów jest to mój pierwszy post na tym forum jako, że zakupiłem a właściwie uratowałem od zezłomowania Fiestę courier mk3 z 1995r z silnikiem 1.8D 60km i od początku był problem z bardzo słabymi hamulcami(nie było ich prawie wcale). Nie zastanawiając się wiele zamówiłem komplet tarcz klocków i zestawy naprawcze na przód, komplet szczęk, cylinderków itd na tył. Po montażu wszystkiego, zalania nowego płynu, wielokrotnego odpowietrzania itd. autko w końcu hamuję natomiast nie czuċ żadnej asysty serwa hamulcowego i stąd moje pytanie moi drodzy. Czy ktokolwiek z was wie z jakiego auta podeszłoby serwo wraz z pompą do tego cudeńka? Po nr części oryginalne serwo jest nie do dostania nadmienię też, że zanim wziąłem się za pisanie posta przeszukałem forum po słowach klucz i nie znalazłem żadnej odpowiedzi. Za jakąkolwiek pomoc będę mega wdzięczny
Pozdrawiam