Witam
Czy ktoś poratuje mnie schematem z opisem pinów przełącznika świateł. Chcę podłączyć zewnętrzny automatyczny wyłącznik świateł i trochę się poddałem.
Jak się wpiąć do wyłącznika świateł - które to przewody przy wyłączniku świateł:
PRZEWODY BRĄZOWE (przekaźnik świateł pozycyjnych) –
Zlokalizować przewód na którym napięcie jest bez przerwy, do niego dołączyć jeden przewód brązowy. Następnie należy odszukać przewód na którym napięcie pojawia się dopiero po włączeniu świateł pozycyjnych, do niego należy dołączyć drugi przewód brązowy.
PRZEWODY NIEBIESKIE (przekaźnik świateł mijania) – jeden przewód
niebieski dołączyć do grubego przewodu przy fabrycznym włączniku świateł, na którym napięcie pojawia się po włączeniu stacyjki, następnie odszukać przewód, na którym napięcie pojawia się dopiero po włączeniu świateł mijania i do niego dołączyć drugi przewód niebieski.
MAVERIC
Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Andrzej
Wysłany: 22 Cze 2024, 18:19
Podpinam się do tematu. Potrzebuję taki schemat opis kabelków wychodzących z włącznika świateł. Pomoże ktoś?