Usuwanie wgnieceń bez lakierowania |
Autor |
Wiadomość |
Lary

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Arek
|
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 45 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 20 Cze 2012, 08:59
|
|
|
usuwał ..usługa nazywa sie zazwyczaj "smart repair " Jak maja doswiadczenie to miejsce wypchniecia wgniotki bedzie niezauwazalne. W przypadku gdy pekł lakier lub szpachla -pomoze juz tylko lakiernik . Zanim sie napalisz odłóż kasę -te naprawy sa dość kosztowne . \Usuniecie kliku wgniecen na jednym elemencie szybo moze byc duzo drozsze niz lakierowanie |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
Lary

|
|
|
|
 |
uri90

Imię: Łukasz
|
Wysłany: 20 Cze 2012, 20:57
|
|
|
jeśli element był szpachlowany, to nikt sie nie podejmie wypychania, a samo wypychanie rzeczywiście jest kosztowne, bo jest to proacochłonne, ale lakier zostaje ori, więc coś za coś, chyba, że ktoś ma element szpachlowany, albo powtórnie lakierowany i na nim kilka wgniotek, to bym sie nie zastanawiał tylko oddał do lakierowania. no chyba ze wgniotka tylko jedna |
_________________ Sport to zdrowie
-samochód świadczy o jego właścicielu- więc zadbaj o swoje auto.
Jak dbać o swój wóz?? -->> |
|
|
|
 |
Lary

|
|
|
|
 |
dzwon

Model: Ford Fiesta Mk5`02
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
|
Wysłany: 28 Wrz 2012, 13:56 Re: Usuwanie wgnieceń bez lakierowania
|
|
|
Lary napisał/a: | Czy ktoś usuwał wgniecenia bez lakierowania?
Jest sporo firm które się tym zajmują.
Mam kilka wgnieceń na masce i takie jedno nieładne na dachu a nie uśmiecha mi się tego szpachlować i malować całych elementów |
Ja usuwałem. Fajna technologia. Dużo tańsza niż z lakierowaniem i szybsza. Oczywiście można zrobić tylko wtedy jeśli lakier masz oryginalny i nie został naruszony. U mnie się sprawdziło po gradobiciu. A robiłem w Warszawie w serwisie Puller. Nie wiem czy kojarzysz? Ale porządnie robią. |
|
|
|
 |
Aruturo
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
|
|
|
|
 |
autoPDR
|
Wysłany: 14 Lip 2017, 08:35
|
|
|
Witam wszystkich.
Specjalizuję się w usuwaniu wgnieceń z zachowaniem oryginalnej powłoki lakierniczej.
Jeżeli ktoś z Was, ma wgniecenia na samochodzie i chciałby się ich pozbyć Zapraszam |
_________________ Marek http://autopdr.eu |
|
|
|
 |
rontise
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: L
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Michał
Wiek: 32 Dołączył: 19 Maj 2017 Posty: 8 Skąd: Nowe Miasteczko
|
Wysłany: 30 Sie 2017, 19:55
|
|
|
autopdr, pomijając twoją reklamę to mógłbyś przybliżyć nieco na jaki kosztu musiałby się przygotować autor tematu? |
|
|
|
 |
ZolSot2
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Sport
Silnik: 1.6D/54KM
|
Wysłany: 28 Wrz 2018, 23:08
|
|
|
Za takie rzeczy nie warto zabierać się samemu... Jest mnóstwo firm, które bezinwazyjnie usuwają wgniecenia.
Więcej informacji o metodach takiej naprawy znajdziesz na: http:/spam Ja za usunięcie jednego wgniecenia u mechanika zapłaciłam niecałe 60zł. |
|
|
|
 |
kropka392
Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4i16V/80KM
|
Wysłany: 29 Paź 2019, 14:06 USUWANIE WGNIECIEC BEZ LAKIEROWANIA
|
|
|
Witam,czy jest w woj lodzkim jakis konkretny warsztat w ktorym usuwaja wgniecenia bez lakierowania?oczywiscie chodzi mi o fachowcow a nie dziechciarzy i partaczy,o ludzi ktorzy maja pojecie ,srodki i narzedzia.pozdrawiam wszystkich i czekam na odp |
|
|
|
 |
ZolSot2
Model: Ford Fiesta Mk2`84
Wersja: Sport
Silnik: 1.6D/54KM
|
Wysłany: 12 Paź 2020, 07:45
|
|
|
Myślę, że metodę PDR stosują już w większości warsztatów, a z pewnością należy ona do najskuteczniejszych. O jej zaletach możesz też doczytać [URL=https:/spamtutaj[/URL] Niektórzy decydują się też na samodzielne usuwanie niewielkich wgnieceń, ale moim zdaniem nie warto, jeśli się na tym nie znasz. |
|
|
|
 |
Marek11R
Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: C
Silnik: 1.4i/71KM
|
Wysłany: 8 Mar 2023, 10:01
|
|
|
Można usunąć drobne wgniecenia na samochodzie bez konieczności lakierowania poprzez stosowanie specjalnych narzędzi do wyciągania wgnieceń oraz techniki nazywanej "paintless dent repair" (PDR). Polega to na delikatnym masowaniu wgnieceń od wewnątrz, przy użyciu specjalnych narzędzi, bez uszkadzania lakieru. W przypadku większych uszkodzeń, niestety konieczne może okazać się lakierowanie. |
_________________ Możesz zamówić projekt elewacji, który zostanie stworzony zgodnie z Twoimi oczekiwaniami - https://spam |
|
|
|
 |
TarasFrgr
Model: Ford Fiesta Mk1`76
Wersja: S
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Taras
|
Wysłany: 19 Kwi 2023, 08:58
|
|
|
Marek11R napisał/a: | Można usunąć drobne wgniecenia na samochodzie bez konieczności lakierowania poprzez stosowanie specjalnych narzędzi do wyciągania wgnieceń oraz techniki nazywanej "paintless dent repair" (PDR). Polega to na delikatnym masowaniu wgnieceń od wewnątrz, przy użyciu specjalnych narzędzi, bez uszkadzania lakieru. W przypadku większych uszkodzeń, niestety konieczne może okazać się lakierowanie. |
Dziękuję. Nie wiedziałem o tej metodzie. Postaram się to zrobić. |
_________________ [url=https://spam/url] |
|
|
|
 |
|