Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Eac fail
Autor Wiadomość
Ford5610 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Trend
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: damian
Wiek: 27
Dołączył: 04 Gru 2015
Posty: 76
Skąd: kielce
Wysłany: 27 Paź 2022, 17:03   Eac fail

Witam . Od jakiegoś czasu mam znów problem z autem przechodzi w tryb. Awaryjny ( brak mocy ginie przebieg zegary migają) brak pomysłu czy to wina zegarow przepustnicy komputera silnika czy pedału przyspieszenia. Gdy silnik jest bardzo nagrzany problem znika po ponownym uruchomieniu. Na zimnym i gdy jest mokro lub mgła tak się dzieje. Czyżby zwarcie albo brak masy?
_________________

 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 42
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11969
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 30 Paź 2022, 11:44   

Jakaś diagnostyka była zrobiona czy mamy to zrobić zdalnie via net?
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Ford5610 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Trend
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: damian
Wiek: 27
Dołączył: 04 Gru 2015
Posty: 76
Skąd: kielce
Wysłany: 8 Lis 2022, 16:47   

Podłączanie do komputera nic nie daje . Mechanicy rozkładają ręce.
_________________

 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 42
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11969
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 8 Lis 2022, 22:44   

Jak nic nie daje,,, może pasywnie po wszystkim to nic nie ma ale skoro kontrolka się świeci to komputer ma błąd w pamięci w tej chwili, jedź do diagnosty nie mechanika, każe Ci zostawić auto na kilka dni, kilkaset złotych zapłacisz i będziesz wiedział,,,

Mechanik jest jak optyk, robi co mu diagnosta (który jest jak okulista) wykombinuje,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Ford5610 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Trend
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: damian
Wiek: 27
Dołączył: 04 Gru 2015
Posty: 76
Skąd: kielce
Wysłany: 15 Lis 2022, 15:36   

Cytat:
ostatnio był podłączony pod komputer to było,, niski poziom napięcia akumulatora,,
Ładowanie jest ponad 14v .
_________________

 
 
Darekptr 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: ST 220
Imię: Dariusz
Wiek: 25
Dołączył: 06 Mar 2019
Posty: 64
Skąd: Bartoszówka
Wysłany: 23 Lis 2022, 10:44   

Marny ten komputer w takim razie. Ford jest specyficzny i nie każdy komp chce z nim rozmawiać w jego języku.
_________________

Profil Facebook
 
 
 
Ford5610 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Trend
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: damian
Wiek: 27
Dołączył: 04 Gru 2015
Posty: 76
Skąd: kielce
Wysłany: 2 Gru 2022, 21:32   

Przyszły mrozy i jak ręką odjął. Auto chodzi normalnie. Gdzieś coś musi być związane z wilgocią i zalewaniem . Zobaczymy co będzie na wiosnę.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Błąd EAC FAIL, ABS, Brak przebiegu
Czyli problemy z układem ABS itp.
TOMASSS Silniki diesla 1 27 Maj 2012, 10:38
TOMASSS
Brak nowych postów [MK6] Eac Fail
toffic Elektryka 1 8 Paź 2009, 10:13
Gość
Brak nowych postów [MK6] ST150 EAC FAIL
FilipST Elektryka silnika 0 28 Wrz 2013, 09:11
FilipST
Brak nowych postów [MK6] EAC FAIL na wyświetlaczu
Łukasz84 Silniki diesla 56 16 Wrz 2013, 20:58
zizu
Brak nowych postów [MK6] Brak mocy i EAC Fail
Brak mocy poniżej 2000 obrotów i EAC
sarniaczek Silniki diesla 8 24 Gru 2012, 13:48
seba1983


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.