Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

brak masy
Autor Wiadomość
Marcin_Nowak44 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4DuratorqTDCi/70KM
Wiek: 42
Dołączył: 05 Kwi 2021
Posty: 9
Skąd: pysznica
Wysłany: 18 Maj 2021, 20:16   brak masy

Witam mam mianowicie taki problem ze przed wymiana sprzegla auto palilo bez problemu .a tu coz wszystko skrecone proboje odpalic i lipa , przez przypadek nie bednde pisal jak bo to pewnie nie istotne . polaczylem rame z poloska a dokladnie z oslona lozyska na ktorej jest ta poloska , i okazalo sie ze jest przeplyw pradu ,wiec wzialem kabel rozruchowy i jeden krokodylek na ramie a drugi na srubie oslony lozyska poloski ,i co auto odpalilo , i teraz nie wiem gdzie mi ta mase wcielo czy jej szukac .czy moge zrobic przejscie i spiąć silnik z rama kablem miedzianym
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11874
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 18 Maj 2021, 22:41   

Od akumulatora idą góra 2 przewody, jeden na silnik i pewnie jeden ma karoserię i to jest do sprawdzenia w 15s czy nie urwany, rozkręcenie przeczyszczenie może trochę dłużej,,,

Ponieważ ruszałeś sprzęgło i po tym się popsuło to myślę ze na łączeniu skrzynia z silnikiem pod jedną ze śrub było oczko z masą na silnik,,, i nie podłączone zostało przy składaniu.
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
diodalodz 


Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: L
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Krzysztof
Wiek: 37
Dołączył: 19 Cze 2004
Posty: 5610
Skąd: Łódź
Wysłany: 18 Maj 2021, 23:16   

Masz w połowie filmu
https://www.youtube.com/watch?v=_9CqMm63S84
 
 
 
Marcin_Nowak44 

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4DuratorqTDCi/70KM
Wiek: 42
Dołączył: 05 Kwi 2021
Posty: 9
Skąd: pysznica
Wysłany: 19 Maj 2021, 22:15   

JoeMix napisał/a:
Od akumulatora idą góra 2 przewody, jeden na silnik i pewnie jeden ma karoserię i to jest do sprawdzenia w 15s czy nie urwany, rozkręcenie przeczyszczenie może trochę dłużej,,,

Ponieważ ruszałeś sprzęgło i po tym się popsuło to myślę ze na łączeniu skrzynia z silnikiem pod jedną ze śrub było oczko z masą na silnik,,, i nie podłączone zostało przy składaniu.
tak jest oczko i kabel od minusa od akumulatora jest podpiety do skrzyni i silnika , ale dalej jest gdzies przerwa . wiec dzis sprobowalem i polaczylem kabel od klemy minusa do karoseri pod akumulatorem i pali od strzala
 
 
JoeMix 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 11874
Skąd: Konstantynów
Wysłany: 19 Maj 2021, 23:12   

Jak masujesz ujemną klemę z buda, no to na budzie brakuje masy,,, ja stawiałem ze bardziej na silniku wcięło,,,
_________________
Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Błąd EAC FAIL, ABS, Brak przebiegu
Czyli problemy z układem ABS itp.
TOMASSS Silniki diesla 1 27 Maj 2012, 10:38
TOMASSS
Brak nowych postów Brak masy?
Gość Elektryka 10 22 Mar 2005, 17:12
JoeMix
Brak nowych postów Brak masy w antenie
SzeryfPawel Car Audio i CB 2 7 Kwi 2006, 23:30
SzeryfPawel
Brak nowych postów Brak masy czy co??
Światła szaleją, obrotek umarł
eCo^ Elektryka 3 21 Gru 2007, 22:09
eCo^
Brak nowych postów [MK3] Brak masy w radiu?
Fordzik88 Car Audio i CB 2 15 Cze 2011, 12:54
Fordzik88


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.