Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Brak komunikacji między telefonem a radiem
Autor Wiadomość
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 10 Lis 2017, 18:39   

Jakies propozycje ???
 
 
wlodek318 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend ECOnetic
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Piotr
Wiek: 30
Dołączył: 22 Lis 2014
Posty: 38
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Lis 2017, 12:23   

Przypadek Przemko wskazywał na moduł bluetooth - radio zachowywało się jak z odłączonym modułem.
W Twoim przypadku może faktycznie kuleje radio.
Z ciekawości odpiąłem moduł w swoim samochodzie i jest dokładnie tak jak ma Przemko - po wciśnięciu PHONE włącza się wyciszenie.
Dodatkowo, nieobecność modułu sygnalizowana jest przez wygaszenie kontrolki z symbolem słuchawki po lewej stronie wyświetlacza.
Tak wygląda wyświetlacz, gdy moduł jest podłączony:


A tak po odłączeniu:
 
 
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 12 Lis 2017, 11:02   

Wlodek dziekuje za cenne wskazowki ale teraz juz nic nierozumiem dolacze zdj wyswietlacza i dodam ze bt wykrywa audio ford
 
 
spok503 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Wiek: 28
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14 Lis 2017, 19:03   

Dołączam się do tematu bo akurat mam podobny problem. Już jakiś czas tematu zdiagnozowałem awarię modułu w swojej fieście.
W celu naprawy kupiłem ostatnio używany moduł z allegro. Jednak nadal nie jest wykrywany przez radio. Tak jak w poście @wlodek318, nie mam aktywnej ikony telefonu na wyświetlaczu radia.
Stary moduł miał oznaczenie 8M5T-19C112-BL natomiast nowy ma 8M5T-19C112-EL (czyli zmieniona jest tylko wersja językowa z niemieckiego na włoski).
Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Ewentualnie zna jakiegoś ogarniętego mechanika w Warszawie, który zdiagnozuje co jest problemem? W przypadku uszkodzonego modułu odeślę go do sprzedawcy.
Ewentualnie, może ktoś ma w stolicy moduł o podobnym oznaczeniu i pozwoliłby na sprawdzenie i porównanie działania?
 
 
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 19 Lis 2017, 10:08   

Moja sprawa zalatwiona... wczorajsza wizyta u jednego czlonka forum (podziekowania dla "intro" ;) )sprawila iz wszystko dziala.telefon laczy sie z radiem.problem polegal w tym iz jak sie okazuje moj wyswietlacz niepokazywal kodu jaki mam wpisac do polaczenia sie .po podlaczeniu mojego modulu do drugiej fiesty radio pokazalo kod do sparowania i wcale niebyly to 0000,1234 to indywidualny kod skladajacy sie z czterech roznych cyfr.po sparowaniu i wpieciu modulu do mojej fiesty telefon laczy sie z radiem.natomiast niedzialaja wciaz funkcje phone na radiu ale to juz chyba sobie daruje ;) jeszcze raz dziekuje intro...:)
 
 
inro 


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Monika
Dołączyła: 11 Lip 2017
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 19 Lis 2017, 17:30   

Żadne intro :D INRO :D
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić!
 
 
Mars 

Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: Vignale
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Marcin
Wiek: 44
Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 143
Skąd: Spod Bydgoszczy
Wysłany: 19 Lis 2017, 19:07   

david5891 napisał/a:
Moja sprawa zalatwiona... wczorajsza wizyta u jednego czlonka forum (podziekowania dla "intro" ;) ...jeszcze raz dziekuje intro...:)


Chyba członkini :V:
_________________
ZHDK A Rh"-".
 
 
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 19 Lis 2017, 23:24   

Przepraszam inro ;) wybaczysz .... ;)
 
 
matti103 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 8
Skąd: Zory
Wysłany: 4 Gru 2017, 18:19   

hej. U mnie problem podobny jak u was. Moduł cały czas działal wczoraj sprawdzam, nic, ani bluetooth ani sterowanie głosem. Mój moduł to 8m5t-19g488. Kontrolka telefonu nie świeci. Teraz moje kilka pytań. Czy myślicie, że uszkodzony moduł? Może jest jakiś bezpiecznik od telefonu? Czy da się wgrać jakoś update jak nie ma się wejścia do USB? Pytanie najważniejsze, w module są dwa wejścia. Ja mam tylko kabel ten duży (kostka) tego mniejszego nigdzie nie widzę. Pomóżcie mi proszę !!!!(w ostatnim czasie sciągana była deska ze względu na problemy z nawiewem (przed tym wszystko działało.
 
 
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 12 Gru 2017, 19:33   hej

wyslij na priv nr tel zadz powiem ci co i jak moze byc.
 
 
inro 


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Monika
Dołączyła: 11 Lip 2017
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 13 Gru 2017, 21:47   

Mniejsza kostka odpowiada za usb, więc jeżeli nie masz gniazda, to nie masz i kabla :) a co do sprawdzenia czy moduł działa, to zapewne Dawid Ci opowie historię :) więc nie będę drugi raz pisać tego samego :)
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić!
 
 
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 13 Gru 2017, 22:29   

Dokladnie ... ma racje :)
 
 
david5891 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 24 Wrz 2017
Posty: 42
Skąd: Bochnia
Wysłany: 13 Gru 2017, 22:36   

inro napisał/a:
Mniejsza kostka odpowiada za usb, więc jeżeli nie masz gniazda, to nie masz i kabla :) a co do sprawdzenia czy moduł działa, to zapewne Dawid Ci opowie historię :) więc nie będę drugi raz pisać tego samego :)

a wiesz ze kod wygenerowany ktorego zapisalem niejest kodem stalym,tzn probowalem polaczyc inne telefny i wyglada na to ze radio genereuje indywidualny kod podczas nowego polaczenia.
 
 
inro 


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Monika
Dołączyła: 11 Lip 2017
Posty: 19
Skąd: Kraków
Wysłany: 28 Gru 2017, 12:44   

jaja sobie robisz? to za każdym razem będziesz do mnie jeździł parować nowy telefon? :D
_________________
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić!
 
 
Przemko 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Dołączył: 30 Wrz 2017
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 5 Lut 2018, 20:54   

Hej
Kupiłem drugi moduł i to samo :(
 
 
Przemko 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Dołączył: 30 Wrz 2017
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 6 Lut 2018, 21:16   

pytanie skoro drugi mi nie działa czy może być to przyczyna radia, czy trzeba przeinstalować system, i jak to można zrobić skoro nie mam wejścia usb, czy da się z CD?
 
 
szynszyl 
EKSTERMINATOR


Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wiek: 44
Dołączył: 17 Lip 2004
Posty: 3770
Skąd: jasło
Wysłany: 7 Lut 2018, 08:06   

radio a moduł BT to inne elementy. skup sie na telefonie :)
_________________
1% dla mojego syna
 
 
 
Przemko 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Dołączył: 30 Wrz 2017
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 8 Lut 2018, 06:57   

a czy ktoś ma schemat elektryczny modułu i jego podłączenia ??
 
 
lehu8 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 311
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 9 Lut 2018, 18:22   

Kurde.... Ja mam to samo, tylko że ja kupiłem cały zestaw z innego auta wmontowałem do siebie i sytuacja jest taka jak u ciebie Przemko.
Kontrolka słuchawki na wyświetlaczu nie świeci, telefon widzi ford audio ale radio nie generuje kodu do sparowania, wciśniecie phone powoduje wyciszenie....
Aux i usb też nie działa... :sad:
Odłączałem zasilanie, cudowałem ale nic.... ;-(
Co jest.....
_________________
-L E H U- ID#49
Fiesta Mk2 1.1-była

http://smg.photobucket.co...ent=Nowy-45.jpg -lehofiesta mk1
http://photobucket.com/albums/v418/lehu8/fiesta2/ -lehofiesta mk2
http://smg.photobucket.co.../lehu8/fiesta3/ -lehofiesta mk3
 
 
 
lehu8 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2004
Posty: 311
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 9 Lut 2018, 18:39   

Ciekawi mnie to:
https://www.youtube.com/watch?v=ugdE9RviYvM
Po tej operacji pojawil się w dolnym prawym rogu wyświetlacza znaczek bluetooth.
Zobaczcie.
_________________
-L E H U- ID#49
Fiesta Mk2 1.1-była

http://smg.photobucket.co...ent=Nowy-45.jpg -lehofiesta mk1
http://photobucket.com/albums/v418/lehu8/fiesta2/ -lehofiesta mk2
http://smg.photobucket.co.../lehu8/fiesta3/ -lehofiesta mk3
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Błąd EAC FAIL, ABS, Brak przebiegu
Czyli problemy z układem ABS itp.
TOMASSS Silniki diesla 1 27 Maj 2012, 10:38
TOMASSS
Brak nowych postów [MK7] BLUETOOTH - "błąd komunikacji"
JGiel Car Audio i CB 1 17 Lut 2014, 21:07
michal77
Brak nowych postów [MK5] Różnice między DOT 5, a 4 i 3.
Puff Mechanika 8 1 Wrz 2010, 22:29
drjanusz
Brak nowych postów Świece: Przerwa między elektrodami
cipojsza Elektryka 8 6 Wrz 2006, 16:08
Gość
Brak nowych postów [MK3] Różnica między silnikiem 1.1 a 1.3
Różnica w budowie silnika
Gość Mechanika 12 1 Gru 2010, 19:18
jackrzec


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.