Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Silnik 1.25 60koni - zmiana na 80PS
Autor Wiadomość
jasiek69 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Wiek: 24
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 37
Skąd: Reguły
Wysłany: 12 Lut 2017, 16:11   

darian napisał/a:
Widzę że ta zmiana to jakaś duża tajemnica, konkretnie w temacie nic się nie dowiedziałem, w ASO twierdzą że zmiana nie możliwa lub nie opłacalna. a tutaj mistrz twierdzi że się da i to szybko i tanio. WTF?
Technicznie jak to wygląda? Bo jeżeli szybko to tylko przez komputer?


Chodzi o wgranie nowej mapy silnika, jest to możliwe tylko trzeba znaleźć dobrego specjalistę. W ASO nigdy nic nie wiedzą i rzucają wysokimi kwotami :-P np w ASO za poniesienie w ecoboost 1.0 100km do 1.0 140km chcą 2000 tys zł :)
_________________
Brum brum!
 
 
gzymzak 

Wersja: Basic
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 18
Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 22
Wysłany: 25 Lut 2017, 15:35   

Ogarnięte kolejne dwa autka 60>82PS . Wrażenia takie : auto ma większą prędkość MAX , większa elastyczność i nie odcina paliwa przy wyższych obrotach :D :devil: :jupi:
_________________
konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych . :ford:
 
 
jasiek69 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Wiek: 24
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 37
Skąd: Reguły
Wysłany: 4 Mar 2017, 08:08   

Autko zrobione :ok: o wiele lepiej się sprawuje.Podziękowania dla mayak :jupi: wszystko zrobione fachowo i w dobrej cenie
_________________
Brum brum!
 
 
barkow 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 13 Mar 2017
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13 Mar 2017, 18:47   

Cześć,

czy któryś z Panów/ Pań po zmianie mógłby podzielić się osiągniętym VMAX ?

Dziękuję i pozdrawiam,
 
 
jasiek69 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Wiek: 24
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 37
Skąd: Reguły
Wysłany: 13 Mar 2017, 20:12   

barkow napisał/a:
Cześć,

czy któryś z Panów/ Pań po zmianie mógłby podzielić się osiągniętym VMAX ?

Dziękuję i pozdrawiam,


VMAX nie sprawdzałem ale po użytkowanie 60km przez 3 lata i zmienia teraz odczuwam dużą różnicę jest elastyczniejsza,lepiej chodzi.
_________________
Brum brum!
 
 
barkow 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 13 Mar 2017
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 16 Mar 2017, 21:50   

Upgrade zrobiony, wszystko super, polecam :)
 
 
gzymzak 

Wersja: Basic
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 18
Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 22
Wysłany: 17 Mar 2017, 21:23   

barkow napisał/a:
wszystko super, polecam

Tak ;)

Zapraszamy również na "update" mocy
_________________
konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych . :ford:
 
 
gzymzak 

Wersja: Basic
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 18
Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 22
Wysłany: 1 Lis 2017, 19:49   

W Łodzi można też zrobić :) :ok: :ok:
_________________
konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych . :ford:
 
 
krzysiekgrwn 

Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 25 Lis 2017
Posty: 1
Skąd: kolobrzeg
Wysłany: 25 Lis 2017, 15:21   

a cos w szczecinie ?? pozdrawiam
 
 
Paweł 92 

Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Paweł
Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 30
Skąd: Kraków-Krasnystaw
Wysłany: 17 Sty 2018, 10:08   

A czy ktoś próbował wykrzesać coś więcej z 82 KM. Ja mam fabrycznie 1.25 82 KM i powiem szczerze, że nie pogardziłbym gdyby tak chociaż do tych 100 KM dobić :) Dało by radę bez ingerencji mechanicznej ?
 
 
Deeppl 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 11 Sty 2018
Posty: 2
Skąd: Radzymin
Wysłany: 24 Mar 2018, 19:22   

Witam.
Mam problem ze zmianą 60>82ps.
Robię to forscanem i o zmianie świeci mi ABS ASP i czerwony wykrzyknik w kółku.
Jak zmieniam na 60 to gasną.

Co to może być?
 
 
Bulba 

Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Gold
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 84
Skąd: Łódź
Wysłany: 24 Mar 2018, 21:50   

Skoro roznic mechanicznych brak
to wiadomo ze chodzi o wgranie mapy z mocniejszej wersji
_________________
"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
 
 
swampshark 

Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 15 Lis 2016
Posty: 24
Wysłany: 27 Mar 2018, 08:22   

Deeppl napisał/a:
Witam.
Mam problem ze zmianą 60>82ps.
Robię to forscanem i o zmianie świeci mi ABS ASP i czerwony wykrzyknik w kółku.
Jak zmieniam na 60 to gasną.

Co to może być?


Musisz wgrać nową mapę do sterownika silnika, a nie przestawiać konfigurację. To co robisz to tak jakbyś przestawił Forscanie typ skrzyni z manuala na automat i liczył na to, że biegi same zaczną się zmieniać. Odezwij się do kogoś z IDSem w twojej, żeby wgrał Ci mapę od wersji 82KM

Paweł 92 napisał/a:
A czy ktoś próbował wykrzesać coś więcej z 82 KM. Ja mam fabrycznie 1.25 82 KM i powiem szczerze, że nie pogardziłbym gdyby tak chociaż do tych 100 KM dobić :) Dało by radę bez ingerencji mechanicznej ?

Raczej się nie da. Wg mnie to 82KM to maksimum z silnika wolnossącego bez zmiennych faz i o tej pojemności.
 
 
gzymzak 

Wersja: Basic
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 18
Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 22
Wysłany: 21 Kwi 2018, 18:28   

Deeppl napisał/a:
Robię to forscanem i o zmianie świeci mi ABS ASP i czerwony wykrzyknik w kółku.
Jak zmieniam na 60 to gasną.

Nie ma opcji :rotfl: :rotfl:

Skąd jesteś to się ogarnie :ok: :ok: :jupi:
_________________
konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych . :ford:
 
 
marcin359 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.0/80KM
Dołączył: 03 Maj 2018
Posty: 3
Skąd: Toruń
Wysłany: 3 Maj 2018, 09:30   

Witam,

Trafiła mi się niezła okazja kupienia bardzo zadbanej Fiesty Mk7 Fl. Problem w tym, że ma ona silnik 1.0 65km. Z tego co udało mi się ustalić to jest to silnik bez turbiny i dedykowana na rynek niemiecki. Czy ten silnik da się "podkręcić" do 80km? Taka moc była dostępna na pewno w Polsce.

Pozdrawiam
 
 
Bulba 

Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Gold
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 84
Skąd: Łódź
Wysłany: 4 Maj 2018, 07:42   

Ale w silniku 1.25 chyba.
_________________
"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."
 
 
marcin359 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.0/80KM
Dołączył: 03 Maj 2018
Posty: 3
Skąd: Toruń
Wysłany: 4 Maj 2018, 13:45   

Właśnie po lifcie były wersje 1.0 80KM (tak wynika z różnych stron z danymi technicznymi) :)
 
 
darian 

Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.25Duratec/60KM
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 34
Skąd: Piła
Wysłany: 13 Maj 2018, 18:57   

Na zlocie w Pile będzie możliwość upgrade map ? ;/
 
 
gzymzak 

Wersja: Basic
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Wiek: 18
Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 22
Wysłany: 30 Maj 2018, 17:20   

darian napisał/a:
Na zlocie w Pile będzie możliwość upgrade map ? ;/


zależy ilu kolegów byłoby chętnych
_________________
konfiguracja Fordów , aktywacja ukrytych funkcji , zwiększanie mocy silników do fabrycznych mocniejszych . :ford:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: [MK5] Silnik Zetec-S przerywa, szarpie przy dodawaniu gazu
silnik przerywa, szarpie przy dodaniu gazu - winna cewka zapłonowa
Raffaello Elektryka silnika 5 19 Wrz 2016, 21:17
Mizer 59
Brak nowych postów [MK6] Silnik 1,4L Duratec 16V EFI DOHC (75/80PS) spalanie
Draco88 Porady eksploatacyjne 2 19 Lis 2017, 20:32
Draco88
Brak nowych postów [MK4] Zatarty silnik 1.25 - zmiana na inny
Gość Mechanika 16 3 Sie 2010, 22:13
TSRules
Brak nowych postów [MK3] Zmiana silnika w Fieście MK3 na silnik od Forda Ka
matikrotek Mechanika 6 7 Sty 2010, 21:40
luk-90
Brak nowych postów Zmiana 1.6 na 2.0
GrekuPL Mechanika silnika 9 8 Sty 2017, 17:24
GrekuPL


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.