Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[MK6] Co to za radio ?
Autor Wiadomość
Draco88 
Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Adam
Wiek: 28
Dołączył: 08 Wrz 2017
Posty: 19
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2 Paź 2017, 21:27   [MK6] Co to za radio ?

Czy ktoś kojarzy co to za model radia z zdjęcia ??



I kolejne pytanie czy jeśli posiadam radio 4500 rds eon moge w jego miejsce zamontować bez problemu to z zdjęcia ??, wiem muszę wtedy porzeźbić w desce. I jeszcze jedno pytanko czy sterowanie z joystick-a będzie działać ??. Z góry dziękuje za pomoc ;)
Ostatnio zmieniony przez trzeci 3 Paź 2017, 20:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Paź 2017, 22:56   Re: Co to za radio ??

Blaupunkt TravelPilot DX

Tak, pasuje plug&play do sterowania z kierownicy
Jeśli uda Ci się kupić używaną ramkę, nie będziesz musiał ciąć plastiku.
Profil Facebook
 
 
Draco88 
Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Adam
Wiek: 28
Dołączył: 08 Wrz 2017
Posty: 19
Skąd: Śląsk
Wysłany: 3 Paź 2017, 07:12   

Czy idzie w tym radiu wyprowadzić AUX bez ingerencji w budowę radia??. Nieznalazłem informacji żeby miało AUX. Ewentualnie czy jest jakieś inne fabryczne radio z AUX które będzie pasować plug&play do mojej Fiesty 2005r.?
 
 
Draco88 
Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Adam
Wiek: 28
Dołączył: 08 Wrz 2017
Posty: 19
Skąd: Śląsk
Wysłany: 3 Paź 2017, 15:58   

Z tego co poszukałem w necie to ciężko, a pytanko z innej beczki czy w fieście przed liftem zamontuje radio 600 to co jest po lifcie ??
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Paź 2017, 20:08   

Draco88 napisał/a:
Z tego co poszukałem w necie to ciężko, a pytanko z innej beczki czy w fieście przed liftem zamontuje radio 600 to co jest po lifcie ??


600? nie ma takiego. Jest po lifcie 6000CD, ale nie zamontujesz. Jest do przedlifta inny model 6006 RDS EON, nazwa podobna, ale nie odtworzy mp3 ani nie obsłuży BT. Ale przynajmniej moc ma taka samą 4x15W RMS.
Profil Facebook
 
 
Draco88 
Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Adam
Wiek: 28
Dołączył: 08 Wrz 2017
Posty: 19
Skąd: Śląsk
Wysłany: 3 Paź 2017, 21:08   

Te 6006 RDS EON widzę też niema aux, a w sumie na tym mi zależy głównie, a chciałem jakieś fabryczne, niż zwykłe pojedyńcze.
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Paź 2017, 22:02   

Draco88 napisał/a:
Te 6006 RDS EON widzę też niema aux, a w sumie na tym mi zależy głównie, a chciałem jakieś fabryczne, niż zwykłe pojedyńcze.



Do przedlifta wchodzą radia typu 2DIN, ale bez ramki niefabrycznego radia.
Musisz pomierzyć dokładnie radio i otwór czy na wysokość się zmieści. Część niefabrycznych wejdzie, część nie.
No i potrzebowałbyś modułu do sterowania z kierownicy za 150zł.

Na pewno nie próbuj dawać poliftowych fabrycznych,bo ramka panelu bardzo wykracza poza 2DIN (standardowo radia 2din mają 17,8cm, w polifcie jest aż 23cm)
Profil Facebook
 
 
Draco88 
Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Adam
Wiek: 28
Dołączył: 08 Wrz 2017
Posty: 19
Skąd: Śląsk
Wysłany: 4 Paź 2017, 07:50   

Niefabrycznego właśnie niechce, także pozostanę już chyba przytyć co mam, i dołożę transmiter FM, ewe talię może się skuszę na to z nawigacją, pytanie jak to funkcjonuje?
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Paź 2017, 09:38   

Draco88 napisał/a:
może się skuszę na to z nawigacją, pytanie jak to funkcjonuje?


Nawigacja w Travelpilotach? :rotfl: :rotfl: :rotfl: nie funkcjonuje.
Teoretycznie można kupic mapy TomTom z obszerem Polski, ale i tak nie wyświetla się mapa, tylko strzałki i opis.

Ja mam Travelpilota EX, gra całkiem przyjemnie, choć brak wielu opcji do konfiguracji dźwieku. Natomiast ze świecą szukać kogoś kto ma Travelpilota DX. To radio było bardzo rzadkie, w Fieście już zupełnie niespotykane.
Profil Facebook
 
 
Stoper 

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4 16V/90KM
Imię: Grzesiek
Wiek: 32
Dołączył: 03 Cze 2017
Posty: 6
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 4 Paź 2017, 11:37   

Uściślając - radio ze zdjęcia to Travelpilot DX z okrągłymi przyciskami. Występowało jeszcze w wersji z przyciskami prostokątnymi i takie mam zainstalowane razem ze sterowaniem z kiery w swoim MK4. Jeśli chcez dowiedzieć się czegoś więcej to kontaktuj się z użytkownikiem wawrzyc bo to on je montował kiedy jeszcze jeździł tym autem. :)
 
 
Draco88 
Klubowicz


Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4 Duratec
Imię: Adam
Wiek: 28
Dołączył: 08 Wrz 2017
Posty: 19
Skąd: Śląsk
Wysłany: 4 Paź 2017, 14:51   

Stoper dzięki za info,

slawomirro napisał/a:

Ja mam Travelpilota EX, gra całkiem przyjemnie, choć brak wielu opcji do konfiguracji dźwieku. Natomiast ze świecą szukać kogoś kto ma Travelpilota DX. To radio było bardzo rzadkie, w Fieście już zupełnie niespotykane.


slawomirro a jest możliwość w tym radiu podłączenia aux, żeby wpiąć się z mp-3 albo z usb ??[/b]
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Paź 2017, 20:50   

Draco88 napisał/a:

slawomirro a jest możliwość w tym radiu podłączenia aux,[/b]


Chyba tak. Tu masz rozpiskę pinów tego radia:

Profil Facebook
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK6] Fiesta MK6
Fordy Fiesta VI generacji (2002-2008)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:30
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Dołożenie IC w 1.4 TDCi
bas87 Silniki diesla 24 10 Wrz 2016, 12:03
olo_r
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Wygłuszenie drzwi - fotorelacja
Gość Car Audio i CB 15 22 Sie 2016, 15:24
slawomirro
Brak nowych postów Przyklejony: [MK6] Wymiana filtra paliwa TDCI
zizu Silniki diesla 20 26 Lis 2014, 19:13
MarcinCe
Brak nowych postów Przyklejony: Ustawienia centralnego zamka w MK6 - FAQ
Parzych Porady eksploatacyjne 1 25 Kwi 2016, 23:19
slawomirro


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.