Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Licznik z obrotomierzem do 1.1 93 r.
Autor Wiadomość
Artur 

Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Artur
Wiek: 19
Dołączył: 30 Paź 2015
Posty: 14
Skąd: Koziegłowy
Wysłany: 1 Mar 2016, 23:56   Licznik z obrotomierzem do 1.1 93 r.

Witam wszystkich.
Wiem, że powstało miliony miliardów tematów na temat przekładki liczników do 1.1 ale jakoś nie mogę ogarnąć jak to zrobić. Wiem tyle, że są jakieś różne oznaczenia liczników i w sumie nic konkretnego. Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie jaki kabelek podłączyć gdzie itp. ;) . Posiadam taki licznik:
 
 
DemptD 
Moderator


Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 28
Dołączył: 11 Lis 2007
Posty: 2227
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 2 Mar 2016, 18:39   Licznik z obrotomierzem do 1.1 93 r.

Artur napisał/a:
nie mogę ogarnąć jak to zrobić

A sprawdzałeś w aucie czy już przypadkiem nie było instalacji fabrycznej?
_________________
...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna®
 
 
 
Artur 

Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Artur
Wiek: 19
Dołączył: 30 Paź 2015
Posty: 14
Skąd: Koziegłowy
Wysłany: 2 Mar 2016, 18:41   Licznik z obrotomierzem do 1.1 93 r.

Tak i niestety nie mam fabrycznie poprowadzonego kabla od obrotomierza ;-(
 
 
DemptD 
Moderator


Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 28
Dołączył: 11 Lis 2007
Posty: 2227
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 2 Mar 2016, 21:06   Licznik z obrotomierzem do 1.1 93 r.

Pin 10 we wtyczce odpowiada za sygnał do obrotomierza - co z reszta jest gdzieś opisane na forum // żeby było szybciej podpina się to pod EDIS
_________________
...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna®
 
 
 
Niutek 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Classic
Silnik: 1.1i/50KM
Dołączył: 27 Sie 2017
Posty: 1
Skąd: Lublin
Wysłany: 4 Wrz 2017, 07:55   

Witam Odswieże temat i proszę o odpowiedź czy jak zakupię licznik z obrotomierzem i włoże do fiesty 1.1 z 1995 r. to bedzie działał obrotomierz?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Licznik z obrotomierzem
daniel2112 Elektryka ogólna 6 21 Sty 2015, 13:04
barney
Brak nowych postów [MK4] Licznik z obrotomierzem
wojtek_kato Elektryka 4 16 Lip 2009, 16:45
polansky
Brak nowych postów [MK4] Licznik z obrotomierzem
mario3991 Przed zakupem 0 13 Kwi 2014, 19:34
mario3991
Brak nowych postów Licznik z obrotomierzem - problem
Przepol Mechanika 23 4 Kwi 2009, 21:54
awa
Brak nowych postów [MK4] licznik mk4 bez obrotomierza a licznik z obrotomierzem
pawelo06 Elektryka 17 15 Gru 2008, 20:00
Gość


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.