Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Ukryte menu
Autor Wiadomość
thomas667 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: C
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 25 Paź 2014
Posty: 7
Skąd: krakow
Wysłany: 5 Cze 2017, 15:02   Ukryte menu

Witam jestem posiadaczem forda fiesty mk6 1.4 tego z 2006 roku po lifcie poczytałem sobie troszkę na temat tego ukrytego menu udało mi się w to wejść tylko nie mam pojęcia co oznaczają poszczególne skróty znalazłem opis Ale on jest do mk7http://mr-fix.pl/wpis/...wisowy-zegarow/ oto link moje pytanie brzmi czy to jest to samo i co oznaczają te nie opisane skróty może ktoś posiada wiedzę na ten temat pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez trzeci 5 Cze 2017, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 592
Skąd: Warszawa
Wysłany: 5 Cze 2017, 17:11   Re: ukryte menu fiesta mk6

thomas667 napisał/a:
Witam jestem posiadaczem forda fiesty mk6 1.4 tego z 2006 roku po lifcie poczytałem sobie troszkę na temat tego ukrytego menu udało mi się w to wejść tylko nie mam pojęcia co oznaczają poszczególne skróty znalazłem opis Ale on jest do mk7http://mr-fix.pl/wpis/...wisowy-zegarow/ oto link moje pytanie brzmi czy to jest to samo i co oznaczają te nie opisane skróty może ktoś posiada wiedzę na ten temat pozdrawiam


Odsyłam Cię do mojej strony o Fieście, gdzie wszystko ładnie wyjasniłem: :)

http://fiesta-mk6.pl/menu...fiesta-mk6.html
Profil Facebook
 
 
thomas667 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: C
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 25 Paź 2014
Posty: 7
Skąd: krakow
Wysłany: 5 Cze 2017, 17:42   

Dziekuje za odpowiedz :) a mam jeszcze jedno pytanie troszkę nie związane z tematem a mianowicie u mnie na komputerze pokazuje ile mogę jeszcze przejechać kilometrów, tyle ile zrobiłem i całkowity przebieg chciałbym jeszcze żeby pokazywał mi temperaturę na zewnątrz z tego co czytałem to musi być czujnik temperatury zewnętrznej który znajduje się z przodu za grillem i rzeczywiście mam coś takiego i jest zrobiona instalacja z czujnikiem podejrzewam że jest padniety i pytanie brzmi jeżeli bym go wymienił na nowy to jest szansa że będzie wskzywal temperaturę czy po prostu nic to nie da ?
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 592
Skąd: Warszawa
Wysłany: 5 Cze 2017, 18:42   

thomas667 napisał/a:
Dziekuje za odpowiedz :) a mam jeszcze jedno pytanie troszkę nie związane z tematem a mianowicie u mnie na komputerze pokazuje ile mogę jeszcze przejechać kilometrów, tyle ile zrobiłem i całkowity przebieg chciałbym jeszcze żeby pokazywał mi temperaturę na zewnątrz z tego co czytałem to musi być czujnik temperatury zewnętrznej który znajduje się z przodu za grillem i rzeczywiście mam coś takiego i jest zrobiona instalacja z czujnikiem podejrzewam że jest padniety i pytanie brzmi jeżeli bym go wymienił na nowy to jest szansa że będzie wskzywal temperaturę czy po prostu nic to nie da ?


Sprawdź miernikiem czy masz tam napięcie, jak masz zainstaluj nowy czujnik. A może stary jest tylko brudny? Jednak bez wyjęcia zderzaka tego nie sposób sprawdzić.
Jak masz komputer pokładowy, a masz, to działać powinno.

btw co to jest "wersja c" auta z Twojego profilu?
Profil Facebook
 
 
thomas667 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: C
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 25 Paź 2014
Posty: 7
Skąd: krakow
Wysłany: 5 Cze 2017, 19:29   

A jakie powinno być tam napięcie napięcie 12V ? Dzięki za pomoc jutro biorę się za robotę jak coś będę pisał narazie prosił bym nie zamykać tematu. A wersję wpisałem taką bo naprawdę nie mam pojęcia jaka jest i nie wiem w jaki sposób to sprawdzić:)
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 592
Skąd: Warszawa
Wysłany: 5 Cze 2017, 19:43   

thomas667 napisał/a:
A jakie powinno być tam napięcie napięcie 12V ?

A wersję wpisałem taką bo naprawdę nie mam pojęcia jaka jest i nie wiem w jaki sposób to sprawdzić:)


Napięcie jakieś powinno bc, bo jak nie ma, to znaczy że to nie wina czujnika.

btw znów odeślę Cie do mojej strony. Masz tam na górze wersje wyposażenia. Porównaj z tym co masz i przyporządkuj. Ewentaulnie podaj mi swój VIN i w 5 mint będziesz wiedział.
Profil Facebook
 
 
thomas667 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: C
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 25 Paź 2014
Posty: 7
Skąd: krakow
Wysłany: 6 Cze 2017, 09:25   

Przepraszam że tak późno odpisuje to jest numer vin " WF0DXXGAJD6B32768 "
 
 
slawomirro 


Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec/107KM
Imię: Sławek
Wiek: 38
Dołączył: 12 Kwi 2016
Posty: 592
Skąd: Warszawa
Wysłany: 6 Cze 2017, 09:39   

thomas667 napisał/a:
Przepraszam że tak późno odpisuje to jest numer vin " WF0DXXGAJD6B32768 "


Wersja Trend

Oryginalnie na rynek francuski wyprodukowana

Niestety nie masz komputera pokładowego wg vin.
Profil Facebook
 
 
thomas667 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: C
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 25 Paź 2014
Posty: 7
Skąd: krakow
Wysłany: 6 Cze 2017, 09:51   

Czyli nie będzie wskazywał temperatury zewnętrznej?
 
 
thomas667 

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: C
Silnik: 1.4TDCi/68KM
Dołączył: 25 Paź 2014
Posty: 7
Skąd: krakow
Wysłany: 7 Cze 2017, 09:19   

Dziękuję bardzo za pomoc wiem wszystko bardzo mi Pan pomógł pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Ukryte menu zegarowe
stefano_28 Elektryka ogólna 4 26 Cze 2017, 17:14
AnonimowyAlkoho
Brak nowych postów Ustawienia menu ?
Mariow Elektryka ogólna 1 2 Gru 2017, 07:31
Jacoo
Brak nowych postów menu serwisowe
nie chce wrocic do normalnego wyswietlania
Bebulon Elektryka silnika 1 12 Sie 2014, 15:43
gsmphone
Brak nowych postów Zmiana języka menu.
Freeman Elektryka ogólna 6 24 Wrz 2017, 18:30
dirty.73
Brak nowych postów [MK7] Dostęp do Menu Serwisowego
gsmphone Elektryka 3 24 Mar 2013, 08:55
michal77


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.