Fiesta Klub Polska


Poprzedni temat «» Następny temat

Jak się podłączyć do Mk7 i czemu tylko UCDS ?
Autor Wiadomość
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 31 Sty 2015, 09:33   Jak się podłączyć do Mk7 i czemu tylko UCDS ?

Z podforum o Mk6 dowiedziałem się, że do Mk7 mozna podłączyc się jedynie oprogramowaniem UCDS.
Ze strony www.ucdsys.ru dowiedziałem się, ze komplet adapter + soft kosztuje minimum 110€ :sad:
Nie można wykorzystać w tym celu adapterów ELM327 ? I skąd wziąć ten soft ?
110€ to cholernie dużo w porównaniu do dostępnych darmowych softów, które i tak zwykły użytkownik wykorzystuje zaledwie kilka razy...

I jeszcze jedno: na ww. stronie wcale Fiesta nie jest wymieniona jako auto obsługiwane.... <???>
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
dominiksoul 


Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Imię: Dominik
Dołączył: 24 Mar 2014
Posty: 29
Skąd: Beeftown
Wysłany: 2 Lut 2015, 14:51   

nie wiem czy dobrze Cię rozumiem, ale z kumplem podłączaliśmy się ostatnio ELM327 i programem Forscan. pacjent to Fiesta z silnikiem 1.25. wszystko banglało (tzn odczyt różnych parametrów, diagnostyka, odczyt błędów - generalnie podstawa).
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 2 Lut 2015, 17:30   

No cóż, zauważyłem temat o podłączaniu się do Mk6 na sąsiedniej grupie:
http://www.fiestaklubpols...er=asc&start=40

Rzeczywiście z posta kol. mayaka nie wynika, że czymś innym się nie mogę podłączyć do Mk7 i może za szeroki wniosek wysnułem, ale....
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
Maniak 

Model: Ford Fiesta Mk7`08
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 16 Lis 2014
Posty: 16
Skąd: Lincoln UK
Wysłany: 3 Lut 2015, 00:24   

zależy do czego chcesz się podłączyć? forscan i elm327 działają w mk7 do odczytywania i kasowania błędów. Jak chcesz zmieniac konfiguracje i aktualizowac to IDS? i chyba ucds?
_________________
Programowanie kluczy, zmiana konfiguracji CCC, update modułów. Lincoln UK
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 3 Lut 2015, 12:27   

Fiesta jest nówka, nic nie chcę w niej grzebac czy updateować.
chcę jedynie tak ustawić, by drzwi sie automatycznie blokowały po ruszeniu.
i raczej w tym celu nie chce wydac 110€ ;)
zrobie to ELM i jakims bezplatnym softem ?
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 44
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8036
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 3 Lut 2015, 14:03   

langolier napisał/a:
chcę jedynie tak ustawić, by drzwi sie automatycznie blokowały po ruszeniu.
W naszej MK6 da się to aktywować w ustawieniach kompa pokładowego... :rotfl:
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 3 Lut 2015, 14:17   

A możesz dokładnie ścieżkę dostępu odtworzyć ?
Może i u mnie można :)
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012





Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 44
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 8036
Skąd: WawaTeam/Praga
Wysłany: 3 Lut 2015, 15:34   

langolier, u mnie od razu po wejściu w ustawienia wyskoczyła opcja wł/wył ryglowanie, w MK7 trzeba wchodzić "głębiej" w menu ustawień, także musisz poszukać w każdym podmenu...
_________________
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 
 
michal77 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
Wiek: 40
Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 602
Skąd: SWD
Wysłany: 3 Lut 2015, 18:37   

W mk7 nie ma ryglowania w menu.
langolier, nie zrobisz tego przez ELM, mayak Ci to zrobi taniej niż którykolwiek interfejs.
_________________
Ford Fiesta mk7 sport sea grey
Ostatnio zmieniony przez Parzych 3 Lut 2015, 19:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 4 Lut 2015, 10:27   

Kolega mayak też zrobi to "interfejsem i programem" - bo niby jak ?
Problemy są dwa:
1) jechać 250km (czas, paliwo) tylko po to by ustawić tę jedną funkcję ?
2) Fiestą jeździ żona, od której z ledwością można ją wydębić (w rozsądnych godzinach) w weekendy
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
Maniak 

Model: Ford Fiesta Mk7`08
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Dołączył: 16 Lis 2014
Posty: 16
Skąd: Lincoln UK
Wysłany: 26 Kwi 2015, 08:57   

w przedlifcie nie da się nawet idsem.
_________________
Programowanie kluczy, zmiana konfiguracji CCC, update modułów. Lincoln UK
 
 
MisiekT 
Prince of Tor Kielce 2013


Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
Wiek: 33
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 1928
Skąd: Wawa
Wysłany: 26 Kwi 2015, 09:45   

langolier napisał/a:
drzwi sie automatycznie blokowały po ruszeniu

to można było zawsze ustawiac w Fordach mechanicznie - np. odpowiednia iloscia powtórzeń zamykania/odblokowywania drzwi - poszukaj na sieci, może w MK7 tez jest taka opcja
_________________
MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056
 
 
 
michal77 


Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
Wiek: 40
Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 602
Skąd: SWD
Wysłany: 26 Kwi 2015, 11:02   

Może jednak w przed liftowych Fiestach mk7 nie ma takiej możliwości, tak jak pisze Maniak. Tak samo jest z domykaniem szyb (polifcie jest, przed nie ma).
To nie Mondeo że można sobie dużo rzeczy aktywować.
_________________
Ford Fiesta mk7 sport sea grey
 
 
 
langolier 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Titanium
Silnik: 1.0EcoBoost/125KM
Imię: Piotr
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 26 Kwi 2015, 11:34   

michal77 napisał/a:
Może jednak w przed liftowych Fiestach mk7 nie ma takiej możliwości, tak jak pisze Maniak. Tak samo jest z domykaniem szyb (polifcie jest, przed nie ma).
To nie Mondeo że można sobie dużo rzeczy aktywować.

No ale ja mam poliftową....

I czy moze być lepsze miejsce w sieci do uzyskania tej informacji niż to forum ? :pop:
_________________
Jest od listopada 2014
 
 
juniorkm7 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Sport
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Dołączył: 07 Paź 2014
Posty: 9
Skąd: Poznań
Wysłany: 26 Kwi 2016, 13:32   Jak się podłączyć do Mk7 i czemu tylko UCDS ?

A jakim ustrojstwem aktywuje domykanie/otwieranie szyb z pilota? Mam fieste po lifcie 1.6TDci sport dwudrzwiowa (podobno to tez ma znaczenie)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Ogłoszenie: NASZE OSIĄGNIĘCIA - czyli chwalimy się :)
PUCIO Frakcja wielkopolska 8 5 Gru 2008, 21:51
PUCIO
Brak nowych postów Ogłoszenie: Jak powstało życie
Co było, a nie jest zapisane w rejestr!!!
PUCIO Frakcja wielkopolska 6 21 Mar 2010, 23:10
Piter
Brak nowych postów Przyklejony: Strony i linki o Fiestach i nie tylko
Nikuś Linkownia 23 22 Gru 2017, 09:59
autovairas
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Przyklejony: [MK7] Fiesta MK7
Fordy Fiesta VII generacji (2009-....)
Freeman Nasze auta 0 12 Lip 2011, 16:28
Freeman
Brak nowych postów Przyklejony: Chciałem/chciałam się przywitać....
Gość Hyde-Park 1941 9 Kwi 2018, 23:04
Gandzior28


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group




Instagram




Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.