|
[MK5] Demontaż plastików bez uszkodzeń |
Autor |
Wiadomość |
mpn
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Family
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 10 Lis 2013, 00:51 [MK5] Demontaż plastików bez uszkodzeń
|
|
|
Witajcie.
Przymierzam się do montażu zdalnego sterowania centralnego zamka i dziś, rozpoznając temat miejsca wpięcia kabli, próbowałem zdemontować ten plastik przy podłodze chroniący wiązki przewodów idących do tyłu. Z elektryką sobie poradzę, natomiast ugrzązłem na demontażu plastiku przy lewej nodze kierowcy (nie wiem jak się fachowo nazywa -- listwa przypodłogowa?) Wykręciłem śruby -- metalową spod zaślepki i plastikową pod skrzynką bezpieczników, wyjąłem trzy kołki blokujące i niestety plastik nie chce odejść. Trochę się obawiam użycia większej siły żeby czegoś nie połamać. Wiecie może jak bezpiecznie i szybko to zdemontować? Coś podważyć, przesunąć czy po prostu na siłę podważać? |
|
|
|
|
Puff
Forumowy Maruda
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 11 Lis 2013, 17:03
|
|
|
Zakładam, że uszczelkę zdjąłeś. Łapiesz z góry i dołu i ciągniesz listwę pod kątem 45° w kierunku fotela, bo plastiki siedzące w miejscach montażowych są ustawione właśnie pod takim kątem. Siły trochę użyć trzeba, także mocno, ale z wyczuciem |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
|
TSRules
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 16 Lis 2013, 18:08
|
|
|
znam ten ból, ja ostatnio wymieniałem bo miałem połamane, z tym że ja sie nie pieściłem bo i tak były do wywalenia ( fachowo plastikowa osłona progu mniej więcej prócz tych kołeczków trzymają ją takie metalowe klipsy jeszcze, spróbuj wsunąć wkrętaka i z wyczuciem przy tych zatrzaskach podważać, najgorzej z tym przy siedzeniu przednim, jak plastik ma 13 lat to lubi być już niestety sztywny i łamliwy, powodzenia |
|
|
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|