|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Brak ssania - gaznik
fiesta1.1c - 26 Paź 2008, 22:28 Temat postu: [MK3] Brak ssania - gaznik czesc jestem tu nowy nie mialem ssania wczesniej ale rozebralem gaznik i ugiolem odrobinke plywaki do gory pojawilo sie ssanie ale silnik ma wysze obroty nie da sie ich zmienic nizej srobka od obroto wykrecona i wibruje silnikiem i szarpie mi silnikiem czy jak wymienie nowy plywak bendzie ok wszystko
JoeMix - 27 Paź 2008, 08:41
Ale o co chodzi, 1.1i - wtrysk, jaki pływak, jaki guzik od ssania?
mamuten - 27 Paź 2008, 12:26
on ma gaźnik tylko źle zaznaczył w opisie autka
JoeMix - 27 Paź 2008, 13:00
No Ok, ma gaźnik... jaki guzik od ssania? Pływak? Ten w gaźniku - co ona ma wspólnego z ssaniem?
k_myk - 27 Paź 2008, 16:58
JoeMix napisał/a: | No Ok, ma gaźnik... jaki guzik od ssania? Pływak? Ten w gaźniku - co ona ma wspólnego z ssaniem? |
Gdzie Ty "guzik" znalazłeś? Pływak ze ssaniem? Pewnie ma tyle wspólnego, co ten post z interpunkcją... 3 liniki tekstu i ani jednej wielkiej litery, ani jednego przecinka...ani jednej krpo... zresztą nieważne...
Zjedzcie mnie, ale nie potrafię tego niczym sobie wytłumaczyć...
Pozdrawiam,
k_myk
Freeman - 27 Paź 2008, 17:00
fiesta1.1c napisał/a: | ugiolem odrobinke plywaki do gory pojawilo sie ssanie ale silnik ma wysze obroty | ciekawe dlaczego???
JoeMix - 27 Paź 2008, 18:03
k_myk, no tak, coś mnie się ubzdurało, ale może dlatego iż za cholere nie kapuję o co tam chodzi
fiesta1.1c, Jak podgoiłeś pływali to nie pojawiło się ssanie tylko przestały działać zawory iglicowe sterowane pływakiem i silnik był zwyczajnie zalewany, pewnie też palił jak smok... teraz zanim cokolwiek zrobisz dalej to raz nowe pływali i/lub do speca na ustawienie zaworów iglicowych, poziomu paliwa w komorze itp.
fiesta1.1c - 27 Paź 2008, 21:13
JoeMix napisał/a: | k_myk, no tak, coś mnie się ubzdurało, ale może dlatego iż za cholere nie kapuję o co tam chodzi
fiesta1.1c, Jak podgoiłeś pływali to nie pojawiło się ssanie tylko przestały działać zawory iglicowe sterowane pływakiem i silnik był zwyczajnie zalewany, pewnie też palił jak smok... teraz zanim cokolwiek zrobisz dalej to raz nowe pływali i/lub do speca na ustawienie zaworów iglicowych, poziomu paliwa w komorze itp. | czesc a mam pytanie czy spec ustawi te plywaki zeby dobrze chodzil ?? i czy mogl mi mi ktos podac namiar na takiego speca w rzeszowie
Freeman - 27 Paź 2008, 21:17
fiesta1.1c napisał/a: | czy mogl mi mi ktos podac namiar na takiego speca w rzeszowie | najlepiej popytaj znajomych w mieści. Tu zadziała marketing szeptany.
fiesta1.1c - 28 Paź 2008, 15:16
JoeMix napisał/a: | No Ok, ma gaźnik... jaki guzik od ssania? Pływak? Ten w gaźniku - co ona ma wspólnego z ssaniem? | czesc napisz mi czy jest tam jakas kreska lub jakis szczegol ile powinno znajdowac sie tego paliwa tam gdzie sa plywaki
JoeMix - 28 Paź 2008, 15:37
Nie ma kreski... trzeba wymontować i ustawić na przyrządzie lub domowym sposobem na linijkę. Ale każdy gaźnik ma inaczej, dlatego najlepiej do speca, albo książka i w domu samemu.
fiesta1.1c - 28 Paź 2008, 15:47
czesc znalazlem to w ksiazce o co to chodzi polozenie plywaka TLDM 29-05 MM ale gory czy od dolu jak bym to wiedzial to mozna by bylo sudmiarka to ostawic jak by mi ktos powiedzial jak te wymiary ustawic
[ Dodano: Wto Paź 28, 2008 15:51 ]
JoeMix napisał/a: | Nie ma kreski... trzeba wymontować i ustawić na przyrządzie lub domowym sposobem na linijkę. Ale każdy gaźnik ma inaczej, dlatego najlepiej do speca, albo książka i w domu samemu. | znalazlem to w ksiazce o co to chodzi polozenie plywaka TLDM 29-05 MM lub 29+05 ale gory czy od dolu jak bym to wiedzial to mozna by bylo sudmiarka to ostawic jak by mi ktos powiedzial jak te wymiary ustawi
JoeMix - 28 Paź 2008, 16:11
W książce jest obrazek jak ustawiać.
fiesta1.1c - 28 Paź 2008, 20:15
JoeMix napisał/a: | W książce jest obrazek jak ustawiać. | w tej jednej sciagnietej z neta byly te dene gazik a jak ustawic plywaki nie ma tego
uciu - 28 Paź 2008, 21:35
fiesta1.1c napisał/a: | JoeMix napisał/a: | W książce jest obrazek jak ustawiać. | w tej jednej sciagnietej z neta byly te dene gazik a jak ustawic plywaki nie ma tego |
Bez urazy ale z tego co widze nie masz za dużego pojęcia o gaźnikach więc się za to nie zabieraj. Wymień w sklepie na zregenerowany, dokup uszczelki pod gaźnik, z wymianą chyba sobie poradzisz. To chyba najlepsze rozwiązanie tym bardziej że na zregenerowany gaźnik dostaniesz jakiś rok gwarancji Większość regenerują w Kaliszu w RENGAZ-ie, musisz tylko podczas zakupu oddać swój stary, coś na zasadzie z rączki do rączki
fiesta1.1c - 1 Lis 2008, 08:09
czesc a ja slyszalem ze regenerowane gazniki sa ciulowe jak z tym jest
JoeMix - 1 Lis 2008, 09:16
Jak kupisz od ciula lub ciulowej firmy to takie są, jak kupisz porządnie zregenerowany to jest porównywalny z nowym.
fiesta1.1c - 2 Lis 2008, 09:56
JoeMix napisał/a: | Jak kupisz od ciula lub ciulowej firmy to takie są, jak kupisz porządnie zregenerowany to jest porównywalny z nowym. | czesc a jaka firma wedlugl ciebie jest dobra ??
JoeMix - 2 Lis 2008, 10:31
freeman napisał/a: | najlepiej popytaj znajomych w mieści. Tu zadziała marketing szeptany. |
uciu - 2 Lis 2008, 14:12
fiesta1.1c napisał/a: | JoeMix napisał/a: | Jak kupisz od ciula lub ciulowej firmy to takie są, jak kupisz porządnie zregenerowany to jest porównywalny z nowym. | czesc a jaka firma wedlugl ciebie jest dobra ?? |
RENGAZ z Kalisza, naprawdę solidne chłopaki, znają się na rzeczy
fiesta1.1c - 3 Lis 2008, 08:57
uciu napisał/a: | fiesta1.1c napisał/a: | JoeMix napisał/a: | Jak kupisz od ciula lub ciulowej firmy to takie są, jak kupisz porządnie zregenerowany to jest porównywalny z nowym. | czesc a jaka firma wedlugl ciebie jest dobra ?? |
RENGAZ z Kalisza, naprawdę solidne chłopaki, znają się na rzeczy | czesc a ile kosztuje taka regeneracja gaznika
JoeMix - 3 Lis 2008, 08:59
http://rengaz--kalisz.webpark.pl/
fiesta1.1c - 7 Lis 2008, 01:31
uciu napisał/a: | fiesta1.1c napisał/a: | JoeMix napisał/a: | Jak kupisz od ciula lub ciulowej firmy to takie są, jak kupisz porządnie zregenerowany to jest porównywalny z nowym. | czesc a jaka firma wedlugl ciebie jest dobra ?? |
RENGAZ z Kalisza, naprawdę solidne chłopaki, znają się na rzeczy | czesc ladne tepaki sa na tym allegro pytam kolesia czy ma gaznik ma wyslij mi zdjecia tego gaznika to wyslal mi i mowi ze to jest gaznik a wyslal mi fotki jedno punktowego wtrysku i napisal ze to jest gaznik zero pojecia ani nie rozruznia co jest gaznik a co jedno punktowy wtrysk i kup od takiego to ci wysle zamiast gaznika jedno punktowy wtrysk
[ Dodano: Sob Lis 08, 2008 21:47 ]
uciu napisał/a: | fiesta1.1c napisał/a: | JoeMix napisał/a: | W książce jest obrazek jak ustawiać. | w tej jednej sciagnietej z neta byly te dene gazik a jak ustawic plywaki nie ma tego |
Bez urazy ale z tego co widze nie masz za dużego pojęcia o gaźnikach więc się za to nie zabieraj. Wymień w sklepie na zregenerowany, dokup uszczelki pod gaźnik, z wymianą chyba sobie poradzisz. To chyba najlepsze rozwiązanie tym bardziej że na zregenerowany gaźnik dostaniesz jakiś rok gwarancji Większość regenerują w Kaliszu w RENGAZ-ie, musisz tylko podczas zakupu oddać swój stary, coś na zasadzie z rączki do rączki | czesc gaznik jest ciezki tematem zamowilem na alegro gaznik z wysylka 67 zl i koles daje gwaracje rozruchowa chodz by stawal na glowie plywakow nie ustawi
[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 21:19 ]
JoeMix napisał/a: | http://rengaz--kalisz.webpark.pl/ | czesc mam pytanie co do gaznika kupilem od kolesia gaznik na alegro normalnie jak sie wkreca srubke od wolnych obrotow powinny obroty podnies sie a przy tym gazniku nie wzrastaja nawet gdy wkrece do konca to obroty silnika sa takie same
[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 21:58 ]
i powiedz mi czemu w tym gazniku na tej rurce gumowej sa te dwie zeczy a u mnie jest tam jedna rzecz umieszczona na tej rurce od silownika zwalniania przepustnicy a na tym gazniku co kupilem na allegro sa dwie umieszczone po to az wie zeczy na tym wezyku tu podaje link do gaznika tego co kupilem http://img515.imageshack....dsc00321db8.jpg
|
|