|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK3] Magic by inno reanimacja.
inno - 5 Paź 2010, 11:06 Temat postu: [MK3] Magic by inno reanimacja. 1. NICK: inno
2. IMIĘ: Paweł
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: Magic
5. ROCZNIK: MK3.5 95'
6. SILNIK: 1.3i/60KM
7. OPIS AUTA: Fiesta jest moim pierwszym samochodem. Kupiony w rodzinie i znałem o nim całą historię od 2005 roku. Wcześniej widywałem ją codziennie, bo jeździł nią sąsiad. Sprowadził FoFi od zachodnich sąsiadów w 2000r. Od września 2010r. jest w moim posiadaniu i przeszła egzamin (trasa Wielkopolska-Mazowsze ok. 350km). Początkowo byłem nastawiony sceptycznie do Forda, ale dziś twierdzę, że póki nie będzie takiej konieczności FoFi zostanie ze mną do końca swoich lub moich dni.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:
- żarówki PHILIPS Premium +30% Extra Light
- żarówki kierunkowskazów PY21W Unitec
- prosty bat anteny
- ramię wycieraczki tylnej od fiesty MK4
- wygłuszenie maski od diesla
- lotka na tylną klapę od XR2i
- uchylne tylne szyby
- wymieniony wkład lusterka zewnętrznego pasażera
- podświetlenie licznika od spodu na biało
b. mechaniczne:
- wymiana oleju silnikowego na Mobil Super 1000 X1 15W40
- wymiana płynu hamulcowego na Motul DOT4
- wymiana filtrów powietrza, paliwa i oleju
- wymiana paska alternatora
- wymiana pompki spryskiwaczy
- wymiana akumulatora
- wymiana uszczelki między kolektorem, a portkami
- wymieniony rozrusznik na taki po regeneracji
c. audio:
- radio odtwarzacz CD Pioneer DEH-1200MP (czerwone podświetlenie)
- głośniki średnio-wysokotonowe Pioneer TS-G1302i
- CB Radio TTI 550 + antena Sonar 875S przymocowana na magnesie
d. inne:
- klubowe naklejki na szybach
- płaskie pióra wycieraczek Unitec 3x480mm
- klubowe ramki na tablice
-
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne:
-------
b. mechaniczne:
-------
c. audio:
-------
10. FOTKI AUTA
Wygląd na dzień 05.10.2010r.
Pod maską:
Wnętrze:
Zewnątrz:
Felgi:
08.10.2010r.
Nowe żarówki - PHILIPS Premium +30% Extra Light
07.11.2010r.
Nowe radio i głośniki Pioneer
10.11.2010r.
Zmienione podświetlenie zegarka na pomarańcz. Docelowe będzie inne.
03.01.2011r.
Założona tylna wycieraczka od MK4, lotka na klapę (na razie leży i kurzy się w pokoju, bo czeka na cieplejsze dni), wygłuszenie maski (trzeba wyprać i czeka na zamówione zatrzaski/spinki).
24.01.2011r.
Naklejki klubowe. Przy naklejaniu spadła mi kropka z adresu URL, ale coś się dosztukuje.
02.03.2011r.
Po myjni
05.03.2011r.
Podświetlenie podłogowe drzwi
11.03.2011r.
Zamocowałem lotkę na klapie. Wymieniłem pióra wycieraczek na płaskie Unitec 3x480mm.
12.03.2011r.
Alusy Borbet 14" z letnimi oponami.
Odkryty zawias.
Przód: amory seria + niebieskie Eibachy
Tył: pomarańczowe KYB + niebieskie Eibachy
25.03.2011r.
Malowanie kosza na zapas.
29.03.2011r.
Autko tak wygląda.
23.04.2011r.
Klubowe gadżety: ramki pod tablice i smyczka do kluczyków.
28.04.2011r.
Montaż uchylnych szyb tylnych.
27.05.2011r.
Wygląd auta na dzień dzisiejszy.
piecuO - 5 Paź 2010, 11:39
ładna fiestka ale tylko zderzak od xr2i bez poszerzen?? będzie wyglądało kupa może lepiej pakiet od s-ki
luk-90 - 5 Paź 2010, 11:39
mój samochód rzadko kiedy widzi taki poziom paliwa
[ Dodano: Wto Paź 05, 2010 11:40 ]
piecuO napisał/a: | ładna fiestka ale tylko zderzak od xr2i bez poszerzen?? będzie wyglądało kupa może lepiej pakiet od s-ki |
A S;ka ma inne zderzaki niż cywilne, bo nie wydaje Mi sie
piecuO - 5 Paź 2010, 11:42
a taka dokładka pod zderzak to nie była seria z s-ki??
[ Dodano: Wto Paź 05, 2010 11:44 ]
http://www.fotosik.pl/sho...ca3a68cae39bc7e
[ Dodano: Wto Paź 05, 2010 11:45 ]
a nieeeeeee to jest dokładka RS no o czymś takim w każdym razie myślałem
inno - 5 Paź 2010, 15:13
piecuO napisał/a: | ładna fiestka |
dzięki
piecuO napisał/a: | ale tylko zderzak od xr2i bez poszerzen?? będzie wyglądało kupa |
nad tym się jeszcze nie zastanawiałem. trzeba najpierw wnętrze zrobić, bo radio na kasety seryjne, jakieś głośniczki, ta zaślepka i wtedy się zastanowię co dalej.
luk-90 napisał/a: | mój samochód rzadko kiedy widzi taki poziom paliwa |
za to mój średnio dwa razy w miesiącu tak będzie miał.
Parzych - 5 Paź 2010, 16:44
piecuO napisał/a: | tylko zderzak od xr2i bez poszerzen?? będzie wyglądało kupa | Można zapodać nakładki na błotniki od Futury...
inno - 5 Paź 2010, 21:30
pożyjemy zobaczymy, a tu jedna z fotek zrobiona przez kumpla ze szkoły filmowej w Łodzi
Bezimienny - 5 Paź 2010, 21:55
Jakis takis brudny sie wydaje
Dziwne te fotele, to fabryczne w mk3,5 czy jakieś zmieniane?
inno - 5 Paź 2010, 22:15
Bezimienny napisał/a: | Jakis takis brudny sie wydaje |
specjalnie, zeby nie było, po zrobieniu fotek byłem na myjni. kolejność mi się pomieszała.
Bezimienny napisał/a: | Dziwne te fotele, to fabryczne w mk3,5 czy jakieś zmieniane? |
sam nie wiem, miałem pytać na forum. w takim stanie był kupiony od ciotki i 4 lata temu ciotka taki kupiła.
CzaRmaX - 6 Paź 2010, 13:38
inno napisał/a: |
Bezimienny napisał/a: | Dziwne te fotele, to fabryczne w mk3,5 czy jakieś zmieniane? |
sam nie wiem, miałem pytać na forum. w takim stanie był kupiony od ciotki i 4 lata temu ciotka taki kupiła. |
Ostatnio przeglądając Allegro identyczne fotele i tylną kanapę widziałem w zezłomowanej Futurce.
kenczorf - 6 Paź 2010, 21:30
Bezimienny napisał/a: | Dziwne te fotele, to fabryczne w mk3,5 czy jakieś zmieniane? | mam takie wraz z kanapa do sprzedania za 50 zeta Moje sa z fiesty mk3
inno - 8 Paź 2010, 23:21
dzisiaj zakupiłem kompletną poduszkę pasażera od użytkownika Patrycjan.
teraz trzeba będzie ją założyć i podjechać, po zimowe oponki, bo za tydzień zapowiadają już śnieg
edit 14.10.2010
poduszka dalej nieprzymocowana. nie ma na nią czasu jak narazie i chyba oddam do kogoś, zeby mi to zrobił, bo czujniki mogą być walniętę a nie chce, żeby wystrzeliła.
kupiłem i założyłem nowe żarówki, bo prawa padła ze starości była jakaś Tungsram, a obecnie mam 2 nowe PHILIPS Premium +30% Extra Light. Jutro zapodam jakieś fotki jak to wygląda, bo dzisiaj już nie mam na nic siły. No i wczoraj była grana polerka blach
piecuO - 24 Paź 2010, 21:08
myślisz jeszcze o zderzaku??? sprawdz http://www.fiestaklubpols...0d50148e#523457
inno - 2 Lis 2010, 20:00
Z tym zderzakiem się spóźniłem.
Natomiast w piątęk udaję się zakupić radyjko i głośniki.
Radio mam już wybrane. TO
Co do głośników będę się musiał kogoś poradzić.
Zapomniane fotki nowych żarówek wstawiam dopiero teraz.
Mijania z odległości.
Mijania z bliska.
Mijania lewa lampa.
Drogowe lewa lampa.
Niestety znów nie zawitam na spot w Warszawie. (wyjazd fofi na wesele)
Być może w grudniu mi się uda. Jak najbardziej się postaram.
Po weekendzie pochwalę się zakupem audio
kenczorf - 2 Lis 2010, 21:03
Co do glosnikow to jakis zestaw odseparowany...ale jaki to ci nie powiem, bo zasada jest taka, ze dobre radio zagra lepiej na kiepskich glosnikach, niz kiepskie radio na porzadnych glosnikach. To moze jakis zestaw Helixow albo cos tanszego bo Hertzow to radio nie uciegnie
inno - 3 Lis 2010, 18:43
co do radia to może znajdę jakieś inne w tej cenie, bo na wszystko chcę wydać koło 300zł.
ale raczej nie więcej. głośniki napewno odseparowane.
zastanawiam się nad umieszczeniem tweeterów. nie wiem czy lepiej je położyć na desce czy lepiej będzie grzebać się z wciskaniem ich w plastiki wewnątrz te ze sterowaniem lusterkami. to nie ma wyglądac a normalnie sobie grać. na żadne zawody nim jeździł nie będę.
Nikuś - 3 Lis 2010, 18:49
inno napisał/a: | to nie ma wyglądac a normalnie sobie grać. |
za 300 zł to będzie grać tak sobie . Jak chcesz mieć audio którego przyjemnie się słucha, to trzeba dać 400-500 zł na radio, min 300-400 zł głośniki, 50-100 zł wygłuszenie 1 pary drzwi. Wtedy będzie grać lux
kenczorf - 3 Lis 2010, 19:01
jak masz tylko 300 to o ile twoje obecne glosniki nie sa uszkodzone to kup za ta kwote jakies radio...oczywiscie uzywane
dziamdziam - 3 Lis 2010, 19:02
100 zł za jedną parę drzwi? czym chcesz to wygłuszać?
Nikuś - 3 Lis 2010, 19:10
dziamdziam, opcja minimum: taśma dekarska.
kenczorf - 3 Lis 2010, 19:15
a najlepiej mata wygluszajaca silver bo jest elastyczna i lekka ale koszt na przod wygluszajac tylko od zewnatrz to 250-300 zeta. Moze i drogo ale niska waga nie obciaza drzwi a dodatkowo nie speka na mrozie
dziamdziam - 3 Lis 2010, 19:25
a co np z matami bitumicznymi? są stosunkowo tanie bo 50 x 25 na allegro można kupić za 4.40. ostatnio są dość chodliwe i z tego co widziałem używane również do wygłuszania drzwi.
Nikuś - 3 Lis 2010, 19:28
dziamdziam, dobre do zaklejenia otworów, i tylko do tego. Efekt raczej mizerny, jak chcesz zrobić to porządnie to obklejasz całe drzwi od wewnątrz i zewnątrz jakimś lepszym wytłumieniem.
DemptD - 3 Lis 2010, 19:29
Nikuś, tasma dekarska to za 100zł wygłuszysz całe auto
Nikuś - 3 Lis 2010, 19:34
DemptD, podałem przykładową kwotę ja 10 mb kupiłem za 70 zł, do pary drzwi zużyłem około 2/3, czyli koszt około 50zł. czyli 2 pary drzwi 100zł Dlatego napisałem "50-100zł".
DemptD - 3 Lis 2010, 19:36
e tam ja kupiłem rolkę 10m x 30cm za 110zł i wygłuszone nawet oparcia tylnej kanapy i jeszcze zostało a jest zrobione dokładnie
kenczorf - 3 Lis 2010, 19:41
mata bitumiczna to cos jak mata dekarska. Ogolnie chodzi o to zeby z drzwi zrobic zamknieta komore dla pracy glosnika. Bitumiczna tak samo obciazy ci drzwi a na dluzsza mete speka na mrozach i zrobia ci sie basreflexy
[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 19:48 ]
http://allegro.pl/stp-sil...1285365706.html jak ktos chce zrobic dobrze to taka mata. Dwie sztuki czyli 110 zeta wystarcza na oklejenie drzwi z zewnatrz tzn pod tapicerka. Z tego co gadalem z gosciem ktory zaklada car audio to mowi, ze wewnatrz okleja drzwi tylko przy grubych projektach za kilka tysiakow bo przy gorszym sprzecie nie czuc roznicy
przemo_rsr - 3 Lis 2010, 21:11
hehe, nie tania zabawa , jak ktoś potrafi to niech sobie wylewkę zrobi bedzie gut
inno - 3 Lis 2010, 22:34
to ma być najzwyklejsze audio póki co, a w przyszłym miesiącu pomyślę nad wygłuszeniem drzwi.
zdecydowałem się na tego pioneera z norauto, którego proponował mi mafisto, a dokładniej model DEH-1200MP TEN
co do głośników, to bardziej kulawe nie mogą być. każdy noname, prawy ma większą moc niż lewy i wcale nie da się słuchać, dlatego zmieniam całość. nie zarabiam kokosów, a pieniądze na drzewach nie rosną i dlatego zestaw za 300zł. nie jeżdżę mercedesem, audi czy bmw, żeby odrazu audio za 1000zł wsadzić, bo to byłoby 2/3 ceny mojej fiesty.
a tak z drugiej strony to mały offtopic się zrobił z tego tematu.
kenczorf - 3 Lis 2010, 22:46
w cenie tego modelu znajdziesz uzywke alpina ktory zagra lepiej niz ten pionek np http://allegro.pl/radio-a...1300302456.html lub http://allegro.pl/alpine-...1287518644.html a jesli chchesz juz nowy to http://allegro.pl/alpine-...1303987029.html
inno - 3 Lis 2010, 22:50
jak już pisałem nie chce robić szału radiem dźwiękiem czy czym kolwiek, to poprostu ma grać, żebym mógł posłuchać radia płyty czy muzyki z ipoda, głównie przy dojazdach do pracy.
przemo_rsr - 3 Lis 2010, 22:50
kenczorf, kolega ma takie w golfie, niezle mu to gra nawet
kenczorf - 3 Lis 2010, 22:52
inno, rozumiem cie. Chcialem tylko pomoc bo za te same pieniadze mozesz miec lepszy sprzet
tajmus - 3 Lis 2010, 23:06
Mialem na stanie takie Alpinki. Dobry sprzet. Polecic mozna bo kwota niewielka
inno - 3 Lis 2010, 23:08
ale jakość co do sprzętu to wolę kupić nowe niekoniecznie lepsze, ale nie wiadomo co kupię używane. przeceż nie sprawdze odrazu przy odbiorze.
dziamdziam - 3 Lis 2010, 23:18
zawsze możesz obczaić okoliczne lombardy. można znaleźć czasami używki prawie nowe za śmieszne pieniądze i masz pewność, że sprawne.
Magda M. - 4 Lis 2010, 09:38
Ostatnio zmieniałam radio i głosniki i całość wyszła mnie około 250 zł.
Kupiłam używane radio JVC za 180 zł i do tego nowe głośniki Peyiyng Alien za 56 zł (plus przesyłka). O - takie:
radio:
http://www.ceneo.pl/374888
http://allegro.pl/radiood...1288151176.html
i głośniki:
http://allegro.pl/glosnik...1265759709.html
I jestem bardzo zadowolona - radio gra czysto, nie ma szumów czy trzasków... W zestawieniu z tym, co tu proponujecie, to pewnie szału nie robi, ale jak na moje potrzeby (radio, płyta, muza z iPoda przez transmiter) wystarcza w zupełności.
inno - 7 Lis 2010, 23:29
radio i głośniki zakupione
Radio: Pioneer DEH-1200MP
Głośniki: Pioneer TS-G1302i
Na odseparowane narazie mnie nie stac, a jutro postaram się wrzucić fotki jak to wygląda w fieście
[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 12:53 ]
Więc tak jak obiecałem, troche później, ale lepiej niż wcale wstawiam zdjęcia nowego audio w FoFi. Jak w poście wyżej Radio Pioneer DEH-1200MP i Głośniki TS-G1302i.
Przy okazji wyjąłem zielony plastik z zegarka i tak to teraz wygląda.
A tu obecny zimowy wygląd FoFi.
Korzystając z okazji link do tematu, w którym sprzedaję stare oryginalne radio Ford Blaupunkt SOUND 2000 - TUTAJ
Witek1992 - 6 Gru 2010, 19:55
Fele odmaluj
Krzysiek - 6 Gru 2010, 20:20
Popatrzyłem dzisiaj na zdjęcia twojej i doszedłem do wniosku że jak w mordę strzelił podobna do mojej jak nie identyczna Fajna fajna
inno - 6 Gru 2010, 22:29
Witek1992 napisał/a: | Fele odmaluj |
Fele po zimie będą szły do malowania (stalówki). W tym roku nie dałem rady, ale w przyszłym napewno się znajdzie czas. A alusy na przyszłą zimę oddam do renowacji.
Intense napisał/a: | Popatrzyłem dzisiaj na zdjęcia twojej i doszedłem do wniosku że jak w mordę strzelił podobna do mojej jak nie identyczna Fajna fajna |
Na Twoją jeszcze nie patrzyłem, ale w takim razie nie moge być dwie identyczne i musze coś z moją pokombinować. między innymi malowanie oryginalnych alufelg BORBET, uchylne szybki, szyberdach, daszek na klapę i wycieraczka z mk4.
Edit 09-12-2010:
Zakupiłem lotkę od XR2i oraz prosty bat od anteny.
Krzysiek - 9 Gru 2010, 16:21
inno napisał/a: | Intense napisał/a: | Popatrzyłem dzisiaj na zdjęcia twojej i doszedłem do wniosku że jak w mordę strzelił podobna do mojej jak nie identyczna Fajna fajna |
Na Twoją jeszcze nie patrzyłem, ale w takim razie nie moge być dwie identyczne i musze coś z moją pokombinować. między innymi malowanie oryginalnych alufelg BORBET, uchylne szybki, szyberdach, daszek na klapę i wycieraczka z mk4.
Edit 09-12-2010:
Zakupiłem lotkę od XR2i oraz prosty bat od anteny. |
Spoko spoko po zimie zobaczysz że już nie będą identyczne ::-):
inno - 3 Sty 2011, 19:23
Po miesiącu bezruchu w pracach przy Fieście:
(Sory za jakość zdjęć, ale robione telefonem.)
- założona tylna wycieraczka od MK4
- lotka na klapę (na razie leży i kurzy się w pokoju, bo czeka na cieplejsze dni)
- wygłuszenie maski (trzeba wyprać i czeka na zamówione zatrzaski/spinki)
- zamówione diody, rezystory i wszystko co potrzebne, żeby licznik wyglądał tak jak w poradniku "Abli z Polski" (a może nawet lepiej)
przemo_rsr - 16 Sty 2011, 21:01
fajne , zegary z obrotkiem skołuj
kuba87 - 16 Sty 2011, 21:02
mam zegary z obrotkiem jak coś to pw
inno - 31 Sty 2011, 15:04
Mam zegary z obrotkiem jak widać w pierwszym poście tematu. Zdjęcie wyżej było z poradnika Abli. Za zegary zabieram się w przyszłym tygodniu po wypłacie, bo trzeba kupić lutownicę.
Dla porównania mój licznik i licznik abli:
A tu wlepki klubowe na szyby z 24.01.2011r. Przy naklejaniu spadła mi kropka z adresu URL, ale coś się dosztukuje.
Nie doczekałem się jeszcze spinek do wygłuszenia maski zamówionych 3 stycznia, ciągłe telefony do sprzedawcy nic nie skutkowały, bo nie odbierał. Udało mi się wczoraj dodzwonić i miał iść złożyć reklamację na poczcie... (znając życie dopiero je wyśle...) a jak nie to sprawa skończy się z kontaktem allegro.
bojarek - 31 Sty 2011, 16:15
inno: Pióro tylnej wycieraczki chyba nieoryginalne...
luk-90 - 31 Sty 2011, 17:28
ramię wycieraczki by mk4
madek - 31 Sty 2011, 17:29
Pióro z MK4, znany patent wśród Mk3owiczów
inno dasz linka do tych spinek? Bo u mnie kilka brakuje i całe wygłuszenie mi wisi w środkowej części
inno - 31 Sty 2011, 18:35
Ramię już wcześniej pokazywałem
Link do spinek http://allegro.pl/kolek-s...1433270955.html
madek - 31 Sty 2011, 18:41
inno, dzięki, jeszcze jak by miał takie jak do boczków na drzwiach to super, ale nie widze
Krzysiek - 31 Sty 2011, 18:45
Liczy się progress chyba będę zmuszony założyć taką samą tylną wycieraczkę
inno - 31 Sty 2011, 18:57
moim zdaniem to ramię nie tylko lepiej wygląda, ale też lepiej dociska pióro do szyby.
co do spinek jak znajdę to też wstawię tu link, bo też szukam
edit:
nie jestem pewien, ale chyba o coś takiego chodzi.
Marcinowaty - 1 Lut 2011, 19:12
Jak tak patrze na kierownice twojego auta, z początku tematu, to widzę swoją
Chodzi mi o to że masz zaślepkę zamiast airbaga. Jak nie wierzysz to popukaj. Dzięk twardego plastyku prawdę ci powie..
Fordon - 1 Lut 2011, 19:58
Spinki ROMIX
http://www.romix.pl/index...id=19&Itemid=38
Po lewej stronie macie wyszukiwarke spinek....
mmbu - 1 Lut 2011, 20:07
Własnie nie pamiętałem jak się firma mająca sklep na Wolskiej nazywa. Nie ma takiej spinki jakiej oni nie mają. Najgorsze co może nas spotkać , to kiepski dzień sprzedawcy , który jej nie znajdzie
inno - 1 Lut 2011, 22:28
Marcinowaty napisał/a: | Jak tak patrze na kierownice twojego auta, z początku tematu, to widzę swoją
Chodzi mi o to że masz zaślepkę zamiast airbaga. Jak nie wierzysz to popukaj. Dzięk twardego plastyku prawdę ci powie.. |
To wiedziałem od początku, bo samochód był bity jak możesz w pierwszym poście tematu przeczytać i wyjęte były obie poduszki. Pasażera już kupiłem teraz trzeba kupić tą do kierownicy i sensory.
Muszę tam podjechać, bo mam całe dwie spinki w tej osłonie klapy od strony bagażnika.
Edit 13.02.2011r
Wygłuszenia maski nie założyłem, bo spinki okazały się za małe i wypadają.
Edit 21.02.2011r
Ktoś się ze mną kłócił, że w kosiarach 1.3i osłona zaworów jest szara czy tam jakaś, ale napewno nie czarna:
Edit 02.03.2011r
Byłem dzisiaj na myjce. Myjąc szyby widziałem niczego nie bojącego się faceta, który mył silnik benzynowego JEEP'a karcherem
Edit 04.03.2011r
Dzisiaj zrobiłem podświetlenie podłogowe drzwi w mojej MK3. Może nie do końca elegancko, ale efekt jest widoczny. Mam w każdych drzwiach 5x5cm taśmy led czyli 15 diod na drzwi.
Schemacik jak podłączyłem to do samochodu.
To brązowe z zielonymi strzałkami to przełącznik w której pozycji ma być włączona lampka. Niebieskie strzałki pokazują blaszki do których bezpośrednio się podpiąłem. Nie lutujemy do kabli tylko do blaszek. Plus podłączamy do blaszki przy żarówce(2), a masę do tej drugiej (1). Kółeczka z krzyżykami to paski z diodami. W ten oto sposób podświetlenie w drzwiach działa w każdej pozycji działania lampki. Jedyny minus to taki, że oba drzwi świecą równocześnie, ale narazie mi to nie przeszkadza. Za jakiś czas podłącze to przez guzik który gasi lampkę i wtedy powinno być dla każdych drzwi osobno.
Edit 05.03.2011r
Fotki podświetlenia:
Jeszcze jasno
Ciemno
Gdyby nie światełka to pasażer wdepnął by w niezłe g**no
Przy zamkniętych drzwiach i widok przez szybę i otwarte lewe drzwi
Zbliżenie
No i ostatnimi czasy czyt. dzisiaj dojechałem do pracy zatrzymałem się zaciągam ręczny i tylko słyszę JEP no i ręczny działa teraz na jedno koło... Trzeba zmienić linkę chyba, że to co innego.
Bezimienny - 5 Mar 2011, 23:41
Zaraz będziesz musiał dodatkowy aku do auta złożyc żeby zasilić to wszystko
Montuj w końcu ta lotke bo szpetne to auto bez lotki jest
P.s gdzie ci spieprzył znaczek z maski?
inno - 5 Mar 2011, 23:54
Bezimienny napisał/a: | Zaraz będziesz musiał dodatkowy aku do auta złożyc żeby zasilić to wszystko |
To jest jedyne dodatkowe oświetlenie, bo oświetlenie zegarów nie wypaliło. Diody za duże kupiłem i haczyła o nie linka prędkościomierza.
Bezimienny napisał/a: | Montuj w końcu ta lotke bo szpetne to auto bez lotki jest |
To niech śnieg przestanie padać i skończą się mrozy. W tym miesiącu napewno wpadnie na auto.
Bezimienny napisał/a: | P.s gdzie ci spieprzył znaczek z maski? |
Znaczek rozklejony i wyczyszczony leży w domu czeka na dobre dni. Odkleiłem go jak się zaczęły mrozy, bo odkleił się w 3/4 i w każdej chwili mógł zniknąć na zawsze. A teraz mam na niego oko.
DemptD - 6 Mar 2011, 09:11
inno napisał/a: | Byłem dzisiaj na myjce. Myjąc szyby widziałem niczego nie bojącego się faceta, który mył silnik benzynowego JEEP'a karcherem |
yyy? no i? ja kosiarkę też tak myłem kilka razy
matrix-1990 - 6 Mar 2011, 10:38
no ładnie tam poszedłeś do przodu silniki normalnie się myje karcherem, szczególnie jak chce się wiedzieć, czy nie ma wycieku oleju
przemo_rsr - 6 Mar 2011, 13:04
ciewawe i pomocne
inno - 11 Mar 2011, 22:39
Dzisiaj tj. 11.03.2011 wkońcu wpadła lotka na klapę i wymieniłem pióra wycieraczek na te płaskie firmy Unitec (wszystkie 480mm). Nieźle zbierają w końcu.
Ktoś musi być pierwszy więc jutro zmieniam kapcie na letnie. W przyszłym tygodniu daję do ustawienia zbieżność, bo akurat mam urlop.
A w niedziele zaczynam renowację 13" stalówek od esioka, 1 fiestowej na zapasówkę zimową i jednej niewiadomego pochodzenia 14" stalówki na zapas letni. Szczotka druciana zakupiona. Papiery 320 zwykły; 480, 600, 800 i 1000 wodne. Zostały do zakupienia szpreje i taśma maskująca. Wybrałem już i robię czarny mat t polerowany rant. Zastanawiam się też nad białym rantem.
DemptD - 11 Mar 2011, 22:54
łobosze.. z tyłu do ramienia mk4 nie daje się takiego pióra bo to wygląda jak.. UWAGA.. kupa..
Witek1992 - 11 Mar 2011, 22:56
DemptD napisał/a: | łobosze.. z tyłu do ramienia mk4 nie daje się takiego pióra bo to wygląda jak.. UWAGA.. kupa.. |
DemptD, Przecież to zależy od gustu
DemptD - 11 Mar 2011, 22:58
gust, gustem..

ale różnica jest..
inno - 11 Mar 2011, 23:01
a mnie tam się podoba:P Przynajmniej zlewa się z całą fiestą, która wygląda jak ciosana toporem. A tak serio to nie chodziło mi o wygląd pióra tylko o funkcjonalność. Zwykłe pióra już po tygodniu ch****** zbierały przy końcu, a teraz na tym płaskim bardzo dobrze na całej długości pióra.
DemptD - 11 Mar 2011, 23:03
a moje jakoś po roku z tyłu zbiera tak samo jak na początku zbierało
Witek1992 - 11 Mar 2011, 23:04
Mało używasz?
inno - 11 Mar 2011, 23:09
a ja lubie widzieć czy ktoś mi w d*** nie chce wjechać. i już mi nie spamujcie tematu
Witek1992 - 11 Mar 2011, 23:27
inno - 12 Mar 2011, 11:51
Dzisiaj wymieniłem koła na alusy Borbet 14" z letnimi oponami.
Odkryłem w końcu mój zawias na przodzie i tyle. Zawsze mi się wydawało, że moja jest coś za niska na serię, zwłaszcza z tyłu. Znalazłem sprężyny Eibacha niebieskie z logo Ford RS na przodzie i tyle i z tyłu amorki KYB pomarańczowe. Nie wiem ile daję to obniżenia, ale z tyłu jest naprawdę twardo.
Ad@mus - 12 Mar 2011, 12:06
amorki w sumie nie obnizaja, ale na twardosc maja wplyw, chodzi o sile tlumienia
KYB to dobry szit, i wytrzymały i dobrze sie na nim jedzie, ale twarde toto jest
alu sa spoko. ale wzor nie powala, plus za to ze sa, ale mogles wybrac cos zadziornego
Witek1992 - 12 Mar 2011, 12:23
Ładniutko ona sobie siedzi
kenczorf - 12 Mar 2011, 19:16
wszystkei pomarancze kyb co widzialem to byly gazowe z allegrowskich wyprzedazy ktore sie w przeciagu 1-3 lat wylewaly...zalezy ile kto i jak jedzi. W sklepach gazowki sa czarne
Parzych - 12 Mar 2011, 21:53
kenczorf napisał/a: | wszystkei pomarancze kyb co widzialem to byly gazowe z allegrowskich wyprzedazy ktore sie w przeciagu 1-3 lat wylewaly | kenczorf, sory, ale jak może się wylać gaz inno, fajne sprężynki...
kenczorf - 12 Mar 2011, 22:10
Parzych, hehe ja nawet nie wiem czy sa jakies czysto gazowe amory jak ktos mowi gazowka tzn ze amor jest gazowo-olejowy. Przyjelo sie w skorcie ze olej to olej a gaz to gazowo-olejowy
Parzych - 12 Mar 2011, 22:25
Oka, wsio jasne...
inno - 12 Mar 2011, 23:02
Ad@mus napisał/a: | amorki w sumie nie obnizaja, ale na twardosc maja wplyw, chodzi o sile tlumienia
KYB to dobry szit, i wytrzymały i dobrze sie na nim jedzie, ale twarde toto jest |
Oj jest TWARDO Nikt nie chce na tyle jeździć, bo mówią, że za twardo i trzaskają głowami o dach na wybojach.
Ad@mus napisał/a: | alu sa spoko. ale wzor nie powala, plus za to ze sa, ale mogles wybrac cos zadziornego |
mi się bardzo podobają te felgi tylko mogłyby być 15". nie wybierałem ich kupiłem takie w komplecie z autkiem co widać na 1 stronie.
kenczorf napisał/a: | wszystkei pomarancze kyb co widzialem to byly gazowe z allegrowskich wyprzedazy ktore sie w przeciagu 1-3 lat wylewaly...zalezy ile kto i jak jedzi. W sklepach gazowki sa czarne |
Autko najpierw było sprowadzone z niemiec nie wiem czy sąsiad coś w nim grzebał czy nie, ale w 100% jestem pewien nawet zadzwoniłem do ciotki, żeby się upewnić czy coś grzebała przy zawieszeniu i mówiła, że nie. Ciotka miała FoFi chyba od maja 2005r. , ale napewno tego roku i jak do tej pory to nic z nich się nie wylewa i nie cieknie, więc już prawie 6 lat trzymają.
Parzych napisał/a: | inno, fajne sprężynki... |
no ba
A co do prac przy stalówkach to stoją do wtorku lub czwartku, w zależności od tego kiedy mój wulkanizator będzie miał czas, żeby zdjąć z nich opony.
Edit 25.03.2011r.
Renowacja stalówek rozpoczęta, a w międzyczasie wyszlifowałem i pomalowałem kosz na zapas.
Freeman - 29 Mar 2011, 21:34
No to jak z tymi modami?
inno - 29 Mar 2011, 21:35
Dzisiaj był czas na myjnię a potem na mini sesyjkę na ursusie
Z modami trzeba poczekać, bo fundusze nie wystarczają. W czwartek daje zrobić hamulce a reszte kasy odkładam na zlot i dalej biorę się za szlifowanie stalówek.
Freeman - 29 Mar 2011, 21:45
inno, a co tylna rejestracja tak odstaje?
inno - 29 Mar 2011, 22:15
ta nakrętka co jest do klapy przymocowana czy nie wiem co to dokładnie jest (to co się śrubkę w to wkręca) ma wyrobiony gwint i śrubka z tego wypada. muszę to uciąć i normalnie na śrubę skręcić.
DemptD - 29 Mar 2011, 22:47
yyyy... a ten negatyw na tyle to co wyraża?
Bezimienny - 29 Mar 2011, 23:01
A no widać negatyw na tylnym prawym kole, starość czy było łup w krawężnik?
bidżej - 29 Mar 2011, 23:14
omfg, coś tam jest kosmicznie krzywo w tym tylnym zawiasie
madek - 29 Mar 2011, 23:20
Bezimienny, jak łup to raczej w druga strone sie wygina
Bezimienny - 29 Mar 2011, 23:23
No też prawda, ale u nas ludzie zdolni są to kto wie
inno - 30 Mar 2011, 15:23
aż taki zdolny nie jestem. negatyw jest przez springi eibacha i amorki kyb. coś tam było kombinowane, żeby był negatyw, ale to jeszcze w deutschlandach. na zdjęciach to tak dziwnie wyglada, ale na obu kołach jest równo.
bidżej - 30 Mar 2011, 15:53
inno napisał/a: | negatyw jest przez springi eibacha i amorki kyb. coś tam było kombinowane, żeby był negatyw | jedyne co mogło być, to porządny młot albo palnik. z tyłu jest przecież sztywna belka. i powodem negatywu na pewno NIE SĄ sprężyny ani amortyzatory.
Parzych - 30 Mar 2011, 17:13
Jako ciekawostkę powiem, że ja mam z tyłu negatyw od nowości...
inno - 23 Kwi 2011, 10:01
Wczoraj dotarła solidnie zapakowana paczka z ramkami klubowymi i smyczką do kluczyków. Dzisiaj montaż.
Klubowe gadżety: ramki pod tablice i smyczka do kluczyków.
Trzeba jeszcze zdrapać resztkę naklejki forda, naklejkę Magic i tą naklejkę biało-czerwoną, co przykleiłem i przydałoby się odnowić znaczek fiesta, bo wygląda już tragicznie.
może ktoś z wawa teamu albo nie tylko kojarzy to miejsce ?
https://picasaweb.google.com/wielkadupa5/Fiesta#5600249693029635698
///Edit: 01.05.2011
Wczoraj kupiłem i wymieniłem filtr powietrza na Hart'a, ale produkcja oczywiście Filtron.
Kupiłem też czujnik temp. na licznik, ale czujnik został w samochodzie, a ja tylko na chwile wpadłem do domu po klucze i spadałem dalej, oczywiście nie zabrałem 13... CZujnik poczeka do wtorku, może nie będzie padać.
///Edit: 03.05.2011
Czujnik temp na licznik wymieniony na zielony i w końcu działa jak należy.
///Edit: 22.05.2011
zapomniałem dodać, ale od ponad 2 tygodni mam uchylne szybki na tyle
Bezimienny - 21 Maj 2011, 10:28
No to sesyja fot. jakaś by sie przydała. Sam polowałem na tylne uchylne, ale fiesta nie doczekała.
Pozdrawiam.
inno - 21 Maj 2011, 10:41
Musiałbym samochód umyć. Może jutro z rana na myjnie podjade, bo wolne mam to i się fotki porobi
i trzeba jeszcze kupić siłownik i kable, bo przycisk już kupiłem od Vana i będzie otwierana klapa z guziczka
Marcinowaty - 23 Maj 2011, 21:04
inno napisał/a: | poduszka dalej nieprzymocowana. nie ma na nią czasu jak narazie i chyba oddam do kogoś, zeby mi to zrobił, bo czujniki mogą być walniętę a nie chce, żeby wystrzeliła.
|
A jaką będziesz miał pewnosć że nie wystrzeli jak ktoś inny zamontuje? U siebie też chciałem założyć, bo na kierownicy mam zaślepkę, twardą jak skała. Albo podmienię ją na poduche która będzie robić jako atrapa albo wywalę gdzieś poduchę z ciekawości..
inno - 24 Maj 2011, 18:31
zrezygnowałem już z instalowania poduszki. zamontuje tylko poduche, ale podłączał nie będę. na pasażerze jest, a w czerwcu może wpadnie na kiere i wtedy kiera do obszycia skórą, bądź flokowania, ale to już w późniejszym czasie.
///Edit: 25.05.2011
Obiecane fotki jak się teraz prezentuje Fiesta:
///Edit: 25.05.2011
i kilka fotek z wczoraj
inno - 25 Cze 2011, 11:20
Po czerwcowym spocie WawaTeam'u zyskałem poduszkę w kierownicę od Maćka_B
[Zdjęcie później]
Więc zaślepkę mam na sprzedaż jakby ktoś chciał.
Choć z kasą było ciężko udało mi się też pojechać na upragniony zlot.
Moja panoramka robiona telefonem
Mafios miał na sprzedaż niebieskie FIFFT'y z braku kasy ich nie wziąłem, ale była przymiarka do granatowego auta. Mam trzy fotki. Mi się to zadżebiście, ale to zadżebiście podoba.
Na zlocie udało mi się moją magiczną kosiarką wyrwać 2 miejsce w miniKJSie.
Stwierdziłem, że nie ma sensu już pakować $$$ w ten samochód, bo w okresie wakacji czeka mnie kupno drugiego, a ten okazał się rozbitkiem po całości, szpachla jest nawet na dachu. Nie chce wiedzieć co z nim było... a modów w tym samochodzie raczej już nie będzie. Trzeba powoli rozglądać się za kolejną Fiestą.
luk-90 - 25 Cze 2011, 11:36
pomimo słabiutkich autek rywalizacja i zabawa była przednia, do następnego
Sztandi - 25 Cze 2011, 12:43
Jak na takie bryki trzymaliście poziom, tylko ja nie ogarniałem Mam nadzieję, że będzie nam dane to powtórzyć za rok.
Lampy FIFT jakoś mi tu nie pasują... lepsze helle Czemu te 1.3 tak mruczało na zlocie?
inno - 25 Cze 2011, 12:53
Sztandi napisał/a: | Jak na takie bryki trzymaliście poziom, tylko ja nie ogarniałem Mam nadzieję, że będzie nam dane to powtórzyć za rok. |
Ja będę szukał innej kosiarki i doprowadzał ją do ładu do przyszłorocznego zlotu, a luk z tego co wiem to 1.8 będzie pakował.
Sztandi napisał/a: | Lampy FIFT jakoś mi tu nie pasują... lepsze helle |
Kwestia gustu.
Sztandi napisał/a: | Czemu te 1.3 tak mruczało na zlocie? |
Wydmuchana uszczelka między kolektorem, a dwururką. Uszczelkę dzisiaj kupiłem jak załatwie klucz to spróbuję odkręcić, a jak nie to oddam do jakiegoś speca, że w razie czego nagwintuje.
Krzysiek - 25 Cze 2011, 18:14
Kurde patrzyłem na Twoje zdjęcia i normalnie jakbym swoją widział przed lakierką =)
inno - 25 Cze 2011, 22:17
Już pisałeś na 3 stronie tematu, że jak w morde strzelił podobna do Twojej, ale niedługo już nie będzie
Krzysiek - 27 Cze 2011, 21:06
Podobna do dawnej mojej bo teraz to raczej nie W każdym razie dbaj kochaj jeździj
bidżej - 27 Cze 2011, 21:09
inno napisał/a: | Stwierdziłem, że nie ma sensu już pakować $$$ w ten samochód, bo w okresie wakacji czeka mnie kupno drugiego, a ten okazał się rozbitkiem po całości, szpachla jest nawet na dachu. Nie chce wiedzieć co z nim było... a modów w tym samochodzie raczej już nie będzie. | Intense napisał/a: | dbaj kochaj jeździj | ktoś tu chyba niedokładnie czyta.
tak btw, szkoda :(
Parzych - 27 Cze 2011, 21:14
bidżej napisał/a: | tak btw, szkoda :( | Za dużo kasy w blachę trzebaby włożyć...
inno - 27 Cze 2011, 22:06
bidżej napisał/a: | tak btw, szkoda :( |
szkoda by było gdyby blacha była zdrowa, a teraz to nie ma sensu tego robić.
najważniejsze, że następna też będzie Fiesta
Sztandi - 27 Cze 2011, 22:33
inno napisał/a: | gdyby blacha była zdrowa |
Jeździsz Fordem A dbać to dbaj, żeby do znalezienia nowego egzemplarza ta sie nie rozpadła
inno - 5 Lip 2011, 21:37
Ostatnie zmiana wizualna zrobiona w fieście to wymieniony wkład prawego lusterka.
No i w końcu udało się mimo wielu trudności wymienić uszczelkę, za kolektorem. Po odpaleniu nie poznałem samochodu.
Stara po wyjęciu cała powyginana i cieniutka jak papier, a osmolona tak jak widać na zdjęciu.
Wyreguluję luz zaworowy to nie poznam samochodu, bo będzie cichutki jak nigdy. Teraz już bym nie zrobić 107dB na pomiarze głośności.
inno - 18 Sie 2011, 18:29
przyszedł rozrusznik po regeneracji, ale dlatego, ze właśnie w pracy jestem to wymiana będzie jutro, żebym po ciemku kabelków nie pomylił
Edit 09.12.2011r.
- z lampek w drzwiach zrobione podświetlenie licznika od spodu
- zamontowane i podłączone siłownik i przycisk od elektrycznego bag.
Edit 28.12.2011r.
Poszukiwania sporta chwilowo zawieszone, bo banki się mnie boją i nie chcą mi dać kredytu... Podjąłem decyzję o reanimacji i szukam serca dla swojej kosiarki. 1.3i 60KM monowtrysk. Jak najszybciej trzeba to zrobić, bo się za nią stęskniłem. Passat to zło wcielone.
van - 29 Gru 2011, 09:31
ja bym na twoim miejscu szukał całej mk3 i przełożył to co lepsze z twojej a resztę na złom i części
np. coś takiego : http://moto.allegro.pl/fo...2024352469.html
albo 1.1 po remoncie silnika http://warszawa.gumtree.p...QAdIdZ339527763
i jeszcze jedno 1.1 w cenie silnika
http://warszawa.gumtree.p...QAdIdZ334359688
Parzych - 29 Gru 2011, 11:25
inno napisał/a: | Passat to zło wcielone. | Ale za to jaki ma bagażnik...
inno - 30 Gru 2011, 01:47
van81 napisał/a: | ja bym na twoim miejscu szukał całej mk3 i przełożył to co lepsze z twojej a resztę na złom i części |
cała mi niepotrzebna. po zmianie silnika ma pojeździć jeszcze miesiąc albo dwa. a nie mam też, żeby odrazu na stół wyłożyć 1000zł.
Parzych - 30 Gru 2011, 01:52
Paweł, bier ten silnik o którym mówiłeś i Ci pomogę wymienić pod blokiem...
inno - 30 Gru 2011, 01:57
Wymienić już mam gdzie i z kim, ale silnik do nowego roku zarezerwowany. a pod Wrocław trochę daleko.
Parzych - 30 Gru 2011, 02:08
Około 600km naszą nie cisnąc, w pełnym baku się zmieścimy... Czyli z 230 zeta, pewnie dużo taniej wyjdzie kurierem na palecie...
luk-90 - 30 Gru 2011, 02:08
A było całkiem fajnie odpychające się 1.3 na przełomie lipiec/sierpień na sell
inno - 30 Gru 2011, 02:17
luk wtedy mi jeszcze nie był twój silnik potrzebny, bo mój też się odpychał.
inno - 30 Gru 2011, 02:24
Parzych napisał/a: | Około 600km naszą nie cisnąc, w pełnym baku się zmieścimy... Czyli z 230 zeta, pewnie dużo taniej wyjdzie kurierem na palecie... |
Do strzelina ode mnie około 350km, czyli 700 passat spali w trasie powiedzmy 6 litrów, dalej licząc 42x5.50 230 tak jak piszesz Jacek. Poczekam do nowego roku i zobaczymy co z silnikiem od zdaszka. Jak ten nie wypali to może kierowca od matki z firmy zabierze silnik ze Strzelina. A w międzyczasie będę szukał w okolicy, po szrotach trzeba pojeździć.
Parzych - 30 Gru 2011, 02:41
inno napisał/a: | około 350km, czyli 700 passat spali w trasie powiedzmy 6 litrów | Ja wierzę, że nasza przy delikatnym operowaniu gazem w trasie da radę zmieścić się w 5,5l/100km a może i mniej (skoro w mieście wyszło 7,87)...
inno - 30 Gru 2011, 02:46
passat teoretycznie wg danych producenta powinien jadąć ze średnią prędkością 90km/h zejść do 4.5l/100km ale kto tak wolno będzie jechał
luk-90 - 30 Gru 2011, 02:54
ja na święta jechałem na mazury, przez pierwsze sto km jechłame 80-100km/h, potem tankowanie znowu pod korek i pistolet nie chciał wbić wiecej jak 5.7l. Ot taka mała dygresja, potem już 140-160 i 7.2 zjadł
Stunt_Man - 25 Sty 2012, 20:34
hąda kupiona a co z fiestą?
inno - 25 Sty 2012, 20:37
stoi zaśnieżona pod blokiem czeka na lepsze czasy
Stunt_Man - 25 Sty 2012, 20:44
może na części?
inno - 27 Sty 2012, 16:49
nie mam gdzie jej rozebrać i znajomości, żeby zezłomować
arecki - 28 Sty 2012, 00:29
a bez znajomości to już nie zezłomują auta?
inno - 28 Sty 2012, 00:33
zezłomują ale kompletne
bidżej - 28 Sty 2012, 00:34
weź jakąś gazetę i poszukaj ogłoszeń o skupie aut - Granatową oddałem w postaci buda, 2 szyby, fotele i parę gratów... a wszystko po tym, jak mi na szrocie powiedzieli, że jak im oddam auto chociażby bez akumulatora, to mi dowalą karę
arecki - 28 Sty 2012, 00:35
inno napisał/a: | zezłomują ale kompletne |
gdzie? nawet na strażackiej zezłomują samą budę...
inno - 6 Mar 2012, 17:57
poszedł do żyda
niedługo powróci w nowej odsłonie POLSILVER
Bezimienny - 6 Mar 2012, 18:03
Niech jej golenie łagodne będzie
|
|