Forum FiestaKlubPolska -

Archiwum - Pieniądze z konkursu - zlot , wydatki

trzeci - 30 Mar 2014, 18:56
Temat postu: Pieniądze z konkursu - zlot , wydatki
Emocje po konkursie jeszcze trzymają ale do zlotu tylko miesiąc więc trzeba szybko działać.
Tak jak było pisane kasa z konkursu pójdzie głównie na zlot.

Do rozdysponowania mamy 15 000 PLN

Główne wydatki to:
1. Wynajęcie toru - 7 500 netto / 9 225 PLN brutto
2. Noclegi - 160 PLN za domek ( 4 osoby ) x 15 domków x 3 doby = 7200 PLN (brutto)
Razem: 16 425 PLN

Czyli jak widać całości dla 60 osób nie pokryjemy w tej wygranej.
Powiem szczerze, że klubowej kasy nie chciałbym nadwyrężać tak jak do tej pory.
Mamy co prawda sporo na koncie: zobacz ale trzeba jeszcze kupić nagrody , jakiś catering , etc.
A poza tym, musimy już chyba pomyśleć w końcu nad nowym silnikiem dla forum a to kosztuje sporo niestety.

Więc nie wiem jakie są Wasze pomysły ale ja myślę sobie, aby zrobić na przykład tak:
1. Osoby dzięki staraniom których mamy tą kasę - zlot i nocleg za darmo.
Potrzebna lista tych osób i to nie tylko obecnych na targach ale wszystkich którzy się przyczynili do tego sukcesu. Klubowicze i userzy forum, bez rozróżniania.
2. Klubowicze - zlot i nocleg za darmo + pierwszeństwo w zapisach.
3. Userzy - zlot za darmo , ale płacą sami za nocleg.
I wtedy coś jeszcze z kasy od Ford Polska powinno zostać na pozostałe zlotowe rzeczy.

Miejsc mamy 60, więc trzeba też pomyśleć ile miejsc dla Klubowiczów a ile dla userów.
Może 2/3 i 1/3 ?
Czyli 40 miejsca dla osób z pozycji 1 i 2 a potem 20 miejsc dla userów forum ?

No i chyba tylko 1 osoba towarzysząca , prawda ?
Żeby nie było, że ktoś zarezerwuje 4 miejsca dla kolegów.
Dla pozostałych (spoza forum) - składka zlotowa i noclegi płatne.

Musimy to szybko omówić bo czas pędzi :)
Więc czekam na Wasze propozycje, sugestie, uwagi.
Wyślę Wam zaraz masówkę do tego tematu.
Łukasz / Faza nie jest co prawda w stowarzyszeniu ale na czas tej dyskusji będzie miał tu dostęp ;)
Pozdro ...

Lista osób którym zawdzięczamy ten sukces.

1.2 van & Sylwia - targi
3. Parzych - targi
4. Freeman - targi
5. Usul - targi
6.7. blood_brother & Kasia - targi
8. DziDzia - ulotki, podjazdy,
9. Pufcio - ulotki
10. Mafios - głosy w pierwszym etapie
11. FiFa - głosy w pierwszym etapie, wycieczka i głosy na targach
12. Peedro - smyczki i głosy w 1 etapie
13. ... ?

Peedro - 30 Mar 2014, 19:17

Wg mnie podział jak najbardziej ok :)

Można by pomyśleć teraz o edycji wypasionych smyczek klubowych, coś ruszyć z tymi kubkami, coś zawsze jeszcze można wymyślić :)

Brook - 30 Mar 2014, 19:42

HHmmm...

A może noclegi zrobić załóżmy połowę płatne a pozostałą kasę przeznaczyć na "lepsiejsze" nagrody lub darmowe koszulki i smyczki?
Podział miejsc ok czyli 2/3 do 1/3.
A może część pieniędzy z wygranej przeznaczyć na zakup np. alkogogli na konkursy?
Takie moje szybkie pomysły :)

Parzych - 30 Mar 2014, 20:30

A jak z kosztami poniesionymi przez Vana i Sylwię związanymi w tym i zeszłym roku, chodzi o wynajem lawety/przyczepy i przejazdy autostradami jako ciężarówka :?: Wypasione smyczki klubowe i może okolicznościowe zlotowe... Noclegi mogą być płatne w połowie dla klubowiczów a dla userów pełnopłatne... Takie moje przemyślenia :ok:

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 20:32 ]
Parzych napisał/a:
A jak z kosztami poniesionymi przez Vana i Sylwię związanymi w tym i zeszłym roku
zgubiło mi się "z udziałem w konkursie i reprezentowaniem FKP", a nie mogę edytować poprzedniego posta... :sad:
trzeci - 30 Mar 2014, 20:48

W zeszłym roku Krzychu miał zlot za darmo z tego co dobrze pamiętam.
W tym roku, jako że z automatu ma darmowy, to trzeba będzie mu zrefundować te koszty.
Ale to już sobie z Krzychem ustalę co i jak, na spokojnie :)

Parzych - 30 Mar 2014, 20:54

trzeci napisał/a:
W tym roku, jako że z automatu ma darmowy, to trzeba będzie mu zrefundować te koszty.
Ale to już sobie z Krzychem ustalę co i jak, na spokojnie :)
:brawo: :brawo: :brawo:

PS.
A co do zwykłych userów to mi się tak pomyślało, że może jednak jakąś opłatę zlotową im zrobić (np. choćby 50zł), coby zobaczyli że opłaca się być klubowiczem... :ok:

DemptD - 30 Mar 2014, 20:55

trzeci napisał/a:
Więc nie wiem jakie są Wasze pomysły ale ja myślę sobie, aby zrobić na przykład tak:
1. Osoby dzięki staraniom których mamy tą kasę - zlot i nocleg za darmo.
Potrzebna lista tych osób i to nie tylko obecnych na targach ale wszystkich którzy się przyczynili do tego sukcesu. Klubowicze i userzy forum, bez rozróżniania.
2. Klubowicze - zlot i nocleg za darmo + pierwszeństwo w zapisach.
3. Userzy - zlot za darmo , ale płacą sami za nocleg.
I wtedy coś jeszcze z kasy od Ford Polska powinno zostać na pozostałe zlotowe rzeczy.

to jest dla mnie ok, ale pytanie mam - jak z os. towarzyszącymi klubowiczów, płacą jak userzy czy traktowani jako klubowicze?

trzeci - 30 Mar 2014, 21:11

No to już właśnie pytanie do Was , jak to rozwiązać :)

Przykładowo mamy 40 miejsc dla Klubowiczów ale z osobami towarzyszącymi robi się już tych miejsc dla klubowiczów o połowę mniej bo 20.

Podumajcie, wrzućcie swoje propozycje i zdecydujemy :)

Poproszę też o listę osób którym zawdzięczamy ten sukces.
Na pewno:
1.2 van & Sylwia - targi
3. Parzych - targi
4. Freeman - targi
5. Usul - targi
9. Pufcio - ulotki

.... kto jeszcze ? Bo piszę z pamięci a zmęczony jestem.
Poszperajcie w tematach i podawajcie :)

Parzych - 30 Mar 2014, 21:21

Cytat:
6.7. blood_brother & Ania ( dobrze pamiętam imię ? ;) )
Kasia... :ok:

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 21:24 ]
Arturro, co z moją propozycją składek dla zwykłych userów :?: Zawsze płacili wyższą składkę niż klubowicze, żeby widzieli że warto opłacić składkę klubową i nagrodzić klubowiczów za jej opłacenie......

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 21:28 ]
PS.
Jest jeszcze opcja zagęszczenia w domkach i noclegi wychodzą po 30zł a osób wchodzi o 50% więcej, to tak na szybko mi się przypomniało...

Brook - 30 Mar 2014, 21:36

Dla osób towarzyszących klubowiczów - połowa stawki?
Nie wiemy ile klubowiczów mamy chętnych na zlot i ile userów..... a co jeśli przekroczy to ilość 60 osób? Co z tym?

trzeci - 30 Mar 2014, 21:41

Te 60 osób to też nie sztywna liczba bo to tylko minimum tego co mogą przyjąć domki.
15 domków x 4 = 60 osób
ale już x 5 = 75 osób :)

Poza tym , gdy będzie jakiś limit to dajemy czas Klubowiczom na rezerwację tych 2/3 miejsc a potem zapisy na pozostałe miejsca.
I gdy limit się kończy to tylko parę miejsc na liscie rezerwowej.

Parzych - 30 Mar 2014, 21:45

Brook napisał/a:
a co jeśli przekroczy to ilość 60 osób? Co z tym?
Wiola,
Faza napisał/a:
Cena za domek:
Jeśli w domku będą spały 4 osoby to cena jest 160 PLN / doba / domek
( czyli 40 PLN / od osoby za dobę )
Jeśli w domku będzie spało 5 osób to cena jest 180 PLN / doba / domek
( czyli 36 PLN / od osoby za dobę )
Jeśli w domku będzie spało 6 osób to cena jest 180 PLN / doba / domek
( czyli 30 PLN / od osoby za dobę )
Tak więc przy zagęszczeniu do 6 osób w domku wychodzi nam 90 osób... :ok:
Freeman - 30 Mar 2014, 21:50

Ciężko wypowiadać się trochę w swoim imieniu. Ekipa z targów gratis (os. towarzyszące połowa) . Klubowicze gratis (os. towarzyszące nocleg).
Parzych - 30 Mar 2014, 21:53

To jeszcze dodam, przy 60 osobach za noclegi wychodzi 7200 a przy 90 osobach 8100, 60 klubowiczów (z os. tow.) płacą połowę za domek a userzy 100% czyli: klubowicze wpłacają w sumie 2700zł i userzy 27000zł = 5400zł pokrywają uczestnicy a Klub tylko 2700zł... :ok:
Brook - 30 Mar 2014, 21:54

wtedy za domki należy 180 (6 osób) x15 x 3 (doby) = 8100 PLN?
Parzych - 30 Mar 2014, 21:54

Parzych napisał/a:
userzy 27000zł
Miało być 2700, o jedno zero mi się za dużo wklepało... :ups:

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 21:57 ]
Freeman napisał/a:
Ekipa z targów gratis (os. towarzyszące połowa)
Połowa noclegu, prawda :?:
Freeman napisał/a:
Klubowicze gratis (os. towarzyszące nocleg).
Lepiej brzmi: klubowicze+os. tow. 50%... :ok:

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 21:59 ]
Brook napisał/a:
wtedy za domki należy 180 (6 osób) x15 x 3 (doby) = 8100 PLN?
Ale Klub by zapłacił tylko 2700zł za noclegi... :ok:
DziDzia - 30 Mar 2014, 22:07

To się wypowiem na temat (prawie). Jak dla mnie BEZ SENSU jest wydawać kasę na noclegi dla ludzi. Proponuję zostawić to tak, jak było zawsze, czyli każdy sobie indywidualnie płaci za nocleg. Niech te pieniądze pójdą na sam zlot, czyli tor/składka zlotowa/nagrody. Sorry, ale dla mnie to zwykła i bezsensowna rozrzutność. Może jednak coś zostanie na przyszły rok i będzie można uderzyć w Poznań, albo ten nowy Jaszczomp, czy jak mu tam :?: A skoro ma być hucznie, bo jubileusz, to jakaś ciekawsza atrakcja :?:
Puff - 30 Mar 2014, 22:11

Qle aż żal tyłek ściska, że w tym roku mnie nie będzie. Taka okazja do świętowania... :D

Co do podziałów to się nie wcinam, bo ja niestety nie przyjadę, więc byłoby niesprawiedliwe, gdybym się wypowiadał. Mogę natomiast rzucić pytaniem odnośnie ilości ludzi - czy zbierze się tego 60 sztuk, że trzeba już tak sztywno rozdysponowywać? Tzn. fajnie by było jakby na zlot zawitała większa ekipa, jakieś świeżaki, ale patrząc po dotychczasowej frekwencji, to raczej nie trzeba się martwić, że cała kasa poleci w zlot ;)

Parzych - 30 Mar 2014, 22:23

DziDzia napisał/a:
To się wypowiem na temat (prawie). Jak dla mnie BEZ SENSU jest wydawać kasę na noclegi dla ludzi. Proponuję zostawić to tak, jak było zawsze, czyli każdy sobie indywidualnie płaci za nocleg. Niech te pieniądze pójdą na sam zlot, czyli tor/składka zlotowa/nagrody.
Zauważ moją propozycję składki zlotowej dla zwykłych userów po minimum 50zł od łba, nawet x30 osób to wychodzi 1500zł, a jeśli nawet uzbieramy wszystkich tylko 60 osób, to możemy się zagęścić po 6 osób w domku coby taniej było...

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 22:24 ]
PS.
Dla ludzi zaangażowanych w targi darmowy nocleg, a dla Ich os. tow. 50% płatności jak pisał Freeman...

trzeci - 30 Mar 2014, 22:30

Pufcio napisał/a:
Mogę natomiast rzucić pytaniem odnośnie ilości ludzi - czy zbierze się tego 60 sztuk, że trzeba już tak sztywno rozdysponowywać? Tzn. fajnie by było jakby na zlot zawitała większa ekipa, jakieś świeżaki, ale patrząc po dotychczasowej frekwencji, to raczej nie trzeba się martwić, że cała kasa poleci w zlot ;)

Wiesz Dawido, jak trzeba było płacić składkę zlotową, opłacić nocleg, opłacić paliwo i jedzenie to robiły się niemałe koszty i pewnie wiele osób przez to nie jechało.
Gdy odpadnie pierwsze i drugie to na pewno można liczyć na większą frekwencję.
Wjazd za free na Tor Kielce ? To chyba niezła gratka , co ? ;)

DziDzia też ma sporo racji i taki wariant też można wziąć pod głosowanie.
Jako rozwiązanie pośrednie pomiędzy pełną odpłatnością a praktycznie darmowym zlotem.

Jedno jest faktem, mamy/ będziemy mieli 15 000 PLN do wydania.
Zlot jest jubileuszowy a pytanie jak je spożytkować ? ;)

Parzych - 30 Mar 2014, 22:38

trzeci napisał/a:
Gdy odpadnie pierwsze i drugie to na pewno można liczyć na większą frekwencję.
Wjazd za free na Tor Kielce ? To chyba niezła gratka , co ? ;)
Powtarzam, Klubowicze wjazd na Tor za darmo, userzy 50zł, inaczej tego nie widzę... old
trzeci - 30 Mar 2014, 22:44

O ja srutututu :ołnoł:
To tylko takie uogulnienie było z mojej strony.

DziDzia - 30 Mar 2014, 22:44

trzeci napisał/a:
Jedno jest faktem, mamy/ będziemy mieli 15 000 PLN do wydania.Zlot jest jubileuszowy a pytanie jak je spożytkować ? ;)

Pokaz sztucznych ogniu i wieczorny striptiz przy ognisku :-P ;)
Ale czy to na prawdę jest powód, żeby wywalić tą kasę na noclegi, które nie są ŻADNĄ atrakcją i NIKT nie będzie o tym pamiętał :?:
Parzych napisał/a:
Dla ludzi zaangażowanych w targi darmowy nocleg, a dla Ich os. tow. 50% płatności jak pisał Freeman...

Pod tym mogę się jeszcze podpisać..

Piszę to ja, osoba, która ma 1,77 pln na koncie i 0pln w portfelu :)

Parzych - 30 Mar 2014, 23:10

To może podsumowując:
1. Wszyscy bezpośrednio zaangażowani w sprawy związane z targami mają wszystko za darmo, a Ich osoby towarzyszące nocleg za 50% ceny,
2. Klubowicze i Ich os. tow. płacą tylko za nocleg,
3. Userzy i Ich os. tow. płacą składkę zlotową 50zł od łba i nocleg...
W/g mnie to najlepsze rozwiązanie... :ok:

Puff - 30 Mar 2014, 23:12

Jak będzie tyle ludzi ile parę zlotów temu, to będzie zacnie, to fakt.
W kwestii rozdysponowania - da się przecież zrobić jakiegoś świniaka na rożnie albo inne bajery, coby się ekipa pointegrowała (nawet tarmosząc własne stoły/stołki) zamiast siedzieć w paru grupkach rozsianych po całym obozie (bo np. miejsca mało czy coś i nie ma mobilizacji, żeby się zebrać w większej grupie).

DziDzia - 30 Mar 2014, 23:16

Parzych napisał/a:
To może podsumowując:
1. Wszyscy bezpośrednio zaangażowani w sprawy związane z targami mają wszystko za darmo, a Ich osoby towarzyszące nocleg za 50% ceny,
2. Klubowicze i Ich os. tow. płacą tylko za nocleg,
3. Userzy i Ich os. tow. płacą składkę zlotową 50zł od łba i nocleg...
W/g mnie to najlepsze rozwiązanie... :ok:

Jeszcze zrób kalkulację ;)

Parzych - 30 Mar 2014, 23:24

DziDzia napisał/a:
Jeszcze zrób kalkulację ;)
Powiedzmy że w sumie ok 15 osób było zaangażowanych w targi bezpośrednio, to wychodzi że na noclegi dla Nich Klub wyda 1350zł (licząc 3 noclegi po 30zł), dla Ich os.tow. 675zł, co daje w sumie 2025zł, reszta za noclegi płaci sama... gy

[ Dodano: Nie Mar 30, 2014 23:28 ]
Plus jeszcze doszłaby kasa ze składek zlotowych od userów...

FiFa - 31 Mar 2014, 02:07

Powiem szczeze ze ja bym nie szalał tak z ta kasa! :) Za noclegi niech kazdy sobie zapłaci! Oczywiscie Ci zasłuzeni najbardziej za darmo bo sie napracowali! :) zlot totalnie za darmoche tez nie moze byc, nie po to odkladam cały rok kase aby teraz za darmo byl! :P Fakt ze mozna pomniejszyc te koszty, ale nie ciac ich całkowicie! Moim zdaniem lepiej przeznaczyc na inne atrakcje niz na noclegi (moze trzeba dac na msze aby ładna pogoda byla?!)... :-P
sowa - 31 Mar 2014, 21:28

huhu
trochę przyklasnę dzidzi by przyhamować z rozdawnictwem <8> Dodatkowo wiadomo jak jest traktowane coś co jest za darmo..... Bedzie milion zapisów, zablokowane miejsca, a później nie chce mi sie, ptak na auto narobił i nie ogarnąłem do zlotu, szwagier robił grila, szwagrowi sie nie odmawia itp.

Może coś w ten deseń?
-tym co się należy to się należy - w sensie składka i nocleg -ich os. towarzyszące płacą np tylko nocleg
- noclegi każdy sobie
składka :
-klubowicz i 1os.tow -25zł
-user, jego os. tow i kolejne klubowicza- 50zł

A coś na jubileuszowy przytup ... kielce.... driftyy....... ile kosztowałby jakiś fajny pokaz driftu na 2 auta? Faza jest w stanie obczaić temat?

I coś zainwestować w tzw środki trwałe... może klubowe chorągwie, nowy baner, alkogogle, krótkofalówki itp

Freeman - 31 Mar 2014, 21:43

Asia ma racje. Zróbmy tańszy zlot czyli każdy coś tam płaci, ale za to z przytupem.
Parzych - 31 Mar 2014, 21:51

sowa napisał/a:
Może coś w ten deseń?
-tym co się należy to się należy - w sensie składka i nocleg -ich os. towarzyszące płacą np tylko nocleg
Może jednak os. tow. tych którym się należy miała by jednak 50% noclegu :?:
sowa napisał/a:
A coś na jubileuszowy przytup ... kielce.... driftyy....... ile kosztowałby jakiś fajny pokaz driftu na 2 auta?
A to już nie jest rozdawnictwo :?: Poza tym nie mamy toru na cały dzień, więc może niech zlotowicze się sami wyjeżdżą, zamiast płacić drifterom za odebranie nam czasu na torze :?:
Pomijam już fakt, że między samotnym klubowiczem a userem różnica w składce zlotowej nie zachęca do bycia klubowiczem... :fox:

Freeman - 31 Mar 2014, 21:56

Da radę negocjować z ośrodkiem w zamian za reklamę (na FB)?
trzeci - 31 Mar 2014, 21:58

Przy tych podziałach, procentach, przeszeregowaniach to proszę nie zapomnieć o uzupełnieniu listy osób które przysłużyły się do tego, że mamy co dzielić ;)
sowa - 31 Mar 2014, 21:58

różnica w wysokości składki zlotowej, wysokością składki klubowej tez trochę dziwnie wygląda ;)
Pokaz driftu to przykład - może trwać on 15min i odbyć się w czasie ogarniania wyników przed rozdaniem pucharów. Można w tym czasie patrzeć jak kilka fiest dobija przeguby i opony, a można popatrzeć na jakieś widowisko, którego 90% zlotowiczów nie uświadczy w swoim mieście ;)

Oczywiście to wszystko jako hasła i propozycje...

Freeman - 31 Mar 2014, 22:15

Może skorzystać z okazji i ułatwić nowym przyjazd na zlot? Dla nich również zniżka? Ja mogę i pełną składkę opłacić. Może dzięki temu poczują atmosferę i przyłączą się do klubu? Mamy 15000zł i mamy problem jak to spożytkować.
FiFa - 31 Mar 2014, 22:25

Freemana, pomysł podoba mi sie co do znizek dla pierszorazowych zlotowiczów! :) Ja rowniez spokojnie moge oplacic pełna składke, oraz nocleg! :) Podejrzewam ze zaraz obudzi sie kilku klubowiczow uwazajacych ze oni chcieliby by za darmo bo jest na to kasa... A ja tak zapytam co by było jakby Vanowi sie nie udało, nie pojechali by na zlot?? Bo ja na pewno bym sie pojawił na zlocie pomimo drogiej opłaty!!! :) Pamietajcie ze jest to kasa na rozwój klub, a stare pierniki za duzo juz nie wniosa, trzeba werbowac młoda krew! :)
Parzych - 31 Mar 2014, 22:30

Freeman napisał/a:
Mamy 15000zł i mamy problem jak to spożytkować.
Niezupełnie, koszty promocji na targach wyszły prawie tysiaka, koszty Vana też jakieś były...
Freeman napisał/a:
Może skorzystać z okazji i ułatwić nowym przyjazd na zlot? Dla nich również zniżka? Ja mogę i pełną składkę opłacić. Może dzięki temu poczują atmosferę i przyłączą się do klubu?
Ale że niby jak <???>
Freeman - 31 Mar 2014, 22:37

Ja będę sam. Potrzebował będę tylko, się dostać jakoś na zlot. I tak jak napisał FiFa, może postawmy na młodzież. Niech mają tani zlot. Starzy klubowicze pewnie i tak przybędą. A młodziki niech poszaleją. Może dzięki temu właśnie nasiąkną i będą za rok już jako klubowicze.
sowa - 31 Mar 2014, 22:40

A nie sprowokuje to jęku o zniżki dla 'stałych' klientów? :9:

Myślę, że przy odpowiednim podkreśleniu ile wyniosłaby składka, a ile dzięki dofinansowaniu wyniesie będzie jasno odczuwalne, że to zlot wyjątkowy i to niezła okazja, by się na nim zjawić właśnie po raz pierwszy.
Postawiłabym na jakieś dodatkowe atrakcje i wrażenia, które zachęcą do udziału kierowców i osoby towarzyszące, a nie tylko upusty kasowe...

A może troleje ?

Freeman - 31 Mar 2014, 22:43

Jacku w skrócie. My starszaki w klubie i tak przyjedziemy więc spożytkujmy kasę na rozwój klubu. Czyli ułatwmy dostęp do zlotu nowym, poprzez ograniczenie ich kosztów. To jest zwrot o 180 stopni. My już wydaliśmy kasę na targ i pewnie jeśli by trzeba było to wydalibyśmy drugi raz. Więc zainwestujmy ponownie i zapłaćmy pełną składkę, a niech świeżaki zobaczą jak jest u nas. Może za rok zapłacą składkę. Taki odroczony dochód.
Freeman - 31 Mar 2014, 22:45

sowa, ja się nie będę awanturował. Świeża krew jest nam potrzebna.
sowa - 31 Mar 2014, 22:50

Klient w krawacie jest mniej awanturującym się? ;D
Pewnie, że jest potrzebna :ok: I to bardzo!!! Tylko właśnie pytanie czy skusi ich mała składka koniec kropka, czy nieco wyższa, ale za jakiś szerszy pakiet atrakcji.... Przy okazji przykładowa składka 50zł za zlot to i tak jest szał ciał w porównaniu do lat poprzednich....

Freeman - 31 Mar 2014, 22:54

sowa napisał/a:
Myślę, że przy odpowiednim podkreśleniu ile wyniosłaby składka, a ile dzięki dofinansowaniu wyniesie będzie jasno odczuwalne, że to zlot wyjątkowy i to niezła okazja, by się na nim zjawić właśnie po raz pierwszy.
Postawiłabym na jakieś dodatkowe atrakcje i wrażenia, które zachęcą do udziału kierowców i osoby towarzyszące, a nie tylko upusty kasowe...
Jestem za.
Parzych - 31 Mar 2014, 23:09

sowa napisał/a:
Przy okazji przykładowa składka 50zł za zlot to i tak jest szał ciał w porównaniu do lat poprzednich....
To może by tak dla userów połowę składki zeszłorocznej - 60zł i pokazać im to: http://www.fiestaklubpols...t=67194&start=0

[ Dodano: Pon Mar 31, 2014 23:14 ]
PS.
A skoro stali bywalcy i tak przyjadą, to może dojebaszmy im taką samą składkę jak w zeszłym roku, bo i tak przyjadą... :fox:

trzeci - 1 Kwi 2014, 20:30

Ok, zacznijmy ustalać coś, żebyśmy nie dyskutowali w nieskończoność ;)
Ja teraz mam trochę na głowie, bo i nowa praca i szukanie mieszkania , etc ale w weekend (niedziela) chciałbym ludziom podać informacje o zlocie.

Mamy 15 000 PLN
Wynajęcie toru 9 000 PLN
Zostaje 6 000 PLN

Poniżej podsumowanie dotychczasowej dyskusji i czekam na Wasze uwagi :)

Opłaty ( wyśrodkowane z Waszych propozycji ):
1. Osoby z listy zasłużonych - zlot za darmo ( składki , noclegi , koszulki )
1.1 Osoby towarzyszące zasłużonych - płacą za nocleg i koszulki

2. Klubowicze - płacą za nocleg i koszulki
2.2 Osoby towarzyszące klubowiczów - płacą za nocleg i koszulki

3. Userzy - niska składka zlotowa ( np. 50 PLN ) + nocleg + koszulki
3.3 Osoby towarzyszące userów - niska składka zlotowa ( np. 50 PLN ) + nocleg + koszulki

Takie coś pozwala nam przeznaczyć te 6000 PLN + składki od userów na resztę zlotowych rzeczy:
- nagrody ( jakieś lepsiejsze )
- papierkologię
- catering na tor ( grille , kiełbaski , pieczywo, sosy, napoje )
- inne atrakcje ( patrz niżej )

4. Domków mamy 15
Rozumiem, że limit osób to 90 ? ( po 6 osób w domkach )
Żeby jak największej liczbie osób dać szansę przyjazdu ?

5. Atrakcje ?
musimy pogodzić czas dla naszych na torze (bo całego dnia nie mamy) z naszymi pomysłami.
Myślę, że na pewno trzeba przypomnieć tradycję prosiaczka ;)
Inne pomysły z Waszej galerii:
- zakup alkogoogli ( to jak wiemy super konkurs zawsze ;) )
- opłacenie pokazu drifterów
- wynajemy trolei

To co mamy na koncie, które rośnie głównie dzięki dystrybucji Biznestanków ( dzięki Paweł / gacznik ) da nam środki na zmianę silnika forum, opłacenie zmiany designu strony głównej, zapasik na zlot 2015 :)

A może i coś zostanie ze zlotu 2014, bo na koszulkach też można parę groszy dorzucić ;)

I szkoda, że akurat na tym zlocie mnie qrwa nie będzie ;-|
Pozdro ...

Freeman - 1 Kwi 2014, 21:23

Wynajmijmy troleje, ale pokaz driftu niech zrobią nasi (chyba znajdą się tacy co potrafią?).

Ile mamy czasu na Torze?

Parzych - 1 Kwi 2014, 21:29

Freeman napisał/a:
Ile mamy czasu na Torze?
Podobno do 15...
Brook - 1 Kwi 2014, 22:08

Drift 15 minut bez sensu, lepiej dać wyszaleć się naszym przy tak ograniczonym czasie wykorzystania toru.
Troleje to super pomysł, tam gdzieś z boku i można od razu sypnąć konkurs dodatkowy.
Prosiak czy "cokolwiek integrującego" wszystkich przy jednej misie.... dawno tego nie było.... chyba ostatnia dyskoteka była w Boszkowie....
a może tak disco??? :twisted:

DziDzia - 1 Kwi 2014, 22:42

A ten tego, czemu tylko do 15 :?:

pozdro :!:

Parzych - 1 Kwi 2014, 22:44

Brook napisał/a:
Prosiak czy "cokolwiek integrującego" wszystkich przy jednej misie.... dawno tego nie było.... chyba ostatnia dyskoteka była w Boszkowie....
Tylko kwestia, czy na piątek czy na sobotę...
trzeci napisał/a:
1.1 Osoby towarzyszące zasłużonych - płacą za nocleg i koszulki
Może jednak dałoby się 50% płatności za nocleg :?: W sumie druga połówka zaangażowanych była pozbawiona choćby towarzystwa/odebrania z pracy/itp...

[ Dodano: Wto Kwi 01, 2014 22:51 ]
DziDzia napisał/a:
Bo potem jest następna impreza... :9:

[ Dodano: Wto Kwi 01, 2014 22:54 ]
PS.
Te 9 tys. to za część dnia, czy za cały dzień :?: :fox:

DziDzia - 2 Kwi 2014, 00:10

Parzych napisał/a:
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2014 22:51 ]
DziDzia napisał/a:
Bo potem jest następna impreza... :9:

[ Dodano: Wto Kwi 01, 2014 22:54 ]
PS.
Te 9 tys. to za część dnia, czy za cały dzień :?: :fox:

No właśnie do tego zmierzałem...

pozdro :!:

Freeman - 2 Kwi 2014, 19:11

Parzych napisał/a:
PS.
A skoro stali bywalcy i tak przyjadą, to może dojebaszmy im taką samą składkę jak w zeszłym roku, bo i tak przyjadą...
W moim pomyśle chodzi o to, aby przyciągnąć do klubu jak najwięcej nowych osób, które wpłacą składkę. Dzięki temu budżet się powiększy i w przyszłym roku będziemy mieli również niższe składki zlotowe. Ogólnie pójdźmy metodą, że najpierw wkładamy, żeby potem wyjąć. Sam zobacz na listę chętnych na zlot z 17 deklarujących obecność na zlocie 15 to Klubowicze.
DemptD - 2 Kwi 2014, 19:52

Freeman, ja to zrozumiałem tak, że chcesz zachęcić ich tym, żeby pokazać, że będąc Klubowiczem za zlot płaci się więcej niż będąc użytkownikiem..

Freeman - 2 Kwi 2014, 20:07

Można tak to zrozumieć. Jednak jak ktoś przybędzie na tani zlot to się być może wczuje i potem nie będzie patrzył na wysokość składki tylko na możliwość spotkania się. Proste odniesienie: popatrzcie na oferty operatorów telefonicznych. Komu dają lepsze oferty? Obecnym abonentom czy nowym? I dlaczego?
trzeci - 2 Kwi 2014, 20:56

9 000 PLN brutto - wynajęcie toru.
Czas mamy do 15:00 bo potem rusza inna impreza.

Gdyby to była cena z pół dnia, pół godziny, lub pół toru - to bym to napisał :)

Faza - 2 Kwi 2014, 21:41

....dołączam się do tego aby osoby które były zaangażowane w konkurs miały za darmo zlot i nocleg a co do reszty ??!! Jeżeli chodzi o nowych to mogą mieć taniej ale wątpię żeby to było jakoś pozytywnie odebrane przez resztę, a jeśli chodzi o starych wyjadaczy to mi to lotto czy będzie taniej czy po staremu. Co do cateringu na torze to ja raczej bym z niego zrezygnował bo będzie czynny bar na torze i chyba będzie jeszcze buda z kiełbaskami hod-dogami szaszłykami frytkami i innymi duperelami. Zamiast cateringu na torze kupmy coś na grilla/ognisko na ośrodku ps trzeba mieć własne grille bo na ośrodku nie ma niestety .

Co do drifffuf.... myślę że nie będzie na to czasu bo zaczynamy już jazdy treningowe od 9 rano a kończymy wszystko już o 15 wiec mamy tylko 6 godzin... ale jak sie uprzecie to sie to załatwi i może za darmo lub za pare złotówek na paliwo bez większych kosztów.

Brook - 2 Kwi 2014, 21:51

Łukasz a troleje da radę ogarnąć?
Faza - 2 Kwi 2014, 22:00

pewnie na torze maja ale czy wypożyczą to nie wiem... muszę zapytać
Brook - 2 Kwi 2014, 22:02

popytaj, to fajna atrakcja byłaby :)
Parzych - 2 Kwi 2014, 22:09

Freeman napisał/a:
Proste odniesienie: popatrzcie na oferty operatorów telefonicznych. Komu dają lepsze oferty? Obecnym abonentom czy nowym? I dlaczego?
Dają lepsze oferty nowym, żeby podebrać ich konkurencji, a FKP ma jakąś konkurencję :?:

[ Dodano: Czw Kwi 03, 2014 00:39 ]
PS.
Czy TAKA ŚWIERZA KREW jest nam do czegokolwiek potrzebna <???>

[ Dodano: Czw Kwi 03, 2014 03:10 ]
PS2.
trzeci napisał/a:

Arturro, wybacz ale do 15 to jest część dnia, ciekawe ile za wynajem płaci impreza po nas (mniejsza o to), ale to nie jest cały dzień dla nas za te 9 tysiaków... :sad:
Faza - 3 Kwi 2014, 07:59

Impreza po nas trwa od 15 po nas do nastepnego dnia na wieczor...
Puff - 3 Kwi 2014, 08:56

Tak z ciekawości - ile ten tor kosztuje za dzień, skoro 6h to 9k?
Faza - 3 Kwi 2014, 10:13

nie mam pojęcia.... też uważam ze to sporo ale niby Prezes AK podniósł koszty za wynajecie toru... jeszcze bede walczył o zbicie ceny za te 6h....
Parzych - 3 Kwi 2014, 10:19

Faza napisał/a:
jeszcze bede walczył o zbicie ceny za te 6h....
<oki>
Freeman - 3 Kwi 2014, 21:11

Artur może masówkę do członków stowarzyszenia. Bo nie wiele mamy ustalone, a czasu ubywa.
trzeci - 3 Kwi 2014, 21:18

Wyślę, nie ma sprawy.
Ale to już zaczyna irytować, że zawsze przypominać, zapraszać, prosić, etc ...
Pozdro ...

Freeman - 3 Kwi 2014, 21:24

Ano tak to u nas ostatnio jest. Jest nadzieja w świeżej krwi.
DemptD - 3 Kwi 2014, 22:54

no ja jestem za tą opcją coby userzy jednak płacili - bo pokazać, że user ma za darmo, a klubowicz płaci nie ma zbytnio sensu i raczej nikogo nie zachęci do bycia klubowiczem.. i przy okazji edycji sowa podświetliła temat to zacytuję
Cytat:
Zostanie Klubowiczem daje ponadto:
(...)
- niższe stawki za uczestnictwo we wszystkich odpłatnych przedsięwzięciach klubowych
(...)

więc pokazanie, że jest odwrotnie mija się z celem i pokazuje, że raczej regulamin nie ma miejsca bytu no i zachęta też marna..

Freeman, a odnośnie tego przykładu z operatorami.. to raczej właśnie będąc klubowiczem mieć darmo ew. za jakieś grosze, a będąc userem zapłacić 75-100zł za zlot to wtedy raczej darmowy zlot zachęci to bycia klubowiczem, a nie odwrotność

Freeman - 3 Kwi 2014, 23:14

DemptD napisał/a:
Freeman, a odnośnie tego przykładu z operatorami.. to raczej właśnie będąc klubowiczem mieć darmo ew. za jakieś grosze, a będąc userem zapłacić 75-100zł za zlot to wtedy raczej darmowy zlot zachęci to bycia klubowiczem, a nie odwrotność
DemptD, tak jeśli patrzysz od strony abonenta obecnego. Gość posiadający telefon na kartę i mający zniżki myśli sobie, że skoro ma takie zniżki jako user to jakie zniżki muszą mieć abonenci? Podchodzę do tego w ten sposób: Ty, Ja i reszta klubowiczów przyjedzie. User skuszony możliwością poganiania na torze zwiąże się z nami (penie ni e każdy, ale spory odsetek). Istnieje też realna szansa, że jeszcze przed zlotem klub wzbogaci się o pewną ilość klubowiczów i składek z tym związanych.
DemptD - 3 Kwi 2014, 23:24

Freeman napisał/a:
Gość posiadający telefon na kartę i mający zniżki myśli sobie, że skoro ma takie zniżki jako user to jakie zniżki muszą mieć abonenci?

patrząc w pracy jaką mamy ofertę jako firma na telefony to z punktu widzenia prepaida muszę stwierdzić, że abonenci mają jednak dużo korzystniejszą ofertę :)

no i Sławek weź też pod uwagę, że niektórzy nie mają skrupułów i jak będzie raz dla userów za darmo, i niech będzie, że za rok też wygramy i znowu będzie dla userów za darmo to założą nowe konto, podadzą się za kogoś nowego byle mieć za darmo.. niestety u nas nie ma jeszcze takiej kultury jak na zachodzie, że możesz wystawić coś za darmo i każdy grzecznie weźmie jedną sztukę..

dla zobrazowania: http://www.youtube.com/watch?v=RGuwUBnu20g

Brook - 3 Kwi 2014, 23:25

A ja myślę że User zachęcony tą ofertą z niej skorzysta jednorazowo i tyle. Niewielki odsetek postanowi wejść głębiej.
Powinniśmy docenić klubowiczów, nie mówię by nic nie płacić za zlot ale jednak zróżnicować składkę.
To moje zdanie.

Parzych - 4 Kwi 2014, 00:51

Parzych napisał/a:
Freeman napisał/a:
Proste odniesienie: popatrzcie na oferty operatorów telefonicznych. Komu dają lepsze oferty? Obecnym abonentom czy nowym? I dlaczego?
Dają lepsze oferty nowym, żeby podebrać ich konkurencji, a FKP ma jakąś konkurencję :?:

[ Dodano: Czw Kwi 03, 2014 00:39 ]
PS.
Czy TAKA ŚWIERZA KREW jest nam do czegokolwiek potrzebna <???>

trzeci napisał/a:

Arturro, wybacz ale do 15 to jest część dnia, ciekawe ile za wynajem płaci impreza po nas (mniejsza o to), ale to nie jest cały dzień dla nas za te 9 tysiaków... :sad:
Widzę że moje poprzednie wypowiedzi przeszły kompletnie bez echa... :sad:

PS.
To klubowicze powinni być nagradzani zniżkami a nie userzy, i tak zawsze u nas było, ktoś mądry kiedyś powiedział że "lepsze jest wrogiem dobrego", więc po co zmieniać coś co od zawsze dobrze działało <???>

[ Dodano: Pią Kwi 04, 2014 00:52 ]
PS2.
I nie tylko ja jestem tego zdania (z tego co widzę)... :ok:

Mafios - 4 Kwi 2014, 07:53

ja też uważam , że klubowicze powinni być nagradzani w końcu to oni robią coś dla klubu nie mówiąc o tych co są z nami od samego początku.
sowa - 4 Kwi 2014, 11:42

a ja jestem przeciw dawania za kompletne free, bo takie coś nie zobowiązuje zwłaszcza młodych, którym i tak się wszystko należy. Myślę, że składka dla klubowiczów powinna być jakaś, choćby symboliczne 10zł-20zł... dla userów nieco większa, ale z racji wygranej też oczywiście preferencyjna. (50zł)
Parzych - 4 Kwi 2014, 13:48

sowa napisał/a:
Myślę, że składka dla klubowiczów powinna być jakaś, choćby symboliczne 10zł-20zł... dla userów nieco większa, ale z racji wygranej też oczywiście preferencyjna. (50zł)
A jakby userom dać połowę zeszłorocznej składki (czyli 60zł) a klubowiczom o 50zł mniej :?: :ok:
Freeman - 4 Kwi 2014, 18:23

Dobra zrobiłem sobie kalkulacje. Przyjąłem, że dostępny budżet to różnica pomiędzy wygraną, a kosztem wynajęcia toru. Wynosi on 5775zł.

Zrobiłem taki podział:

Składka zlotowa:

Uczestnik targów i Os. towarzysząca 25%
Klubowicz: 50% i Os. towarzysząca: 50%
Użytkownik: 75% i Os. towarzysząca 75%

Biorąc pod uwagę tylko osoby zdecydowane to taki kształt zniżek daje nam koszt refundacji w kwocie: 1830 zł, czyli zostaje 3945 zł.

Noclegi: Założyłem, że w domku będzie po 6 osób czyli od osoby 30zł na dobę (3 doby). Budżet na noclegi to 3945 zł.

Uczestnik targów: 25% i Os. towarzysząca: 25%
Klubowicz: 50% Os. towarzysząca: 50%
Użytkownik: 75% Os. towarzysząca 75%

Daje nam to koszt refundacji 1372,50zł, czyli na inne wydatki zostaje 2576,5 zł.

Co Wy na to? Stan oczywiście na dzisiejszy dzień zapisów osób zdecydowanych.

szynszyl - 4 Kwi 2014, 19:51

nie wypowiadam się, bo moje kilka głosów to nic.. a dla klubu pracuje się charytatywnie - zatem nie mam żądań. w tym roku na 95% będę. mimo zajebistych wydatków i problemów.
Brook - 4 Kwi 2014, 20:30

Ja noclegów nie refundowałabym.
Składka zlotowa owszem.

Parzych - 4 Kwi 2014, 21:18

Freeman napisał/a:
Noclegi: [...]
Użytkownik: 75% Os. towarzysząca 75%
A to że niby z jakiej okazji <???>
Brook - 4 Kwi 2014, 21:20

Jacku to nie wartość zniżki a wartość składki :)
Parzych - 4 Kwi 2014, 21:26

Wiola, wiem, tylko dlaczego za nocleg userzy mieliby płacić 75% :?:
Brook - 4 Kwi 2014, 21:28

Tak zaproponował Freeman.
Ja jestem za odpłatnym noclegiem dla wszystkich.

sowa - 5 Kwi 2014, 09:58

Nocleg każdy sobie powinien opłacać tym bardziej, że pewnie będą różnice w ilości nocy itp.... Dla klubu jest składka zlotowa i w ramach jej powinniśmy robic różnicowanie.
trzeci - 5 Kwi 2014, 11:14

Ustalić jakieś końcowe postawionia w niedzielę będzie dość karkołomne ;)
Szkoda, że nie ma więcej czasu bo by się każdy punkt osobno przegłosowało o tyle.
No ale oki, jest zadanie na jutro.

Pamiętajmy tylko, że przy czymś takim nie da rady spełnić wszytskich postulatów i zadowolić wszystkich.
Sorry, takie jest też życie ;)
Pozdro ...

Freeman - 5 Kwi 2014, 14:35

Ok to refundacja składki tak jak pisałem wcześniej czyli 25,50,75% koszt 1830. Noclegi nierefundowane czyli zostaje: 3945 zł.
DemptD - 5 Kwi 2014, 15:43

propozycja Asi i Jacusia jest chyba najlepsza: Klubowicze po 10 zł, a reszta 60 zł
trzeci - 6 Kwi 2014, 14:37

Zanim wezmę się, za podsumawanie tych wszystkich propozycji to jeszcze parę uwag :)

1. Czy Lista Zasłużonych jest już końcowa według Was ?
Czy jeszcze ktoś zasługuje na to aby go tam dodać ?
Bo ja jeszcze kojarzę, że pazurek13 była mocno zaangażowana w nabijanie nam głosów i podobnie hanysek.
Lista:
1.2 van & Sylwia - targi
3. Parzych - targi
4. Freeman - targi
5. Usul - targi
9. Pufcio - ulotki
13. ... ?

2. W związku z tym, że mnie nie będzie w tym roku ktoś musi mnie w cżeści zadań zastąpić.
2.1 Trzeba wybrać / kupić nagrody
2.2 Trzeba odebrać koszulki
2.3 Trzeba przygotować papierologię
2.4 Ogarnąć sprawy na ośrodku i potem na torze.
Łukasz będzie na miejscu ale on głównie zajmie się sprawami przejazdów.
Ja co dam radę to porobię na odległość, ogarnę arkusz wpłat i przelewy za zakupy zlotowe ale musi być ktoś na miejscu odpowiedzialny za całość.

Peedro - 6 Kwi 2014, 15:13

trzeci napisał/a:
2.1 Trzeba wybrać / kupić nagrody

http://grawernia.pl/

Wybierzcie coś, ja z nimi pogadam, bo znam dobrze właścicieli i jakiś rabat będzie.

Freeman - 6 Kwi 2014, 19:36

Artur jak coś to mogę coś podziałać z papierologią. Zależy co tam do ogarnięcia jest. Gdyby nie zamknięcie miesiąca to bym pojechał do Kielc już 30 kwietnia.
DziDzia - 6 Kwi 2014, 19:37

Mogę przygotować papierkologię - niech stracę. Jak dotrę na zlot to i mogę tam ogarniać. Bo nawet jak pojadę (jeszcze nic nie wiem na 100%, ale raczej będę) to i tak nie będę startował.
Freeman - 6 Kwi 2014, 20:01

Dwie lub trzy osoby były też od Qzyna.
trzeci - 6 Kwi 2014, 21:31

Qrwa, nie ogarnę tego dzisiaj ;-|
Muszę już kończyć dzień więc musi poczekać do jutra.
Sorry.

Brook - 6 Kwi 2014, 21:50

Jestem i ja oczywiście.
sowa - 6 Kwi 2014, 22:22

nieśmiało planując może i mi się uda zawitać na sam tor, ale przynajmniej z jedną gadziną pod pachą ... Póki nie wiem na pewno nie biorę na siebie zadań, ale jak faktycznie dojadę to zawsze coś pomogę ogarnąć z bieżących spraw.

Ale bez prezia zlot? to nie wiem czy tego nie odwołać lepiej :9:

van - 6 Kwi 2014, 23:44

A to tu wszyscy spamują :-P

Teraz ja moim okiem.

Po pierwsze mogę coś pomóc w organizacji. Ale zlot bez prezesa będzie dziwnym zlotem.

Co do przeznaczenia środków bo dużo już powiedziane:
- nie za darmo dla wszystkich
Osoby osobiście będące na targach które stały ze mną w sobotę zlot za darmo bo to najcięższa robota była. Osoby załatwiające inne tematy przygotowawcze, zbierające głosy na FB to dla nich też nagroda np. połowa stawki tej którą będzie płacił klubowicz. Dodatkowo fajne wyróżnienie(które będzie pamiątką) w postaci pucharu czy czegoś podobnego na zlocie.
- Klubowicze duża zniżka za zlot
- Userzy normalna stawka
- Noclegi płatne i dla klubowiczów i userów, bo jedni przyjadą na jeden nocleg inni tylko na tor.. itd. bez sensu jest rozrzutność.
- za to dużą mamony przeznaczyć na ciekawe nagrody, nie tylko puchary ale jakieś fajne gadżety. Część też na zakup alkogoogli, krótkofalówek i różnego przydatnego sprzętu, baneru itd...

Pamiętajcie że do rozdysponowania nie mamy 15tyś bo na same przygotowania ulotek, smyczy itd. poszło już tysiąc złotych. Nie wydawał bym też wszystkiego nic się nie stanie jak trochę pieniędzy zostanie np. na przyszłoroczny konkurs w Poznaniu.

Co do driftu to mogę zaprosić na zlot z dwóch swoich kolegów ze SF którzy przyjadą typowymi zabawkami do jazdy bokiem. Nie musimy nic za to płacić. Pytanie czy na torze takie zabawy są dozwolone i zaraz nikt nie wyskoczy że niszczą nawierzchnię albo zaraz walną dacha ?

Parzych - 6 Kwi 2014, 23:53

van napisał/a:
Pytanie czy na torze takie zabawy są dozwolone i zaraz nikt nie wyskoczy że niszczą nawierzchnię albo zaraz walną dacha ?
Krzychu, tam robią konkursy driftu pt. "pocałuj ścianę" - jazda dupą jak najbliżej bariery na łuku, także raczej nie powinno być problemu, może dobrze by było jednak jakby Faza się upewnił... :myśli:
DziDzia - 7 Kwi 2014, 09:57

Sami sobie podriftujecie, po co inni jeszcze mają to robić :?: Dajta spokój..
FiFa - 7 Kwi 2014, 10:25

z tymi drifterami trzeba odpuscic, po co nam oni?? Tor i tak mamy do 15, to co niektorym i tak moze byc mało jazdy... :P
szynszyl - 7 Kwi 2014, 14:09

ano właśnie.. drifterzy won :) my mamy napęd na przód i czasu do 15.00
van - 7 Kwi 2014, 14:25

no i gitara co do drifterów, zgadzam się że tego czasu trochę mało jak za tyle siana ;-|

trzeci napisał/a:
2.4 Ogarnąć sprawy na ośrodku i potem na torze.
- sprawy na ośrodku(domyślam się że chodzi żeby ludzi pokwaterować, rozdać klucze, ustalić gdzie ognisko itp. itd.) mogę ogarnąć, na torze proszę sprecyzować :-)
Brook - 7 Kwi 2014, 21:11

Na torze to wiadomo, konkursy, dyplomy, liczenie wszystkiego itd itp.
Skąd te koszulki trzeba odebrać?
Co z nagrodami, ma ktoś pomysła?
Jakie puchary wybieramy?

trzeci - 7 Kwi 2014, 21:26

Brook napisał/a:
Skąd te koszulki trzeba odebrać?

Wysyłkę koszulek załatwię.
Potrzebuję tylko adres do kogo mają trafić (kurierem) i kto je dostarczy na zlot.
To będzie ca. 50 sztuk, więc pokażny karton.

I apropos koszulek.
Cena zakupu ( u krewniaka hanyska, który ostatnio załatwiał koszulki na Poznań ) to 15 PLN.
W zeszłym roku cena sprzedaży była 25 PLN i myślę, że taką można zostawić.

Jaki kolor w tym roku ?
Smerfy dla Smerfetki ? ;)
Pozdro ...

Peedro - 7 Kwi 2014, 21:29

niebieski jak najbardziej ok ;)

Ja wrócę do tematu smyczek. No i nagrody - jak wcześniej wspomniałem mogę coś podziałać w Grawerni, tylko trzeba coś wybrać ;)

Brook - 7 Kwi 2014, 21:29

Zdecydowanie smerfetkowy kolor :)
Koszuli dobrze byłoby by trafiły do kogoś kto ma blisko...
Cena jak najbardziej ok.

DemptD - 7 Kwi 2014, 21:32

jak koszulki od kuzyna hanyska to mogę podjechać do Chorzowa i odebrać, na zlot jadę sam to najwyżej się wymontuje fotel gy
Freeman - 7 Kwi 2014, 22:47

Ten niebieski z koszulek dla ekipy smerfów, jest bardzo fajny więc taki proponuje na koszulki zlotowe.
Parzych - 7 Kwi 2014, 23:24

Tylko logo FKP bliżej środka, coby się nie chowało pod pachę, wysokość była dobra... :ok:
trzeci - 8 Kwi 2014, 21:19

Oki, zanotowałem ;)
luki - 8 Kwi 2014, 22:22

a może by tak z okazji jubileuszowego zlotu zorganizować oprócz kubków, koszulek smyczek etc jakieś polary, bluzy?
Myślę że chętni by się znaleźli

Puff - 9 Kwi 2014, 13:02

Może warto najpierw się zainteresować, a potem robić :P Coby się nie okazało, że to potem będzie leżeć - to nie dżokejka, tylko ciuch, który nie będzie "unisize/unisex" :)
trzeci - 9 Kwi 2014, 21:22

Obawiam się luki, że do zlotu już za mało czasu aby ogarnąć temat ciuchów.
Zostawmy to sobie po zlocie, bo faktem jest, że przydałaby się druga edycja.

Magda M. nam zniknęła gdzieś, a miała dojście do jakiejś dobrej firmy.
Notabene miała zrobić ten polar dla biednego Fazy który nie może się go doczekać.

Więc albo zobaczymy czy krewniak hanyska ma takie możliwości albo sprawdzi się inną firmę.
Pozdro ...