| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Tuning stylistyczny - zegarky troszkę inne

AeRJot - 21 Sie 2005,  17:54
 Temat postu: zegarky troszkę inne
 Jako ze mam zegary z obrotka, postanowiłem poćwiczyc troche na starych zegarkach. Początkowo chciałem zrobić białe zegarki, ale bałem sie rozklibrowania wskazówek, wiec by byc odmiennym (bez interpretacji proszę:)) postanowiłem zrobic coś innego, zamiast białych zegarów, białe tło, a że nie miałem białego sprayu pod ręka zrobiłem na czerwono i oto efekt

nie licząc koloru (bo jesli nei bedzie biały to bedzie niebieski, jak reszta samochodu) to co o tym sądzicie. Wprawdzie ja już sie zdecydowałem, ale chetnie poznam opinie na ten temat
 PS oczywiście to test, koncowe wykonanie będzie na zegarkach z obrotką
 PSII próbowałem oblejac folią, ale neistety na łukach sie zle naciąga, a pod wpływem tem. odłazi
 Kurtus - 21 Sie 2005,  17:57

ładnie wykonane,tzn starannie

nie jest źle
 soryu - 21 Sie 2005,  17:59

efekt jak dla mnie całkiem ciekawy. kolor czerwony rzeczywiście nie do końca tam pasuje. ja pokombinowalbym jeszcze z wrzuceniem białych lub innego koloru tarcz - innego koloru niz tlo, to byloby dopiero ciekawe...
 trzeci - 21 Sie 2005,  18:03

Bardzo ciekawe i ładnie wykonane
   Pozdro ...
 AeRJot - 21 Sie 2005,  18:04

nie chce białych tarcz (tzn chce, ale nie bede robił) bo boje sie rozkalibrowania, a dokładnośc (na ile jest to mozliwe) jest dla mnie wazne, bo Smerfik poza hobby, jest samochodem pracującym .... i zadnej pracy sie nie boi
   teraz włąsnie myśle, by nie tylko wnętrze przy zegarach zrobic, ale całośc na granacik
 (wskazówki srebrne) ale to jeszcze sie zobaczy
   Pablo - 21 Sie 2005,  18:24

naprawde ładnie to wygląda. Przy malowaniu wskazówek uważaj żeby ich nie poprzestawiać.

pozdrawiam Pablo
 Leon_SSJ - 21 Sie 2005,  18:33

ja taki bajer mialem w maluchu tez na czerowno ale i malcuh czerowny... fajna sparawa zrobic to pod kolor auta
   Bartsun - 21 Sie 2005,  18:59

@AeRJot
 jak zrobisz na niebiesko, to zapodaj koniecznie fotki, bo tez myslalem nad tym czyms, i chyba sie skusze... bo bardzo ladnie sie prezentuje
  pozdr Jareczek - 22 Sie 2005,  10:32

Widze, ze nie tylko pomalowałes zegary, ale także cofałeś licznik

A co do takiego malowania, to ja jednak wole zwykłe zegary, czarne, bez udziwnień, poza podświetleniem innym
 AeRJot - 22 Sie 2005,  10:58

to licznik który leci na śmieci, wiec mozna sie pobawic:) a nie chodziło mi o cofanie, a ustawienie na przebieg który ja zrobiłem ze Smerfikiem
  ale to łaczy sie ze sciągnięciem wskazówki a  to ... problem z kalibracją co do podswietlenia, to mam chwilowo niebieskie, ale efekt jest tylko w nocy, a ze w Smerfie planuje sproro zmian stylistycznych, to i liczniki musza sie zmienic. Dzis siadam do "srebrzenia" wnętrza, foto bąda na bierząco
   Danio - 22 Sie 2005,  12:08

no i fajniejsze rozwiązanie niż białe zegary ( moje osobiste zdanie) jeszcze gdybyś to zrobił na carbon albo aerografem...podoba mi sie to
 AeRJot - 23 Sie 2005,  09:04

Marcus, jakie to problemy? rozkręcałem już wiele razy wiec moze bede umiał pomóc.

A oto efekt nocnej pracy nad licznikami, podoba mi sie, ale jest mały problem, ten "matowy" wyszedł zbyt błyszczacy i podwietlanie mi sie odbija ... ma ktoś jakiś pomysł na rozwiaznie??

Marcus - 23 Sie 2005,  09:08

niezle. ja u siebie zrobiłem na srebrno ale wyszedł mi kolor aluminium mam konsole nawiewy oraz klamki, i takie tam pierdoły na drzwiach
 NE0MAN - 23 Sie 2005,  18:52

tez planuje u siebie takie cos zrobic, mam czerwona fiestke(bez obrotka) wiec na czerwono tez pomaluje:)

Tylko obawiam sie czy nie skrzanie czegos przy licznikach, bo jeszcze nigdy nie demontowalem zegarow.
 Czy ta czesc ktora bede malowal sie wyjmuje? Co z rozkalibrowaniem zegarow i dostepem do tego plastiku ktory bede malowal?

Z gory dzieki za pomoc!!!
 Kacper - 23 Sie 2005,  21:13

| NE0MAN napisał/a: |  	  | tez planuje u siebie takie cos zrobic, mam czerwona fiestke(bez obrotka) wiec na czerwono tez pomaluje:) 
 Tylko obawiam sie czy nie skrzanie czegos przy licznikach, bo jeszcze nigdy nie demontowalem zegarow.
 Czy ta czesc ktora bede malowal sie wyjmuje? Co z rozkalibrowaniem zegarow i dostepem do tego plastiku ktory bede malowal?

Z gory dzieki za pomoc!!!
 | 

Czy sie wyjmuje to nie wiem... ale jak nie dotkniesz wskazówek to ich nie rozkalibrujesz
  (szczególnie ta od baku  ) AeRJot - 24 Sie 2005,  13:27

niebieski jakoś sie nie sprawdził, wiec został zmieniony na srebny, ale za to zmeinione podswietlenie na blue led
 oto efekt pierwszych warstw, dzis wtórne przeszlifowanie i kolejna warstewka juz na cacy

PS całośc wyjmuje sie razem, trzeba dobrze obkleic czyba ze malujesz tak jak u mnie czyli całość
 DziDzia - 28 Sie 2005,  14:38

orginalny pomysl...podoba mi sie...coz...ja mam tarcze w kolorze nadwozia <<biale >>
  pozdro!!!! zajka6 - 28 Sie 2005,  15:03

całkiem dobrze to wygląda też sobie tak chlapne na jakiś kolorek bo wole nie ruszać samych zegarów pozdro dla pomysłodawcy
   Junior - 29 Sie 2005,  20:41

takie żeczy to robięł z licznikem 3 lata temu
 ale teraz myśle na polakierowania srodka na zielen co mam tylną czes autka polakierowaną
   AeRJot - 30 Sie 2005,  09:49

no to pierwszy etap pracy zakończony
  polakierowany licznik + podswietlenie diodowe (niestety ramki od nawiewów sie spsuły ... lakierowałem bez podkładu i lakier nie schnie, ale człowiek uczy sie na błedach, wiec i to nadejdzie:)) wyglad deski jest wyzej, a teraz foto, zegarek, całości podswitlenia + "nowa" konsolka nawiewów

DziDzia - 30 Sie 2005,  15:09

ten zegaerek to ladnie sie prezentuje :>
 AeRJot - 30 Sie 2005,  15:13

tam wyszło najlepsze odwzorowanie kolorów, i całość podwietlenie jest taka, w nocy wygłada .... suuper choc teraz  jeszcze radyjko musz zmienic (plany w toku realizacji) bo mam czerwony wyswietlach i nijak nie pasuje
   osimek1 - 11 Wrz 2005,  12:42

hmmm.... jak zrobic taki zegarek?? jest zajefajny, a co do "nowejj" konsoli nawiewowr tez niezla. fajnie to zrobiles.
 AeRJot - 11 Wrz 2005,  18:20

Jako ze od kilku dni posiadam nowy samochodzik, to w najbliższych dniach bedzie foto relacja i przewodnik wtykonania nawiewów i deski.

|  |