| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Car Audio i CB - Nowe głosniczki

molu - 10 Sie 2005,  16:47
 Temat postu: Nowe głosniczki

wlasnie przyszly
  oj bedzie sie dzialo  to sie nazywa wyposazenie zestawu   DziDzia - 10 Sie 2005,  16:53

wygladaja smiesznie...ladnie graja??..
 Ketchup87 - 10 Sie 2005,  17:37

| DziDzia napisał/a: |  	  | wygladaja smiesznie...ladnie graja??.. | 

Wytrzeźwiej, zobacz je jeszcze raz, przeczytaj nazwę na kartonie i zastanów się nad sensem poprzedniego pytania
   molu - 10 Sie 2005,  17:41

| Ketchup87 napisał/a: |  	  | Wytrzeźwiej, zobacz je jeszcze raz, przeczytaj nazwę na kartonie i zastanów się nad sensem poprzedniego pytania
   | 

Dobre to było
  wiesz kolega sie moze pyta bo sony nie jest na kartonie napisane  ;-) 
 pzdr
 Ketchup87 - 10 Sie 2005,  17:48

Pozatym kolorystycznie do Ursusa pasuje tylko Szony
   JoeMix - 10 Sie 2005,  18:54

| Ketchup87 napisał/a: |  	  |  	  | DziDzia napisał/a: |  	  | wygladaja smiesznie...ladnie graja??.. | 

Wytrzeźwiej, zobacz je jeszcze raz, przeczytaj nazwę na kartonie i zastanów się nad sensem poprzedniego pytania
   | 

Nie kazdy się zna na audio - mnie nazwa tez nic nie mówi chociasz o uszy mi się obiła - a co nie zmienia faktu że głośniczki sa ciekawie kolorystycznie zrobione...
 Rasta - 11 Sie 2005,  16:58

| JoeMix napisał/a: |  	  |  	  | Ketchup87 napisał/a: |  	  |  	  | DziDzia napisał/a: |  	  | wygladaja smiesznie...ladnie graja??.. | 

| 

Nie kazdy się zna na audio - mnie nazwa tez nic nie mówi chociasz o uszy mi się obiła - a co nie zmienia faktu że głośniczki sa ciekawie kolorystycznie zrobione...
 | 

Bo to co jest dobre to jest mało znane
  przynajmniej w kręgach bywalców sklepu "Nie dla Idiotów".   
 Pewnie mało który słyszał o  DSL, Morel, Seas, Focal - za niektóre modele tych firm nie jedną fiestę by się kupiło.

Ps. Ale nie ma jak HSK
     coccolino - 11 Sie 2005,  17:21

Molu ile dałeś za ten zestaw? Ze zwrotnicami czy bez?
 molu - 11 Sie 2005,  19:11

| coccolino napisał/a: |  	  | Molu ile dałeś za ten zestaw? Ze zwrotnicami czy bez? | 

350  8) zwrotniczki sa takie jak na fotce:
 http://www.hertzaudiovide.../a_esk165-3.jpg
 pvzon - 11 Sie 2005,  19:31

zacny zestawik. Będzie grał ze wzmakiem czy pod radio?
 molu - 11 Sie 2005,  21:28

| pvzon napisał/a: |  	  | zacny zestawik. Będzie grał ze wzmakiem czy pod radio? | 

Pod pionkiem (mosfet)...
 ... na razie  ;-)
 coccolino - 11 Sie 2005,  23:31

Pierwszy raz widzę takie zwrotnice
  -fajne. Odzielna na sopran i na midwoofer. Będzie ładnie grało
   Ze wzmacniaczem nie ma co wydziwiać, co prawda mają 100 W w RMSie (dużo jak na 16,5 cm) ale i z tym pionkiem będzie piknie.
 Patrzyłem na necie to ten zestaw w Polsce stoi ok. 450 PLN, a w Junii od 109 - 178 E !!!
 Dobry zakup
   Bero - 13 Sie 2005,  08:37

W przyszlym tyg planuje podobny zakup + wygluszenie dzrzwi, daj znac jak juz zamontujesz, opowiesz jakie wrazenia
   molu - 13 Sie 2005,  08:58

| Bero napisał/a: |  	  | W przyszlym tyg planuje podobny zakup + wygluszenie dzrzwi, daj znac jak juz zamontujesz, opowiesz jakie wrazenia   | 

Mialem takie 130 - byly rewelacyjne wiec te beda pewnie lepsze  8)
 Na razie mecze sie z montazem
   DziDzia - 17 Sie 2005,  13:26

moje pytanko bylo raczej retoryczne
  slyszalem cos o tej firmie i wiem ze musza ladnie grac..pozdrowki i milego sluchania  :lol: Kurtus - 18 Sie 2005,  08:50

| Rasta napisał/a: |  	  |  	  | JoeMix napisał/a: |  	  |  	  | Ketchup87 napisał/a: |  	  |  	  | DziDzia napisał/a: |  	  | wygladaja smiesznie...ladnie graja??.. | 

| 

| 

Bo to co jest dobre to jest mało znane
  przynajmniej w kręgach bywalców sklepu "Nie dla Idiotów".   
 Pewnie mało który słyszał o  DSL, Morel, Seas, Focal - za niektóre modele tych firm nie jedną fiestę by się kupiło.

Ps. Ale nie ma jak HSK
     | 

ostatnio u kumpla w opelku sluchalem PHD roma  :yyy:  wszystko bylo piękne i wspaniałe do czasu jak nie uslyszalem ceny ponad 1200zł
 molu - 23 Sie 2005,  17:48

i nastepny nabytek:

tym sprobuje popedzic glosniki i suba  8) Kacper - 23 Sie 2005,  21:09

podaj parametry
  ciekawe jak to sie ma w odniesieniu do mojego blaupunkta 4100 hihi... no i ile dałeś W kazdym razie gratuluje nabytku
     molu - 23 Sie 2005,  21:15

| Kacper napisał/a: |  	  | podaj parametry  ciekawe jak to sie ma w odniesieniu do mojego blaupunkta 4100 hihi... no i ile dałeś 
 | 
 www.audiodesign.de/downlo..._III_Manual.pdf
 dalem 320 zeta  8) ale chyba zasilanie bede musial grubsze pociagnac bo cos nie wyrabia
   :-D
 Kacper - 24 Sie 2005,  00:04

| molu napisał/a: |  	  |  	  | Kacper napisał/a: |  	  | podaj parametry  ciekawe jak to sie ma w odniesieniu do mojego blaupunkta 4100 hihi... no i ile dałeś 
 | 
 www.audiodesign.de/downlo..._III_Manual.pdf
 dalem 320 zeta  8) ale chyba zasilanie bede musial grubsze pociagnac bo cos nie wyrabia
   :-D
 | 

Zasilanie nie wyrabia - czyli co, światełka przygasają ?
 soryu - 24 Sie 2005,  01:22

a może dorzycisz mu jakiś kondensator zamiast grubszych kabli? wiem, że to droższy interes, ale inwestycja na dluzej... jesli gadam glupoty, pisz, jestem po kilku glebszych i wcale sie nie zdziwie jesli ktos tak stwierdzi
   molu - 24 Sie 2005,  07:05

| Kacper napisał/a: |  	  | 
 | 

Raczej podswietlanie wzmaka  8)

Co do kondensatora to dam sobie spokoj-pewnie by nie zaszkodzil  8) ale ponoc od 500W rmsu sie daje  :-D
 Kacper - 24 Sie 2005,  08:30

| molu napisał/a: |  	  |  	  | Kacper napisał/a: |  	  | 
 | 

Raczej podswietlanie wzmaka  8)

Co do kondensatora to dam sobie spokoj-pewnie by nie zaszkodzil  8) ale ponoc od 500W rmsu sie daje  :-D
 | 

Ta ponoć.... ale ja jak rozkręce sprzet to w nocy widze jak mi światła przygasają
    razem z podświetleniem deski   
 |  |