Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Elektryczne szyby...strasznie wolno chodzą..co zrobić?

Danio - 29 Cze 2005, 12:44
Temat postu: Elektryczne szyby...strasznie wolno chodzą..co zrobić?
mam takie pytanie: Jak Wam chodza elektrycznie otwierane szyby? bo mnie strasznie wolno ...odsuwają sie szybciej ale zamykanie to tragizm..da sie to jakoś poprawić? bo jak patrzę w innych autach to chwilka i gotowe a tu to tragizm....czekam i czekam...no chyba że to tak ma być to trudno...jeśli możecie ..pomóżcie
Mafios - 29 Cze 2005, 12:55

spadek napiecia zobacz ze jak odpalisz silnik chodza szybciej tak samo mam
bash - 29 Cze 2005, 13:21

1. spadek napiecia (Zasniedziale przewody, ukruszony przewod, zly styk na kostce w peszlu w drzwiach, kiepska masa) - zdiagnozowac przykladajac napiecie bezposrednio do mechanizmu wykonawczego
2. opory na prowadnicach

obydwie drogi wymagaja zdjecia tapicera i spojrzenia co jest nie tak wewnatrz drzwi, wiec do dziela

NiceGuy - 29 Cze 2005, 13:21

A moje chodza tak samo przy zapalonym jak przy zgaszonym. I to calkiem szybko.
Prawa troszke zwalnia czasem i ciezko jej idzie zamykanie ale to raczej jest spowodowane tym ze trzeba prowadnice i uszczelki posmarowac i poczyscic.

Danio - 29 Cze 2005, 14:32

Mafios napisał/a:
spadek napiecia zobacz ze jak odpalisz silnik chodza szybciej tak samo mam

ale ja mówię o sytuacji przy odpalonym silniku ...dobra rozbiorę to i popatrzę ;)

kristofer - 3 Lip 2005, 14:44

jak kupiłem fiestę to ledwo się podnosiły - opory na prowadnicach i jeszcze przestawiłem troszkę w miejscu gdzie linka przymocowana jest do okna (takie dwie śruby) - :jupi: różnica kolosalna
Robert - Kojot - 10 Lip 2005, 02:23

heh, mnie też sie powoli ruszają, a jak dwie na raz chcem pojechać to już wogule masakra. aha, i jak wciskam przyciska to kontrolki przygasają. i jak sie zamknie szybe i trzyma dalej przycisk to jeszcze bardziej cała decha przygasa i obrotomierz podchodzi o jakieś 800 obr. do góry (sam obrotomierz, nie obroty silnika) da sie coś z tym zrobić ?
Lokmen - 10 Lip 2005, 02:30

Robert - Kojot napisał/a:
heh, mnie też sie powoli ruszają, a jak dwie na raz chcem pojechać to już wogule masakra. aha, i jak wciskam przyciska to kontrolki przygasają. i jak sie zamknie szybe i trzyma dalej przycisk to jeszcze bardziej cała decha przygasa i obrotomierz podchodzi o jakieś 800 obr. do góry (sam obrotomierz, nie obroty silnika) da sie coś z tym zrobić ?

tak - wyciągnąć i sprawdzić jak jeest ułożona linka na prowadnicach bo coś mi sie zdaje ze jest kiepsko ułożona i stawia za duży opór dla silniczka....

WRiTTeR - 16 Lip 2005, 16:44

u mnie to samo, lewe spoko ale prawej stronie to ręcznie trzeba bylo pamagac sie zamykac nieraz, chcialem to naprawic i zjebałem 2 przełączniki do ponoszenia i opuszczania, dobrze ze chociaz lewa strona dziala bo w te upały...

a propos nie ma ktos przełacznikow na opych!? chociaz jednego te co sa montowane nad glosnikami w kieszeni bocznej drzwi