| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Wielka prośba o pomoc
tomaszziomasz - Wczoraj 22:37 Temat postu: Wielka prośba o pomoc Witam wszystkich. W zime kupiliśmy żonie wymarzoną fieste 5 letnią w fajnej cenie z niedużym przebiegiem ledwo 100 tyś jako auto lekko szurnięte z za granicy. Ogólnie to było jej wypatrzone fajne ładne autko. Od początku nie pokoją mnie dwie sprawy mimo zeprzy kupowaniu mechanik znajomy stwierdził ze wszystko super i widać że przebieg nie kłamny. Mianowicie auto zjeżdzą z leciutkiego wzniesienia pod garaż i pod prace, dosłownie lekkie i na biegu i 2 i 1 nie trzyma właściwie od razu tak troszke z pół metra do tyłu zjeżdża więc trzeba ręczny pod samą góre mocno zaciągać. Druga sprawa co akurat mi przeszkadza jak że jeżdże dieslem c4 110km citroenem to że wiem że auto jestmałe i ma 125km ale ciżko np jadąc 50km/h dać 4 bieg bo go od razu muli całkiem trzeba na 3, piątke to ponad stówke a co najgorsze dla mnie to na mieście przy wolnym jeżdżeniu pasy, chopki itp muli go całkiem na dwójce, właścwie trzeba co chwile na jedynke dawać. Jadąc przykjładowo dwupasmówką gdzieś dalej działa płynnie i jak sie rozkula do 130 bieg 5 i czuć moc i zwnność ale nie przy małych prędkościach. Dodam że na trybie sport jak przełącze to nie czuje żeby było inne inż opisałem. Bardzo prosze o pomoc czy tak ma być bo znajomy mechanik stwierdził ze tak to jest jak w małym aucie tyle mocy ale wynika z tego że małe auta z większą mocą eg na d=jedynce by jeżdzić musiały.
|
|