| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - głośna klimatyzacja
grzesiek8383 - 21 Cze 2026, 10:17 Temat postu: głośna klimatyzacja ford fiesta 2011 r 1.25 benzyna strasznie huczy wiatrak klimatyzacji byłemu specjalistów mówili że tak ma być że wiatrak jest mały i ma tylko jeden bieg i czy tak było w originale ? nie powinien mięć 2 biegi ? jak się kupi wygłuszenie maski to coś da?w środku jak się siedzi to nic nie słychać ale na zewnątrz chodzi jak odkurzacz , na allegro są po 110zł kupować ?
damianisko5 - 22 Cze 2026, 08:32
dostałeś już odpowiedź https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=206695&page=9
grzesiek8383 - 22 Cze 2026, 10:46
tak ale to inne forum , myślałem że tu przynajmniej ktoś coś mądrego napisze, można wymienić ten wiatrak na inny na taki co ma dwa biegi?
damianisko5 - 22 Cze 2026, 17:53
Wiatrak może mieć nawet trzy biegi, ale tym steruje moduł .
grzesiek8383 - 22 Cze 2026, 18:07
a można to powymieniać moduł i wiatrak ? ile to bedzie kosztowało mniej więcej ?
damianisko5 - 22 Cze 2026, 18:38
nie wiem co potrzebuje mk7, moja stara fiesta ma wszystko co potrzeba i poprawnie pracuje wiatrak sterowany modułem.
Pytaj właścicieli mk7.
JoeMix - 23 Cze 2026, 01:37
| grzesiek8383 napisał/a: | | tak ma być że wiatrak jest mały i ma tylko jeden bieg | Problem jest taki ze wiatrak nie jest mały tylko dość duży dlatego tyle jargotu robi,,, masz auto z manualną klimatyzacją no to zapierdziela na wysokich obrotach non stop,,, masz z automatyczną no to się czasem włacza/wyłacza - tak ktoś to zaprojektował, wyjmij bezpiecznik od wentylatora i od razu będziesz wiedział dlaczego tak jest.
kavdowe - 5 Sie 2026, 11:18 Temat postu: Re: głośna klimatyzacja
| grzesiek8383 napisał/a: | | ford fiesta 2011 r 1.25 benzyna strasznie huczy wiatrak klimatyzacji byłemu specjalistów mówili że tak ma być że wiatrak jest mały i ma tylko jeden bieg i czy tak było w originale ? nie powinien mięć 2 biegi ? jak się kupi wygłuszenie maski to coś da?w środku jak się siedzi to nic nie słychać ale na zewnątrz chodzi jak odkurzacz , na allegro są po 110zł kupować ? |
That noisy AC fan on the Mk7 really can sound like a vacuum cleaner when it's running flat out on manual AC. Good to know it's mostly just how the cooling system was designed to push air rather than an actual defect.
damianisko5 - Wczoraj 8:52
Ten hałaśliwy wentylator klimatyzacji w Mk7 potrafi brzmieć jak odkurzacz, gdy pracuje na pełnych obrotach z manualną klimatyzacją. Dobrze wiedzieć, że to po prostu kwestia sposobu, w jaki układ chłodzenia został zaprojektowany do tłoczenia powietrza, a nie faktycznej wady.
To polskie forum, staraj się korzystać z translatora, takich nie brakuje w necie
This is a Polish forum, try to use a translator, there are plenty of them on the internet
|
|