Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Dlawi sie ,traci obroty ,gasnie

kropka392 - 23 Lip 2025, 17:25
Temat postu: Dlawi sie ,traci obroty ,gasnie
Witam wszystkich.Dzis fiescina poszla na wymiane rozrzadu i po tej wymianie auto nie chce jezdzic.obiawy sa takie ze auto ma problemy z odpalaniem,przejedzie 200-500 m i sie zaczyna dusic,traci obroty i gasnie.Rozrzad wymienial mi ten sam mechanik co 5 lat wczesniej i wtedy nie bylo zadnych problemow.Wiadomo wszystko musialo byc rozpiete .Czy cos sie rozsypalo,jakas wtyczka,czy cos zapchane?.Dziwne,przyjechalam nim dzis rano do mechanika i wszystko gralo.Dodam ze przewody swiecowe sa jeszcze orginalne ,cewka tez.Ma 21 lat.Czy to ma zwiazek z rozrzadem czy inna jest przyczyna ,nie wiem co mam myslec.Mam to auto ponad 5 lat ,duzo jezdze po autostradach,3 razy w roku nad morze i nigdy nie bylo problemu az do dzis.
Rorzad wymieniony po 72 tys km.Panowie jakies sygustie,bede wdzieczna.Pozdr

damianisko5 - 24 Lip 2025, 08:40

Coś ewidentnie Twój mechanik sknocił.
przewody swiecowe oryginalne ( a nie orginalne) czyli mają 21 lat, myślisz, że nie wymagają wymiany, tak samo świece - jeśli od nowości!! cewka etc.
Pompa paliwa też wymaga kontroli po takim długim okresie użytkowania.
Można by jeszcze parę rzeczy wymienić, ale zapytaj mechanika, to w końcu jemu płacisz.
I prośba, popraw tekst, bo fatalnie się to czyta bez spacji w wielu miejscach lub w nie właściwych.

kropka392 - 24 Lip 2025, 17:34

Na dzien dzisiejszy,przewody i cewka wymienione.Auto zabrane od mechanika bo on juz nic wiecej nie zrobi.Auto jezdzi choc obroty faluja na biegu jalowym.Zobaczymy co bedzie dalej ,choc problem nie zostal w 100% rozwiazany.Ja jestem tu na tym forum zeby dostac jakas porade ,a nie informacje ze mam interpukcje poprawic.Pozdr
damianisko5 - 25 Lip 2025, 09:42

Szanuj innych czytających oraz zasady tego Forum. Nie poprawiaj, ode mnie nie dostaniesz porady.
kropka392 - 26 Lip 2025, 15:57

Auto zrobione,wszystko gra.Przyczyna byl zle zalozony przez mechanika rozrzad.Pozdr