| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka ogólna - Lifting przedliftowego wnetrza

Sonic - 14 Sie 2022,  11:34
 Temat postu: Lifting przedliftowego wnetrza
 Cześć. Może ktoś się bawił może ktoś coś wie. Temat luźny bo coś bym podlubał. W skrócie z nudów myślałem na zmiana deski z zegarami i innymi potrzebnymi srutututu z przedlifta na polifta. W skrócie co wiem:
 -Przy zmianie deski trzeba zmienić zegary a zegary przeprogramować bo nie uruchomie auta.
 - Kostka w liczniku poliftowym jest inna niż w przedliftowym
 - w poliftowej jest inny gem
 Czego nie wiem:
 -Czy gem z polifta ma te same wtyczki co przedlifta i czy wystarczy podmienić tylko jego z licznikiem aby mieć funkcje komputera pokładowego i żeby to wszystko ruszyło
 - czy pozostałe wtyczki np od przycisku awaryjnych, nadmuchu itp są takie same czy wszystko jest totalnie inne.
 - czy w kostce od licznika wystarczy przełożyc kable w odpowiednie piny czy jest inny system przesyłu danych i i tak to nie zadziała.
 - co jeszcze generalnie jest potrzebne?

Temat jak pisałem luźny, z czystej ciekawości jestem ciekawy jak to wygląda. Silnik 1.4 TDCi 2004 rok wersja z podgrzewana przednia szyba
 slawomirro - 15 Sie 2022,  17:06
 Temat postu: Re: Lifting przedliftowego wnetrza
 Zegary przedlifta i polifta mają inne rozmiary i nie ma możliwości zmiany, musiałbyś przekładać do przedlifta całą, kompletną deskę rozdzielczą z auta poliftowego i wiązkę elektryczną również, bo poza innym kształtem wtyczek, ich funkcje się różnią.

|  |