| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika og鏊na - wilgocenie pod這gi na miejscu kierowcy
ZygaChajzer - 20 Wrz 2021, 19:37 Temat postu: wilgocenie pod這gi na miejscu kierowcy witam serdecznie, mam problem z wilgoceniem sie pod這gi na miejscu kierowcy, tylko tam.
-patrzy貫m uszczelke wi您ki spod maski do kabiny-szczelna
-podszybie czyste i szczelne
patrzylem pod autem s� takie dwie r闚noleg貫 belki po jednej i drugiej stronie pod fotelami i s� a nich takie dziurki o srednicy ok. 3cm, popytalem i pono� one powinny mie� jakie� za郵epki, ale czy to na pewno od tego ta wilgo�? widzia貫m na necie wiele aut wlasnie bez tych zaslepek, wiec nie wiem.
jakie� rady?
pozdrawiam
slawomirro - 24 Wrz 2021, 10:30 Temat postu: Re: wilgocenie pod這gi na miejscu kierowcy Przede wszystkim odkurz dok豉dnie auto, umyj i wysusz tapicerk� na idea�.
Jak jest kurz i brud, szyby paruj� i robi si� og鏊nie wilgo� i syf ca趾owicie szczelnym aucie.
I sprawd� filtr przeciwpy趾owy w jakim jest stanie i czy on nie jest wilgotny, bo mo瞠 tamt璠y woda/para wodna wpada i si� skrapla przy pod這dze.
ZygaChajzer - 24 Wrz 2021, 14:55
przeciwpy趾owy masz na mysli kabinowy?
vater - 24 Wrz 2021, 15:42
Nie wiem jak jest we fie軼ie, ale s逝瘺owego kangura zalewa造 po stronie pasa瞠ra skropliny spod parownika.
Zatkany by� w篹yk odprowadzaj帷y wod� na zewn徠rz auta.
slawomirro - 24 Wrz 2021, 19:13
| ZygaChajzer napisa�/a: | | przeciwpy趾owy masz na mysli kabinowy? |
kabinowy = przeciwpy趾owy
obie nazwy funkcjonuj� i oznaczaj� to samo.
ZygaChajzer - 1 Gru 2021, 10:34
filtr jak nowy. sucho. stwierdzi貫m, 瞠 rozbior� podszybie, pono� s� tam kanaliki odprawadzaj帷e wode.
auto po odkurzaniu, suszeniu stalo jeden dzien w deszczu i podloga mokra, wiec musi gdzies tu byc problem, z tym odprowadzaniem wody.
tylko widze w moim transicie, ze nie mam pod podszybiem kanalik闚 tylko taki plasticzek ktory wylewa wode na boki, w fiescie jest podobnie, czy rozbieranie tego w og鏊e co� mi da? pozdro
slawomirro - 1 Gru 2021, 11:25
| ZygaChajzer napisa�/a: | filtr jak nowy. sucho. stwierdzi貫m, 瞠 rozbior� podszybie, pono� s� tam kanaliki odprawadzaj帷e wode.
|
Ja z podszybiem si� rozprawi貫m w spos鏏 ostry
obejrzyj w w徠ku:
http://fiestaklubpolska.p...p=809535#809535
ZygaChajzer - 9 Lut 2022, 12:05
podszybie sprawdzone, jest tam na srodki taka dziurka od dolu, uszczelni貫m j�, ale dalej pojawia sie wilgo� po deszczu. To nie to… jakie� porady?
-podszybie
-filtr kabinowy
-uszczelki drzwi
sprawdzone, bagaznik suchu, woda tylko po stronie kierowcy z tylu jak i z przodu.
dudu$ - 9 Lut 2022, 22:46
| ZygaChajzer napisa�/a: | podszybie sprawdzone, jest tam na srodki taka dziurka od dolu, uszczelni貫m j�, ale dalej pojawia sie wilgo� po deszczu. To nie to… jakie� porady?
-podszybie
-filtr kabinowy
-uszczelki drzwi
sprawdzone, bagaznik suchu, woda tylko po stronie kierowcy z tylu jak i z przodu. |
a sprawdza貫� czy przypadkiem nie ma syfu na podszybiu ale w okolicy kielich闚 amortyzator闚? Dost瘼 tam jest s豉by bo przeszkadzaj� te niby czarne wzmocnienia czy cos tego typu. Jestem nowym posiadaczem fiesty mk6. kupi貫m j� dos這wnie tydzie� temu i podczas ogl璠zin od razu zauwa篡貫m, ze pod這ga przed jak i za fotelem kierowcy jest wilgotna. Roz這篡貫m ca貫 podszybie, wyczy軼i貫m w miejscu o kt鏎ym pisze i z這篡豉m wszystko do kupy. Na razie wydaje mi si� , 瞠 u mnie problem zosta� rozwi您any.
tomekuca - 26 Gru 2022, 17:19
Dzie� dobry, pod陰cz� si� do tematu mia貫m ten sam problem, 瞠 tylko po stronie kierowcy mia貫m wiecznie mokry dywanik okaza這 si�, 瞠 pompka, 瞠 peda貫m sprz璕豉 si� poci豉 dywanik by� mokry, a p造nu hamulcowego ubywa這 naprawd� ma這 i nie by這 czu� w samochodzie dziwnego zapachu, a sam dywanik bardzo ci篹ko by這 z p造nu hamulcowego doczy軼i.
|
|